Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prarodiče a vnoučata

Od: sakira* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Můj syn se rozvádí a chtěl by dcerku do péče,nebo alespoň do střídavé péče.Já jsem babička a o vnučku se starám od jejího narození,kdykoli se to matce nehodilo,tak malá byla u nás nahoře,budou ji tři roky a máme k sobě moc blízko je u nás šťastná.Na soc.oddělení se syn se snachou dohodli na střídavé péči( týden a týden).Nýní se snacha dozvěděla,že při střídavé péči se alimenty pomalu nulují a začaly problémy .Najednou vše ruší,dala si požadavek,že nechce nás jako prarodiče a k vnučce,že nesmíme.

Nejhorší na tom je ,že na soc.odboru se s námi nechtějí bavit (pouze s otcem) a tomu řekli,že pokud chce dcerku do péče,musí si zajistit školku a my jako náhrada v době jeho nepřítomnosti (když je v práci) být nesmíme.

Nebudu se moc vyjadřovat k chování snachy,ona musí vědět,jak by malé ublížila,ale ona chce hlavně ublížit mě.Ona dokonce dala vnučku k nám,že si potřebuje něco zařídit a vyzvedla si ji druhý den. Přitom ji syn našel v nějakém nonstopu .Je to již třičtvrtě roku co se od syna odstěhovala bez jakéhokoli náznaku,prostě odjel na noční směnu a dostal SMS,že nyní bydlí u svého bývalého přítele.Je toho moc,ale já chci poradit hlavně v tom jestli je možné,aby školka u tříletého dítěte byla přednější před výchovou prarodičů.Nejsme úplně staří 60 roků,ale já jsem v důchodu a o vnučku se ráda postarám.Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plavest*
hodnocení

0x

Tu školku, pokud máte možnost si najděte. Vždyť malou můžete dát do školky kdykoliv a také ji kdykoliv vyzvednout. Třeba ji tam dáte ráno v 8 hodin a po obědě si ji vezmete domů.Užije si tak dětí, dostane se jí předškolní výchova ale i babičky a dědečka. Ve škoce zaplatíte jen tu stravu, co malá odebere. Školné, které zaplatíte, stát prostřednictvím daní zaplatí vašemu synovi zpět.

lidus*
hodnocení

0x

Udělejte to napůl, MŠ syn zajistí a vy budete dítě vyzvedávat po obědě. Neplatí -li dohoda, zvolte právníka a rozhodne soud.

sakira*
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi,ale stále nevím proč je nutná ta školka.

plavest*
hodnocení

0x

Buď o vnučku stojíte a uděláte proto vše, nebo můžete diskutovat a oponovat. Přihlásit do školky můžete, vodit nemusíte. Školka není povinná. Ale je dítěti prospěšná. Určitě je pro dítě lepší, než jen péče babičky a dědečka. A ve školce nikdy neuslyší ani slovo jak proti mamince, tak proti vám.

sakira*
hodnocení

Aha tak takto jsem to nepochopila děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]