Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnali by jste cikány?

Od: humbucker* odpovědí: 28 změna:

Ahoj.

Tenhle dotaz nemá být nějak rasisticky nebo xenofobně zaměřený. Proč jsem to napsal? Protože by mě zajímalo, jaké máte případně s podobnou věcí zkušenosti.

Zkušenosti jsou různé. Třeba, jeden měl kopat delší výkop od někud někam. Kdyby nad ním nebyl dohled, tak se byl schopen z přímého směru začít podstatně odchylovat. Nebo, když se jim řeklo:,, Přijedu asi za hodinu,, , vercajk upustili hned, jak dohled nad nima zmizel z očí. Dnes jsem na vlastní uši slyšel, že jeden šéf už je zásadně nezaměstnává. Protože měli v nějaké budově cosi stěhovat a uviděli ze zdi čouhat měděnou trubku. Že je měděná, si dokonale všimli a nakonec ji vyrvali z tý zdi a voda vyplavila durch čtyři patra. Aby byl hlídanej osobně každej jednotlivej trotl. Co vy na to?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ono je to těžké někomu věřit, u nás jeden tři dny dělal dost nepříjemnou šp.inavou manuální práci, ani moc nechtěl, byl pilný,vděčný za sváču i za peníze, které jsem mu dala navíc. Příští rok neměl čas a poslal syna,ten byl jak zpomalenej film, pil jen pivo a když jsem řekla, že už nemám, šel několikrát ldo hospody a chtěl si to započítat do odpracovaných hodín a když jsme odjeli do Prahy, tak nám volala sousedka, že spí už tři dny na verandě a že má strach, ab se tam nevloupal a ani ne za půl roku ho zavřeli za průser ve vesnici.

hodnocení

0x

v práci sme měli jednoho ve skladu byl línej do práce nechodil a ve finále sme ho chytli jak nám bere peníze ze šatní skřínky

dostal po hubě a šel *cert*

za mě ne *cert*

xy
hodnocení

0x

Můj šéf zaměstnává už pár let na všechny přestavby firmy, a jeho nemovitostí partu " našich slováků " tedy tak říkáme těmto cikánským dělníkům ze Slovenska. Už provedli komplet přestavbu sídla firmy, a několika domů s nájemními byty, te´d právě dokončují stavbu malého skladu a příslušenství pro naše dělníky. Jak ale šéf říká, je nutné je pořád hlídat, pořád instruovat, být tvrdý a nepovolit.nenechat se obelhat. Oni sami říkají, že cikán, který nelže, není žádný cikán . Chlapi mají svého "velitele" , s kterým šéf všechno řeší a dohaduje se o materiálu, jak provést práci atd.Debaty jsou stálé :) ale staví u nás opakovaně už několikátou sezonu.

zwiki*
hodnocení

0x

Ahoj.

Starší generace většina cikánů je pracovitá.Ty mladší už nikdo pracovat nenaučil.

couz

no jo, když jim zkurvenej systém dá prachy bez práce, kdo by taky chodil do práce? Jen blbec *bzum*

hodnocení

0x

Cikáni a vůbec všichni přičmoudlíci jsou od přírody líná verbež. Dělat se jim nechce, jakmile nad nima není dohled, tak se flákaj. Není to jen problém cigošů. Nedávno jsem viděl dokumentární video z Arabských Emirátů, když stavěli Burj al arab. Francouzská firma a inženýři, co to projektovali měli místní dělníky a byly tam strašný problémy s kázní. Nechtělo se jim dělat, někdo nepřišel do práce, odváděli špatnou práci a stále za nima musel být bílý mistr, aby je kontroloval.

Oni tu lenost maj prostě v krvi. Když přijedete někam třeba do Tuniska, Egypta a vidíte, jaké pracovní nasazení místní mají, tak je to mnohdy úsměvné. Ale ty lidi člověk nepředělá a hlavně je nikdy neintegruje.

Samozřejmě se mezi všemi najdou výjimky, jako všude. Známej maká ve Švédsku v lese a maj v partě černocha, kterej maká, jak otrok.

A jinak k vašemu dotazu. Cikána bych zaměstnal pouze v případě, že bych dopředu od někoho věděl, že opravdu pracuje. Ale nikdy bych ho nezaměstnal s dalším cikánským kumpánem.

Můj kolega,podnikový právník říká : Komu praží 12 hodin denně slunce na palici,nemůže být normální..;) . Cikáni to mají asi v genech od těch táboráků,co na nich pekli kradené slepice. JISKRA

hodnocení

0x

Zdravím,jelikož jako státní podnik musíme přijímat přednostně nezaměstnené z UP ,tak se občas cikáni též dostaví. Přijdou s papírem z pracáku a jdou na personální,kde požadují potvrzení,že pro ně práci nemáme. Když se náhodou zaměstnat nechají,tak nejpozději za týden jdou na mzdovku pro papíry na vyřízení půjčky a pak marodí. *smich* Je to marný,je to marný... JISKRA

angell1985*
hodnocení

0x

V krámě pracuji už dost let.Spousta z nich kradlo,flákalo se,nebo chodilo do práce obden...oblastní mi řekl at ho s těma cikánama neseru a už je nepřijímám.

pb®
hodnocení

0x
Jednou jedinkrát jsem měla co do činění s cikánskými brigádníky. To bylo spočítejte židle. To my nemůžeme, neumíme počítat. Udělejte tohle. Ne, to udělejte vy a my budem dělat tohle. Ne, uděláte to vy, protože vy jste za to placení, já tu pomáhám zdarma. Pochipila jsem, že co se o nich říká je bohužel pravda. Hloupí nevzdělaní nemakačenka, čest vyjímkám. Známý pracoval v Pákistánu. Prý se to nedalo, protože tam 5x denně mlátí hlavou o zem a zbytek dne prochrápou.

No vždyť to říkám :)

eivlis*
hodnocení

0x
Moje mamca je ted v duchodu,ale nikdy nezapomenu na.. Mama pracovala cely zivot na osobnim oddeleni-tenkrat se to tak nazyvalo..Prijimala lidi do prace,kde mimo jine prijimala i kopace-vesmes to byli cigani.Prisel k ni jeden a potrebovala,aby zasel.k muDr,ze je prace schopen..Dotycny prinesl papir od MuDr,kde bylo doslova napsano..Schopen vseho,vcetne prace..Tehdy me to velmi pobavilo..:)

hodnocení

0x

Kamarád, majitel firmy u kterého jsem také občas pracoval v pozici brigádníka, zaměstnával cikány a podobná individua pomněrně často. Vždy se nechal nachytat. Jsou opravdu líní (až na velmi světlé vyjímky), jakmile zmizel za rohem už nepracovali, trvalý dohled a instruktáž i u nejjednodušší činnosti byla nutná. Pokud dostali zálohu, několik dní se neukázali s tím, že měli např. srdeční záchvat. My bílí jsme jsme vzali po třech prknech, cikán zásadně jen jedno, apod. Toto etnikum je už ze zásady líné, hloupé a neskutečně ulhané. Cikán najmutý na vyklizení strarého domu, vyřadil z provozu sousední školku i s kuchyní, neboť vymlátil rozvodní skříň a vyrval kabely. Nedošlo mu, že je el. rozvod společný pro obě budovy, jen ta naše polovina byla odpojená. Musím ale přiznat, že se našli vyjímky vyučených a pracovitých cikánů, ale to je generace dnešních padesátníků.

lucie*
hodnocení

0x

Jak tady zaznělo,stotožňuju se s tím také.Všichni tmavší(a to bez rasistické nadsázky)jsou lenivější a bordeláři.Stejně tak souhlasím,že komunisté naučili-donutili jednu,dvě generace pracovat,ale teď už je to zase fuč.Zažila jsem jich v práci spoustu a pouze dva byli schopní(asi z 20lidí)Nechodili,vymýšleli si,sice odpracovali dobře,ale třeba jen den,dva denně chodit do práce by nedali.Vyvrcholilo to tenhle rok,kdy jeden práci zkusil a po 20min.šel na bránu volat policajty a na dílně jim prstem ukazoval kdo měl rasistické narážky.V podstatě všichni kdo šli okolo*smich*nikdo nevěděl "o co go"Samozřejmě,že nikdo nic neřekl,jen se potřeboval vyvlíknout z práce.Musím uznat,že nekradl žádný.To spíše kradli"bílí"feťáci ,nejčastěji jídlo z lednice.

hodnocení

0x

Ne, nezaměstnala. Pracovní morálka nulová, pokud existuje vyjímka, tak má 10 dalších negativ, nespolehlivost, krádeže lhaní, ve skupině siláci, jednotlivci podlézaví a křiví zbabělci. Mstiví, křiví, znají jen práva a žádné povinnosti. Navíc námi opovrhují. Znám je dobře, když muž studoval, museli jsme s nimi bydlet na ubytovně, jinou možnost jsme, jako manželé, neměli. Nevím, jestli se to ještě změnilo k horšímu, ale to bylo za totality, tak že už tehdy...

jabraka*
hodnocení

0x

Škoda slov.Z prvního manželství má syn cikánského potomka.Už byl dva roky za podvody zavřený,a teď ho zase policajti hledají.Kde je,nevíme.

JB

hodnocení

0x

Je to smutný - pro někoho cikán horší než pes - někdo by je nechal utratit, kdyby to u veterináře nemusel platit.

Já měl cikány ve vesnici a okolí velmi slušné. Jeden kamarád dělal číšníka, jedni měli postižené dítě a starali se o něj s láskou... Naopak jedna sousedka ("bílá") tahala domů různou verbež ("bílou") - buď se to ožralo a ničilo okolí nebo kradlo všude možně. Bohužel i nás vykradli - za bílého dne. Kdo by zamykal na vesnici sklep a dílnu, když jde jen na nákup... Důkazem byl zapomenutý batoh zloděje, ale PČR nemohla prý brát jako důkaz, protože ten hajzlík byl často na "návštěvě" a prý by stejně řekl, že to tam zapomněl jindy. A motorová pila nemá výrobní číslo, gola sada taky ne, slivovice se nedá identifikovat... - smůla.

Mám i negativní zkušenost - vykradli mne v novostavbě. Nějaká partička, kterou chytli do pár minut - asi jeli na výlet. Novostavba byla cca 250km od Ostravy (dle RZ vozu a jejich mluvy).

venkov4ever*
hodnocení

0x

Některé známé ano a také další, které by mně dotyční známí cikáni doporučili. Ale na blind v žádném případě, i kdyby měla Rudá fena nastartovat koště. *stop*

hodnocení

0x

To nehrozí, já bych takovou chybu nikdy neudělal! *sok* *zed* Ale ono je to tím, že já bych hlavně nezaměstnal negramotné lidi.

hodnocení

0x

Obcas si jednu partu na tezke prace najimame. Majitel firmicky je take cikan a asi je to vyjimka potvrzujici pravidlo. Je pracovitej a na sve lidi tvrdej - to rikal, ze musi byt, protoze jsou lina verbez. A takhle to rikal i o svych synech.

Kazdopadne na vyklizeni bordelu, demolice a pod. jsou idealni. Maji paru a hned tak neceho se nezaleknou. Napriklad likvidace skvarovych podlah v zaprasenych mistnostech, kam bych ja nevlez ani s dychacim pristrojem delali vesele jen tak a za par penez. No nekup to.

hodnocení

0x

Záleží na tom ! Nakonec ona zkušební doba by ukázal zda ano či ne.

Příklad v bývalé firmě pracovali hned dva ,oba makali bezproblémově ale u druhého samozřejmě nižší výkonnost díky věku - byl už čekatel na důchod.Druhý o dost mladší a sportovec až na zimu jezdil do práce cca10km na kole,každý den večer uběhl tréninkově kolem 15km snad ještě v pětapadesáti.Dnes již o něm nevím,firma padla a každý šel jinam,kde sehnal práci.

sydney*
hodnocení

0x

Vyučit se cikánem a dostat výuční list to je velmi dobré povolání a není potřeba nikde žebrat o práci. To se asi stane málokdy, že by někdo dostal šanci zaměstnat cikána. Kdybych tu možnost přece jen měl tak to stejně neudělám. Oni se stejně většinou živí tím, že si udělají děti a mají vybudovanou živnost.

cechacek*
hodnocení

0x

Můj šéf má názor, raději dva Romy, než jednoho islámistu.

Je zvláštní, že si někteří z nás najdou v jakémkoliv tématu místo k řešení islamismu. O tom tady nebyla vůbec řeč, tak se prosím pořesuňte jinam i se svým šéfem.

humbucker*
hodnocení

Ahoj.

Hele hoši. Nefachčenko cikán a islamista je jedno. Jen, že ty islamisty tu zatím nemáme ani v takovým množství. Tyhle různý závažný problémy už léta řeší právě v západní Evropě. A zdá se, vlastně vůbec se nezdá, že to u nich nějak moc funguje. Navíc u nich začínají umírat lidi a spoustě ostatních občanům je i na ulicích ubližováno a ozbrojené složky, jako je policie s tím nic kale nedělá.Beztrestně si tam nechávají vypalovat a rabovat obchody, rozbíjet auta a ničit města. Vyhlásil bych, že kdo tohle bude dělat a bude mít třeba zakrytý obličej, bude odstřelovači odprásknut. Oni by začali ti darebáci ubývat. A když na moři někoho ,,zachrání,, tak je mají zase rovnou odtáhnout do Afriky. A kapitánovi lodě ji potoppit.

hodnocení

0x

Já mám zkušenost jen jednu, naprosto opačnou než ostatní zde. (Čímž ale vůbec nechci říct, že jim je nevěřím. Jen jsem měla štěstí.) Bylo to na táboře, kam jsem jela v nějakých 17 letech. Platili jsme si jen symbolický poplatek za nějaké táborové tričko, jinak to bylo zdarma, protože jsme na pozemku brigádničili. Fakt těžká práce 14 dní v kuse, 12 hodin denně. Byly tam cikánská děcka z děcáku (cca 12 - 19) v poštu asi 15 kousků a pár (7?) "normálních", bílých. Žádné z těch sedmi nevydrželo makat tak jako ta cikáňata, včetně mě. Některé holky se tam pak už ke konci normálně zašívaly, jen aby nemusely na nic sáhnout, přitom ta práce byla i trochu na výběr a dalo se "sehnat" něco lehčího než lopata a krumpáč. Ti cikáni byli hrrr do práce, i při tom docela přemýšleli, co a jak udělat, aby to šlo co nejlíp. Možná děcáková výchova, nevím.

vanad1*
hodnocení

0x

Po x letech mám takové potřehy: jestliže má Rom zájem o práci, není to na delší dobu než 2-4 měsíce. Pak přicházejí "rodinné problémy" jako že manželka jde do nemocnice a nemá kdo hlídat děti, pak se manželka vrátila a nemá se kdo postarat o ni a o děti. V 99% případů nepřišli do práce v situaci, kdy firma měla hodně práce a tlačily ji termíny.

Pokud jsou svobodní, nějaký čas makají. To ano. Není to nikdy práce vyžadující přemýšlění, znalosti a schopnost si poradit. Na práce s bruskou v pohodě.

V globálu se to tak nějak opakuje u každého zájemce o práci. Ve 100% případů chtějí více peněz než by si řekli jiní.

Není to tedy národností ale výchovou v rodině.

joudic*
hodnocení

0x

vykop vklidu, vetsinou maji sefika, ktery si je postavi do late, ale ukros je ukros a jeste je rad za praci :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]