Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rýma, alergie, nebo?

Od: eva* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, píšu ohledně dcery, prosím o odpověď. Otázka zní: rýma x alergie x nebo? Vše začalo někdy v lednu, dcera chytla rýmu, klasickou a měla jí asi 5 dní, ale od té doby se u ní dostavuje celkem často. Nejdřív se hodně dostavovala po ránu - dcera posmrkala třeba 15 kapesníků ráno. Někdy se ale rýma dostaví jen tak, například doma, z ničeho nic koukáme na televizi a dcera musí smrkat, posmrká třeba 5 kapesníků. Venku se to občas děje také, ale jen zřídka. Také mi říkala, že ve vlaku se to stává, že třeba sedí, a najednou musí smrkat a začne ji i téct z očí, a smrká třeba v kuse 20 minut, špatně se jí dýchá nosem a teče jí rýma. Také mi říkala že když se v bytě kouří že jí to nedělá moc dobře, ale to už má od mala jako asi každé dítě, ale teď u toho i někdy pšiká, pšiká doma téměř často, někdy i venku. Když se doma voní voňavkou tak si taky někdy pšikne. No a posledních 14 dní má potíže i se spánkem. Nemůže spát, špatně se jí usíná (usíná třeba hodinu a furt se převaluje a smrká), také mi říkala že se budí. Jde spát třeba v 10, usne v pul 12, ve dvě se vzbudí pak usne, ve 4 se vzbudí, vysmrká se, usne a tak dále. Také doma máme králíka, ale ani když je u sena tak nepšiká, když se mazlí s králikem tak taky ne, králíka máme už 2 roky a tyto potíže jsou od ledna. Také ji občas pálí oči. Jinak dceři je 17, a jiné potíže nemá. Nevíte co by to mohlo popřípadě jak to léčit nebo kam jít? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rozhodně zajděte na alergologii. S podobnými problémy mám vnučku. Řešil to a také na nějaký čas alergolog pomohl. Ale má jistotu. Ví, že kvete něco, proto smrká. A pak zase kvete něco jiného a smrká více. A teď se snaží nebrat nic, protože čeká druhé miminko.

hodnocení

0x

No, takhle na dálku to vypadá skutečně na alergii. Což je dost odvážné tvrzení, protože mohu místopřísežně prohlásit, že po téměř čtyřiceti létech "léčení" mojí alergie si někdy nejsem jistý, jestli je to alergie nebo obyčejné nachlazení (a někdy je to úplně jasné). Jak píše @babkazov, objednejte se na alergologii. Do té doby než se dostanete na řadu můžete udělat několik věcí:

1.Zjistit, co je spouštěčem alergické reakce.

2. Chovat se tak, jako by dcera byla alergická, tj. odstranit z bytu veškeré průšvihové záležitosti. Kdo kouří v bytě?! Ubližujete vlastnímu dítěti! Odstranit eventuelní péřové polštáře a přikrývky. Vysát prach ze všeho, včetně postele a lůžkovin. Prach z nábytku setřít na mokro. Atd. určitě najdete spoustu podnětných rad na internetu, je toho mnoho

Vynechat agresivní kosmetiku. Před spaním omýt vlasy (stačí spláchnout bez šamponu), vlasy jsou lapač alergenů

3. Koupit volně prodejné prášky (Zyrtec, Zodac) a zkusit, zda to zabere

Omlouvám se za krátký popis, téměř bez vysvětlivek, je toho mnoho, co můžete udělat, abyste zkvalitnila dceři život a téměř nic to nestojí, jen čas, práci a vůli...

Tip na závěr: V případě akutních potíží pomáhá (jako první, nouzová pomoc) omýt obličej studenou vodou a výplach dutin (to je ze začátku hodně nepříjemné, chce to trénink a hlavně si něco dopředu načíst)

hodnocení

0x

Rozhodně zkusit na alergologii, ale přitom se snažit si toho nějak nevšímat, no dost divně řečeno, ale z vlastní zkušenosti vím, že alergii často spouští nějaká psychická zátěž a po čase vše pomine. Já jsem měla asi před 12 lety hroznou alergii na černý bez - jakmile začal kvést, měla jsem pořád rýmu, i když bez nebyl v dohledu, dokonce v Alpách. Pak se mi to začalo zhoršovat a pak jsem měla rýmu i na podzim. Brala jsem prášky...No a asi před 5 lety jsem na jaře zjistila, že už mi to nevadí, prostě najednou to přešlo a teď už mám klid.

hodnocení

0x

To je nejspíš alergická reakce, taky to mám. Reaguji tak na prach ve kterém jsou roztoči. Všímejte si období kdy to zmizí a kdy to zesílí. Je to závislé od teploty? U mě je to tak, že když je chladné počasí tak většinou žádný problém. Nesmí být ale nablízku prach. Pokud je teplo jako v těchto dnech tak je to horší, roztoči se množí a jsou všude ve vzduchu. Roztoči mohou působit i v zimě stačí jim když je teplo. Podle mých závěrů se rádi usazují v kobercích, na závěsech a hlavně v molitanových býplních a matracích. Je třeba chránit matrace speciálními povleky, kterými alergeny neprostoupí.

lidus*
hodnocení

0x

Alergologie a testy, dceři se velmi silná alergie diagnostikovala až v 25 letech (na veškeré trávy) do té doby ji nic nevadilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]