Kvalitní Rc modely nejsou levná zalezitost, proto firmy které je prodávají dělají i letové simulátory na počítač. Na takovém programu se vyplatí každému zacatecnikovi nalétat prvních pár letových hodin. I když dneska je na trhu dost levných vrtulníčků a malých dronů kde se s poškozením počítá a dá se dokoupit většina rozbitnych dílu. Takže spis než u počítače by se dalo začít na dronu za petistovku. Ony ty simulátory na počítač taky nejsou zadarmo.
davinci162*
Dějuji Vám za vyčerpávající odpověd´,která mi hodně pomohla...S pozdravem J.
davinci162*
Dobrý den,děkuji za Váši odpověd´ a začal jsem už i přemýšlet pro začátek o simulátoru,tak jak navrhujete.Děkuji
Podle mě by bylo ideální vnuka svěřit nějakému modelářskému kroužku. Začít jednoduchými házedly, kde i prckové pochopí JAK a PROČ to letí (nebo taky neletí, že )
Pokud se týče vysloveně RC modelu mohu jen doporučit Easy Star. Je to něco na způsob motorového větroně, je to vysloveně hodný a stabilní model - v případě krizové situace většinou stačí pustit páčky a sám se srovná (pravda - pokud má výšku) Navíc přežije i drobnější karamboly. Dodnes jej mám, naučil jsem na něm létat poměrně hodně dětí.
Pokud to kloučka baví, rozhodně není na škodu začít úplně od píky. Koupit drona je sice hezky, ale moc ho to nenaučí o konstrukci letadel, úhlech seřízení, profilech a mnoha jiných nezbytných věcí. Sám jsem začínal doma, víceméně jen má koleně podle několika málo článků co a jak se dělá. Některý letadlo letělo, jiný ne a pak člověk studoval co je špatně. Naštěstí osud mě od šesté třídy přihrál do cesty mistra Evropy v leteckém modelářství a zjistil jsem, že holt polovinu věcí dělám špatně. Je to krásná záliba, jen na ní nemám skoro žádný čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.