Nejste přihlášen/a.
Mužem se podle mne stává kluk v momentě, kdy dokáže být zodpovědný za své činy a dokáže se postarat o sebe i o druhé (rodiče, děti,...).
Když se někdo chová nezodpovědně třeba ve svých 50ti letech a řídí se heslem "po nás potopa", je to prostě děcko s fousama...
A teď si představte,že přijdete na ůřad zaplatit za odpad/příklad-nebo daň za nemovitost/ a paní v kanceláři na úřadě vám řekne "copak si chlapče přeješ?".
je to dané,já se stále v práci cítil mladík i v 30 letech a najednou přijdou mladíci-18-20 let a začnou vykat a hned jste "starý chlap a dnes když mi je 50 to už neřeším jde asi o zvyk.
Nedovedu si dost dobre predstavit situaci, kdy Te nekdo oslovuje slovem muz.
Leda snad "mlady muzi"... a tam by stejnak nasledovala pouze nejaka vytka, ktera Te zaradi zpet mezi kluky.
Definice kluka, chlapce je označení pro nedospělého muže, přičemž věk kdy se chlapec stává můžem je v různých kulturách a zemích odlišný. Naopak muž je dospělý člověk samčího pohlavý. Dospělost se definuje jako stav zralého organismu a myslí více racionálně a konzervativně, přičemž organismus fyzicky dospívá okolo 21let. Věda která se zabývá dospělostí se jmenuje akmeologie.
Podle mě je to čistě na situaci a jde vlastně o nějaký společenský status. Zatímco i starší přátelé nazvu kluci, cizího člověka nazvu jako muže nebo pána.
V práci, při rozdělování úkolů říkám spolupracovníkům "kluci půjdeme .." ačkoli jim je 40-50let. Těžko by ovšem někdo vypověděl o 40-50letem člověku "přepadl mě takový kluk". Řekl bych že hranice je 20-25let, ale záleží i na tom jak člověk vypadá.. znám spoustu lidí, kteří vypadají o dost mladší než skutečně jsou a naopak.
Jaký mám názor? Když mám pocit, že kluk potřebuje povzbudit a taky by si měl uvědomit, že už není děckem, vykám mu a chovám se k němu jako k muži. Já jsem už ve věku, kdy čtyřicátník je pro mě klukem.
Ale vy byste se měl naučit, jako samozřejmost, chování k dívkám a ženám. Myslete a přemýšlejte o sobě jako o mužském. Ne o jako o kloučkovi, o dítěti. To, jestli jste chlapec nebo muž, to je ve vás a jestli to okolí bude nebo nebude akceptovat, je pouze a jen na vás, na vašem chování. Každý si musí vybojovat místo na slunci, sám.
Ahoj.
Mě použití slova muž nepříjde jako moc používané v běžném oslovování. To spíše je slyšet v prdlých reklamách na Fernet a podobné lihoviny. ,,I my muži máme své dny. ,, Pamatujete? Pojmenování používáné častěji je spíš PAN, PANE. Někdo řekne třeba i čau vole. A puberťák to není. Ještě tak už tady zmínění ,,chlapi,, .Jsem dvojnásobný dědeček, ale pořád si myslím, že se dívám na svět mladšíma vočíčkama.
Kluk se stává mužem tehdy, když obejde kaluž, místo, aby do ní vstoupil.
Jinak se srazy mám podobné zkušenosti. Před lety byl tchán na školním srazu ze základky, asi po 60 letech. Doma pak vyprávěl: kluci říkali,...mluvil jsem s klukama o..., byl tam Franta, Pepa, Honza a ostatní kluci... Když jsem si představila ty 75 leté KLUKY, válela jsem se smíchy. Ale on je tak svýma očima pořád viděl. A já se k tomu pomalu propracovávám taky. Loni jsme totiž měli sraz už po 45 letech. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.