Nejste přihlášen/a.
Je mi 44 let a uvažuju, že si " na starý kolena " udělám řidičák. Vím, že to bude nadlouho, protože jsem na takový věci levá. Ale teď spíš uvažuju kdy je lepší si jej udělat. Teď v létě, když bývá sucho nebo na podzim, když často prší popř. v zimě, když sněží? Co si myslíte, že je nejlepší?
No a další otázka. Poradí někdo autoškolu v Brně s velmi trpělivým učitelem?
Víte, někdo může dělat řidičák klidně v 57 letech a jezdí dobře a druhý si udělá řidičák ve 20 a nenaučí se v provozu bezpečně jezdit a nakonec jezdí MHD.
Podle me jsou fajn spise obtiznejsi podminky, my to meli pri skole, takze jsem se mohl projet v kazdem pocasi, dokonce nas ucili vyrovnavat smyky. Nevim jak dlouho trva koupena autoskola, ale stejne to mate fuk Kdyztak si muzete prikoupit par jizd v zime, kdyz se nebudete citit
Trpelivi by meli byt vicemene vsichni a kdyztak si holt prikoupite jizdy, kdyz budete uplne kopyto
Moje mati se bala autem jezdit, nejmin 20 i vic let nejezdila, to byla jedina moznost, kdy jsem mohl jet autem ja, bylo neco potreba a otec nebyl doma (otec nepujcil). No a pak dostala v praci sluzebni auto a behem chvile se rozjezdila i ve vasem veku
Jinak jsou i nejake hry, ktere simuluji autoskolu, tak si na nich muzete potrenovat
v zimě, když sněží, je náledí a mlhy a tma brzo. Ideálně i v co nejhustším provozu. Zcela vážně to myslím. Autoškola má auto pojištěné, instruktor uklidní a dodá sebejistotu. Pak už vše bude brnkačka, ve všech ročních obdobích.
No, uklidní...
když jsem dělala řidičák před 40 lety, tak měl pan instruktor v autě na palubní desce rákosku...
na mně ji nikdy nepoužil, možná tam ležela jen jako "placebo"...
Řidičák jsem dělala při škole v roce 1973. Jezdila jsem se Š 100, měli jsme příjemného pana instruktora. Dneska už není mezi námi. Celý řidičák stál 450 korun. To jsou vzpomínky...
Ve Vašem věku bych se snad ani nebála. Moje matka si dělala řidičák v 62 letech - sice jen na babetu, ale řidičák to byl. A jak, panečku, jezdila!
Naopak, kamarádka, dělala ŘP asi kolem 40 let a dělala ho celkem 8 krát. Nakonec jí ho dali. Natloukla posléze jenom 2 auta a byly to jen plechy. Takže se něco horko těžko přece jen naučila.
Právě včera mi manžel tvrdil, že dneska bychom ani jeden z nás už ŘP neudělali. Prý je všechno úplně jinak, zpřísněné, chytáky, psychotesty...Nevím, ale být Vámi, zkusila bych to. Posune Vás to zase někam dál, budete si sama sebe za to vážit. Zkuste to, uvidíte. Jaga.
Já ho dělala ve 34(vloni)a úplně v pohodě.Všichni strašil,jak je to těžké a pchéto jen ostatní stresujou.Život nekončí po 20tce,umím a chci používat hlavu pořád.Takže ty kecy,jak to člověku už věkem neleze do hlavy jsou jen omluvy/výmluvy.Byla jsem navíc těhotná,tudíž v hlavě úplně vymeteno
a i tak v pohodě.
Začínali jsme v lednu a na jízdy došlo v únoru,1.dubna jsem měla papíry v ruce.Takže jsem stihla slunce,sněhovou kalamitu,déšť a neviděla jsem rozdíl.Dodržujete rychlost,předpisy,tak je to myslím fuk,kdy to budete dělat.
...při tom jaké jsou poslední roky zimy,tak je to fuk.Stejně žádný sníh,námraza skoro není...a jestli jste z Brna,tak tam tu zimu asi nijak nepocítíte.Jedině,že by Vám vadilo horko v letním období.
Já jsem řidičák na pionýra získala v r. 61, na motorku v 64 a na auto v 73 roce. I na pincku i na motorce jsem hodně jezdila. S autem to nebyl problém. Ale mistrovství v autě jsem dosáhla na Pradědu. Já těhotná, babička se starší dcerkou na zadním sedadlem. Fungl nová Škodulenka 110! Na parkovišti na Pradědu rozježděný sníh, koleje, náspy sněhu, děcka, psi, lyže! Tož, tam jsem se naučila, jak se couvá a parkuje! To bylo! V autoškole jsem nabourala při couvání 3 auta, protože si instruktoři mysleli, že když umím jezdit, umím i couvat. Odnesla to auta, vrata, keře a popelnice.
Před několika lety jsem řidičák vrátila, když jsem zjistila, že jsem lekavá a blbě reaguji. To všecko asi proto, že jsem už vlastně nejezdila. Kdybych trénovala, jezdila, určitě bych správně fungovala.
Je to lhostejné, kdy si řidičák uděláte. Jistoty a snad i mistrovství získáte, když budete jezdit. Nejprve a nejlépe s kamarádkou nebo s kamarádem, abyste se zbytečně nehádala s manželem, který navíc, dokáže naprosto sebrat jistotu a sebevědomí. A to k řízení vozidla je naprosto nezbytné.
Šel bych do toho hned teď v létě - v autoškole se beztak moc nenaučíte a sníh na začátku by vás jen stresoval. A hned po autoškole samostatně dělat hříčku přírody na sněhu taky není ideál. Potřebujete se naučit základní ovládání auta = rozjet se, zatočit a zastavit. Nějaké školy smyku jsou až další level - je nesmysl učit se vyšší pilotáž když neumíte základ. A základ je lepší učit se v ideálních podmínkách než ve ztížených.
Po získání řidičáku se hodí levné, ale aspoň trochu bezpečné auto, které můžete "prasit", někde na louce/ polňačkách/ odstavných plochách s tím můžete blbnout a naučit se jezdit. Prasit "hlavní auto" je škoda, vyjde to dráž. Např. Focus MK1, do 20k seženete slušný pojízdný kus, pokud to nerozmlátíte tak se za stejnou cenu prodá. A když to rozmlátíte tak je škoda max. těch 20k. U novějšího auta spálíte spojku a oprava vyjde klidně nastejno a rozmlácení stojí majlant.
Přes léto se trochu vyjezdíte a na začátku zimy před prvníma námrazama by se hodila škola smyku, ať víte co od auta čekat když to klouže... Nebo aspoň pojezdit po zasněženém parkovišti, ideálně s někým kdo vám vysvětlí jak se po klouzavém jezdí a opraví vám chyby hned na začátku... Levněji než škola smyku vyjdou kondiční jízdy přes autoškolu, výhoda je že prasíte cizí auto. Ideálně domluvit až nasněží a hurá do města.
Ahoj.
Tak bych se přiklonil k udělání autoškoly v zimě. I ve složitějších podmínkách je to pojištěné pojišťovnou a ještě kantorem se zdvojenýma pedálama. Mít vlastní papíry je šikovná věc. Nemusí tě nikdo vozit jako medvěda kam budeš potřebovat. Třeba já jsem byl hodně osvobozen od tohodle ježdění, co si manželka udělal své papíry. Jen mi zabavila auto a tak jsem si pořídil jiné. A kolik toho je vidět z místa spolujezdce v pravo. Za volantem se nedá toliko kochat vzálenějším okolím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.