Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
V cervenci se budeme stehovat, a tak i budu prestupovat na jinu skolu. Momentalne jsem na gymplu a i nadale ho chci studovat(jsem ve tretim rocniku)
jenze problem je v tom, ze jsem tohle pololeti mela 2 petky a spostu 3 a 4, tak se obavam, aby me na nejakou skolu vubec vzali. Lide okolo mi rikaji, ze takovy strach mit nemam, ze skoly ted ootrebujou zaky, tak hodne berou. Konkretne se budem stehovat do Prahy a tam je xxx gymnazii, to jedine mi jeste dodava nadeji, ze by me opravdu vzit mohli.
co myslite vy? Mate s tim nekdo zkusenosti nebo nekoho takoveho znate?
S těmi 5 bys vážně mohla mít problém. Nicméně - v pololetí se dělají opravné zkoušky nebo ne? (Nevím to, protože jsem ještě nikdy žádnou nedělala..).
Na nějakou školu tě vezmou vždycky, to buď bez obav. A nechci být nějak nepříjemná nebo tak, ale minulý rok k nám (také studuji na gymnáziu) přestoupil jeden kluk (z pražského gymnázia) a je blbý jako tágo. opravdu. Gymnázium, ze kterého přišel se tváří jako nóbl výběrová škola, zaměřená na jazyky, které naše malá školička nemůže nijak konkurovat (přestože je na ty jazyky zaměřené taktéž. Máme zaměření na jazyky a informatiku, ale tot ě nejspíš nezajímá..) Ale co jsem chtěla napsat - přestože přišel z "jazykové školy", kde se od prvního roku učil francouzštinu, neumí se ani představit a my, kteří jsme s francouzštinou začínali teprve před 2 lety umíme mnohem víc než on. Mimochodem, ani v jiných předmětech nijak nevyniká.
Tím jsem chtěla říct, že to, že je gymnázium pražské ještě neznamená, že je v něčem lepší než gymnázia v malých městech..
Můžu být zvědavá a zeptat se, z čeho jsi měla ty 2 pětky? Pokud totiž jde o předmět typu hudební estetika nebo tak něco, určitě tomu bude vedení přikládat menší váhu než třeba češtině.. )
Ze na nejakou skolu me vezmou vzdycky.. to je mi jasne, jen mi jde o to, aby to byl gympl, abych ho dodelala ten posledni rok. Nechci zadny ucnak.
Petky byly z matiky a fyziky.
Gymnásium je vlastně příprava na VŠ. A když už teď máš tak katastrofální výsledky, předpokládám, že o VŠ se asi zajímat nebudeš. Ta škola jsko taková Ti sama o sobě moc nedá. Lepší by bývalo bylo zvolit třeba ekonomku, potravinářskou, zdravotní aj. Tam je už dáno určité zaměření, které na gymplu chybí.
Byla by to pro Tebe velká ztráta /3 roky/ a už je asi pozdě, ale měla jsi se spíš něčemu vyučit. Byla by z Tebe třeba šikovná a spokojená kadeřnice, než smutná studentka se špatnými výsledky.
Jinak na tu školu Tě asi přijmou a pak se do toho musíš obout. Už kvůli tomu, aby noví spolužáci něříkali: Ta nová je nejhloupější ze třídy. Ze začátku to asi moc nepůjde - nové prostředí, noví spolužáci i profesoři, ale časem zkus jít do sebe. Aby sis mohla sama sebe považovat a ne tam být jen do počtu. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.