Nejste přihlášen/a.
dobry den, ted jsem cerstve dokoncila skolu a chci rozeslat zivotopisy. chci se zeptat jestli kopii diplomu o ziskanem titulu mam poslat uz ted, nebo se dodava pozdeji pri,pohovoru, pripadne nastupu do prace?
a dalsi vec co me trapi, je motivacni dopis. ten se posila automaticky s zivotopisem? ja jsem v tomhle trochu d*bil , proste nevim co tam mam napsat a nerada bych tam psala jen nejake "kecy". Chapu ze se tam pisou treba zkusenosti z predchoziho zamestnani, ale ja zadne nemam, jen zkusenosti ze skolnich praxi.
ted jsem chtela elektronicky odpovedet na nabidku prace, a maji tam kolonku pruvodni dopis, tak nevim jestli tam mam alespon neco bodove napsat nebo ji radeji nevyplnovat.
omlouvam se , jsem v tomhle fakt ňouma, s zivotopisem problem nemam, ale ten motivacni dopis mi neda spat.
zajimalo by me jak jste to meli vy, kdyz jste hledali praci?
a musi byt v zivotopise fotografie?
dik
Kopii diplomu to se při prvním pohovoru vůbec neřeší, žádné podobné věci jako doklady o vzdělání po mě nikdy nikdo na prvním setkání nechtěl. To spíš až když víte, že tam budete nastupovat tak před podepsáním smlouvy si to ověří, jestli je to pravda. Motivační dopis odesíláte při odpovědi na inzerát jako přílohu. Celkem tedy dvě přílohy. Na to co je to průvodní dopis vám neodpovím ale asi myslí motivační dopis. Já mám ale pocit že to stejně nikdo nečte, protože na pohovoru dotyčný vždycky tápe.
Ověřenou kopii diplomu snad jen pro výběrová řízení do státní správy (ale tam to bývá výslovně uvedeno už při vypsání řízení), jinak stačí až podle dohody s potenciálním zaměstnavatelem.
K motivačnímu dopisu poradím, abyste dobře pročetla všechny internetové vzory, které potkáte ► potom budete vědět, jak motivační dopis psát nemáte. (A souhlasím se Stonkem, je potřeba si dát pozor na jazyk.)
Průvodním dopisem je v případě elektronického zasílání podkladů e-mail, k němuž připojíte motivační dopis a životopis. Do motivačního dopisu uveďte vždy všechno, co by mohlo potenciálního zaměstnavatele zajímat (nemusí jít vždy jenom o praxi, můžete mít zkušenosti ze stáží, z organizace studijních pobytů v zahraničí, ... apod.)
Motivační dopis vždy pište "na míru" konkrétnímu zaměstnavateli (snažte se o něm předem zjistit, co nejvíce, abyste měla představu, co asi potřebuje), nepoužívejte žádný "univerzální" vzor.
Po přečtení mě spíš napadlo, který ňouma to psal. Snad jste se někdy, možná ne na vysoké, ale snad proboha aspoň na základní, učili, jak se píše v češtině. S velkými písmeny, a také má český jazyk háčky a čárky. Tak se podívejte, jak psané jste dostala odpovědi a rozhodně nikam nic neposílejte tak, jak jste to napsala vy. Nikde by tomu diplomu asi neuvěřili!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.