Nejste přihlášen/a.
Ono to je podobná legenda, jako již profláknutý štěchovický poklad. Vlak údajně zůstal v některém tunelu nedaleko polské Ksiaže - což je nedaleko CZ hranic. On vůbec ten komplex je vcelku zajímavý a vyhledávaný záhadology, nejen kvůli tomu vlaku. Jestli musí zustat skryt, či ne - to si netroufám odhadnout. Každopádně zatím není žádný hmatatelný důkaz o jeho existenci.
Slova dědečka komentovat nebudu - vzhledem k tomu, že se bavíme o události staré 71 let by mě vcelku zajímalo, kolik mu tehdy bylo a čemu vlastně velel.
Něco k onomu vlaku zde
No ona to zas tak úplně legenda není. Podrobnosti neznám, ale nedávno jsem viděl pořad o legionářském vlaku (nikoliv vlaku Wermachtu), který těsně po válce vozil tuny zašantročeného zlata sem - tam po Rusku (Sovětském svazu?), než se ho povedlo prakticky celý rozkrást. Ten vlak nebyl nijak tajemný a není nikde ukrytý, ale jako základ legendy mohl posloužit.
O tom vlaku jsem četla a myslím, že je možné, že je to dávno nějakým způsobem rozkradeno. V dobách válek a po nich je všechno možné. Jako děcko jsem slyšela. jak babička vykládala o vzáleném příbuzném, který asistoval při odsunu Němců. Nikdy doma nic neměli a najednou měl byt, chalupu, dokonce auto si pak koupili - v 50. letech! - no, každému bylo jasné, kde to pobral.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.