Nejste přihlášen/a.
Čau všem, našel jsem staré dveře v docela hezkém stavu. A chtěl bych je nějak využít, jenže je v nich fabka a je zamčená. O tom jak ji dostat ven jsem si už něco četl a všichni se shoduj že zlomení fabky je nejjednodužší. Jenže mi to moc nejde. Tak bych se chtěl zeptat jestli na to nemá někdo nějaký trik nebo tak něco. Díky.
No to nevím kdo tvrdí, že zlomení fabky je nejddednodušší metoda. Možná že je nejjednodušší a nejrychlejší, ale jen tehdy, když máte dobrý vercajk a když ji umíte. Se špatným vercajkem nebo bez výcviku fabku nezlomíte nikdy.
Chce to vzít větší vrtačku a větší vrták a vyvrtat díru tam kam se do fabky strká klíč. Pak se dveře otevřou i bez lámání fabky.
Figurku,ani kdyby jsi fabku odvrtal celou,tak se ti dveře neotevřou.Zrovna tak se neotevřou po zlomení fabky.Musíš ještě udělat druhý krok,který nebudu popisovat.
hm, shora dolů...vím,že dříve vykradači bytů používali půlmetrovou pásovinu,ohnutou do L. v tom delším ramenu na konci byl otvor ve tvaru fabky,ten nasadili na fabku a za kratší rameno zabrali. tím fabku zlomili...takže myslím,že ne shora dolů,ale kroucením je správně...hasákem,francouzákem,možná bych i zkusil nasadit opačně ten štít a dal mu ránu kladivem,i když to asi nevydrží...
ještě jsem slyšel o jedné možnosti..pokud získáte trochu koncentrované kyseliny sírové,stříknout ji do fabky...měla by zrušit pérka,která drží stavítka v zamčené poloze,ty prý spadnou dolů a vložka půjde otočit malým šroubovákem.jedno stavítko bývá ještě v zadní stěně,to chce zatlačit třeba jehlou,ale to už asi chce trochu cviku...
V případě že máte násadu na lámání zámků (třeba co se přidělává na obušek), tak to je relativně jednoduché, pak to jde i tím hasákem jak někdo psal, ale dle mého, pokud nejste zloděj, nebo příslušník útvaru rychlého nasazení, kteří potřebují pracovat rychle a relativně tiše, tak si pořiďte (třeba od kámoše kutila) titanový vrták do železa, a tam jak se strká klíč (jde to i pod tím, jako je to v tom videu výšše) to vyvrtejte, tam jak se strká klíč mi to příjde o dost rychlejší a především tím i případně rovnou odemknete, ale pozor na seknutí vrtáku, to by potom hrozilo zlomení vrtáku, ale tomu zabráníte tak, že budete držet vrtačku pevně a nesmíte úhlovat vrták. Osobně jsem takto úspěšně vyvrtal již nespočet vložek zcela bez problému.
Ahoj.
To vídeo bylo zajímavé, ale ještě tam mohli hoši předvést to vyndání vložky. A to i s tím šroubem, co ji v tom zámku drží. O tom byl dotaz.
No právě. To pravé vylepšení situace je, když jsou ty dveře zavřený, zamčený a navíc ještě papírový. A ten zámek ve dveřích nemá to klasický oplechování kolem tý fabky. A když se to neumí, tak se zmordujou ty dveře i zadlabací zámek. O fabku už samozřejmě nejde. Ta je na odpis.
Když vyndám střed s válečkama, sundám štítek, aby to šlo chytit, tak tu vložku rozlomím kombinačkama. Klidně si můžete vyzkoušet. Je to lepší než mudrovat o šroubku M5 který drží v 5-7 mm mosazi s centimetrovou dutinou.
Navíc, nalezené staré dveře - zamknuté- mají ten šroub přístupný
Každej z vás zná ten svůj způsob a dal by za něj krk. Ale zřejmě málokdo vezme do ruky ten hasák a zkusí si tu FABku rozlomit. Opravdu je to nejrychlejší a nejlepší způsob. Vy co pochybujete, zkuste si to, a uvidíte. Žádné kroucení, ale hezky odshora dolů a praskne v tom nejslabším místě, tedy přesně v tom šroubu, který ji drží. Jediné, kde to neplatí, jsou některé bezpečnostní s kovovou vložkou proti rozlomení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.