Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zlomit FABku?

Od: pajda odpovědí: 14 změna:

Čau všem, našel jsem staré dveře v docela hezkém stavu. A chtěl bych je nějak využít, jenže je v nich fabka a je zamčená. O tom jak ji dostat ven jsem si už něco četl a všichni se shoduj že zlomení fabky je nejjednodužší. Jenže mi to moc nejde. Tak bych se chtěl zeptat jestli na to nemá někdo nějaký trik nebo tak něco. Díky. :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Že strany falce sundat štítek, druhej štítek nesundávat a pak velkým hasákem zabrat odshora. Už jsem jich takhle ulomil nespočet.

figurek*
hodnocení

0x

No to nevím kdo tvrdí, že zlomení fabky je nejddednodušší metoda. Možná že je nejjednodušší a nejrychlejší, ale jen tehdy, když máte dobrý vercajk a když ji umíte. Se špatným vercajkem nebo bez výcviku fabku nezlomíte nikdy.

Chce to vzít větší vrtačku a větší vrták a vyvrtat díru tam kam se do fabky strká klíč. Pak se dveře otevřou i bez lámání fabky.

jirkamatapat*

Figurku,ani kdyby jsi fabku odvrtal celou,tak se ti dveře neotevřou.Zrovna tak se neotevřou po zlomení fabky.Musíš ještě udělat druhý krok,který nebudu popisovat.

Na ten druhý krok používám upravenou jednostranou FABku a jde to jedna báseň.

Ovšem, obsahem dotazu nebylo, kterak otevřít dveře, nýbrž, jak vyndat FABku bez klíče ze dveří. V tomto případě není druhý krok potřeba.

hodnocení

0x

Tam kde se strká klíč ten vrták velmi lehce zalomíte, Zkuste to raději takto:

hodnocení

0x

Sundal jste štítky? Oba? Trčí ta fabka ze dveří? Tak uchopit do hasáku, podél dveří a silou na hasák zatlačit dolů. Lup a je to!

ovczaak*
hodnocení

0x

hm, shora dolů...vím,že dříve vykradači bytů používali půlmetrovou pásovinu,ohnutou do L. v tom delším ramenu na konci byl otvor ve tvaru fabky,ten nasadili na fabku a za kratší rameno zabrali. tím fabku zlomili...takže myslím,že ne shora dolů,ale kroucením je správně...hasákem,francouzákem,možná bych i zkusil nasadit opačně ten štít a dal mu ránu kladivem,i když to asi nevydrží...

doplněno 08.08.16 18:41:

ještě jsem slyšel o jedné možnosti..pokud získáte trochu koncentrované kyseliny sírové,stříknout ji do fabky...měla by zrušit pérka,která drží stavítka v zamčené poloze,ty prý spadnou dolů a vložka půjde otočit malým šroubovákem.jedno stavítko bývá ještě v zadní stěně,to chce zatlačit třeba jehlou,ale to už asi chce trochu cviku...

svyjabob*
hodnocení

0x

V případě že máte násadu na lámání zámků (třeba co se přidělává na obušek), tak to je relativně jednoduché, pak to jde i tím hasákem jak někdo psal, ale dle mého, pokud nejste zloděj, nebo příslušník útvaru rychlého nasazení, kteří potřebují pracovat rychle a relativně tiše, tak si pořiďte (třeba od kámoše kutila) titanový vrták do železa, a tam jak se strká klíč (jde to i pod tím, jako je to v tom videu výšše) to vyvrtejte, tam jak se strká klíč mi to příjde o dost rychlejší a především tím i případně rovnou odemknete, ale pozor na seknutí vrtáku, to by potom hrozilo zlomení vrtáku, ale tomu zabráníte tak, že budete držet vrtačku pevně a nesmíte úhlovat vrták. Osobně jsem takto úspěšně vyvrtal již nespočet vložek zcela bez problému.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

To vídeo bylo zajímavé, ale ještě tam mohli hoši předvést to vyndání vložky. A to i s tím šroubem, co ji v tom zámku drží. O tom byl dotaz.

doplněno 08.08.16 23:02:

No právě. To pravé vylepšení situace je, když jsou ty dveře zavřený, zamčený a navíc ještě papírový. A ten zámek ve dveřích nemá to klasický oplechování kolem tý fabky. A když se to neumí, tak se zmordujou ty dveře i zadlabací zámek. O fabku už samozřejmě nejde. Ta je na odpis.

Když vyndám střed s válečkama, sundám štítek, aby to šlo chytit, tak tu vložku rozlomím kombinačkama. Klidně si můžete vyzkoušet. Je to lepší než mudrovat o šroubku M5 který drží v 5-7 mm mosazi s centimetrovou dutinou.

doplněno 08.08.16 21:19:

Navíc, nalezené staré dveře - zamknuté- mají ten šroub přístupný ;)

Tak to pak je vyšší dívčí. Když se to umí, tak obyč. fabku vyhmatám dámskou pinetkou ale s pojistným stavítkem nebo "nevrtatelnou" je opravdu mimo rozsah této debaty :)

nikdo*
hodnocení

0x

Každej z vás zná ten svůj způsob a dal by za něj krk. Ale zřejmě málokdo vezme do ruky ten hasák a zkusí si tu FABku rozlomit. Opravdu je to nejrychlejší a nejlepší způsob. Vy co pochybujete, zkuste si to, a uvidíte. Žádné kroucení, ale hezky odshora dolů a praskne v tom nejslabším místě, tedy přesně v tom šroubu, který ji drží. Jediné, kde to neplatí, jsou některé bezpečnostní s kovovou vložkou proti rozlomení.

vaclav82
Zdravím, mám podobný problém. V zahradni brance se mi seknul zamek (klíčem nešlo pootocit ani vyndat). Až se nám povedlo ho zlomit. Vzhledem k tomu, že je zámek v ramu branky (v trubce) nepřipadá kroucení ani lámání v úvahu. Odvrtal jsem už cca 40 % materiálu fabky, ale stále drží. Nějaké nápady? Děkuji.

Proč lámání nepřichází v úvahu?

Ovšem pokud nechceš lámat, tak ji odvrtej, ale ne v klíči, alébrž úplně dole, vrtej až se dostaneš na šroub, který ji drží v zámku. Pak se buď rozpadne sama, nebo stačí zcela nepatrná síla k jejímu dolomení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak otevřít fabku
Otázky na téma jak vyvrtat fabku
Otázky na téma zlomeni fabky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]