Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lidi, jsou všude

Od: stricken odpovědí: 14 změna:

Zdravím, mám rád ticho a klid a nemám rád lidi, ale nezbavíte se jich, dokud se někam neodstěhujete.

Jak jim dát neútočně najevo, že chci mít klid? Aby se neurazili nebo se cítili dotčeni. Díky

Možná celý příspěvek zní špatně a negativně, není to tak že bych je neměl rád nebo je nesnášel

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máte v tom poněkud chaos. V první větě deklarujete, že nemáte rád lidi. No proč ne... Takže pak Vám může být vcelku jedno, jak dalece se mohou cítit dotčeni. Jenže v posledné větě zase odvoláváte tvrzení z první věty. Prostě guláš...

stricken
hodnocení

Špatně mě chápete, nemám potřebu s nimi mluvit nebo na ně reagovat, ale zase nechci aby si mysleli, že je nemám rád nebo tak něco, špatně jsem to vysvětlil.

mot
hodnocení

0x
To vam lezou i domu?
stricken
hodnocení

To zase ne, ještě nemám svoje, hledám si nějaký byt.. ale znáte to, rodina je tady nonstop, známí, telefony atd.

venkov4ever*
hodnocení

0x

Musíte předstírat pravý opak. Pokud dáte najevo, že si přejete klid, tím spíše za vámi lidé přilezou a budou usilovně rušit. Tvářit se přehnaně vstřícně, pak lidé urychleně vezmou do zaječích. Uraženost a dotčenost vůbec nemá cenu řešit, lidé jsou uraženi permanentně a jen hledají, na koho svou dotčenost zrovna svalit. *slunce*

doplněno 09.07.16 10:46:

Pustý ostrov vůbec není nutný, v tuzemsku existuje obrovské množství tzv. polosamot. Často pouhých pár kilometrů od lidské vřavy.

stricken
hodnocení

Díky moc vyzkouším novou strategii

hodnocení

0x

Jsou 2 možnosti:

1/ Strážce majáku. Nejlépe na nějakém neosídleném místě. Budete tam sám, odkázaný jen na sebe a ještě za to dostanete zaplaceno. Ovšem ty peníze nebudete mít kde utratit. Otravovat Vás bude jen křik mořských racků /a že ti ptáci tedy řvát umějí!/.

2/ Poustevník v lese. /něco jako ve Slunce, seno.../ Budete se postit, modlit, jíst kořínky, pít vodu ze studánky. Jenže si v Čechách nedovedu představit les, kam by se nedostali turisté. Nejlepší by bylo, kdybyste poustevničil někde na Sibiři, tam, by příliv turistů rozhodně nehrozil. ;)Jaga.

Rozhodně nemáte v hlavě srovnané myšlenky: 1 / nemám lidi rád 2/ není to tak, že bych lidi rád neměl

Tak co vlastně chcete?

hodnocení

0x

Je to snadné. Staňte se hlídačem krav:

Babča *palec*
No,to je také možná alternativa.
Nebo pasáčkem ovcí.
Prostě se odstěhuj někam,kde bude opravdu klid.
Do hor,na malou vesničku,či osadu.
Čerstvý vzduch a klid Boží.
Celý život také sním o klidu.
Tak doufám,že se mi podaří,abych sen uskutečnila.
Město už také nesnáším,řev,hluk,jedno auto za druhým...
A lidé jsou čím dál,tím více nevychovaní.
Kam se poděla etiketa pana Dr.Gutha Jarkovského?...Je pryč.
Smutné :(

hodnocení

0x

já bych si našla práci v nějakém malém městečku (práce je základ) s hezkým okolím a pak bych si tam našla i podnájem - mimo velká města to nebývá problém a je to i levnější... když tam budete nový, tak si lidi můžete držet od těla tak daleko, jak si budete přát...

hodnocení

0x

Ještě mě napadlo, že jestli chcete být sám, musíte si najít byt, ve kterém sám budete. Nebudete po nikom chtít mít plnou ledničku, navařeno, vypráno, vyžehleno, uklizeno. Když si to sám uděláte, budete samostatný a můžete si vybrat, s kým budete nebo nebudete mluvit. Tak, když využíváte všech služeb, musíte se podílet a sdílet.

hodnocení

0x

Asi nemáte rád určité lidi. Jinak otázce nerozumím. V tomto případě je odpověď jednoduchá. Vyhýbejte se lidem které nemáte rád. To lze udělat velmi jednoduše. Také všechny lidi co se kolem motají nemusím. Nevšímám si jich, nevyhledávám je a když se chtějí bavit, omluvím se že nemám čas. Podle mne jste tuto otázku napsal pod dojmem nějakého nedorozumění s nějakou konkrétní osobou, která Vám leze na nervy. To přejde.

iveta*
hodnocení

0x

Možná Vás vyčerpává přemíra kontaktů s lidmi. Možná máte práci,kde musíte jednat s klienty,být neustále milý a příjemný-což je velmi vyčerpávájící! A pak už nemáte sílu a po příchodu domů už chcete mít jen klid. Jak už tady zaznělo,jedině ve svém vlastním bytě,kde budete svým pánem a sám si rozhodnete,koho pozvete a koho ne.Asi jste introvert,ti potřebují klid a soukromí a neznamená to,že nemají rádi lidi.Je to prostě o temperamentu.Říci někomu na rovinu,že chcete mít klid-asi se nesetká s pochopením. To si každý vezme osobně,pokud tedy není důvodem třeba nemoc nebo tak něco.Lepší jsou společensky přijatelné výmluvy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]