Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchod od ČS

Od: venkov4ever* odpovědí: 27 změna:

Zdravím. Nedávno jsem po více než dvou dekádách odešel od České Spořitelny...jsem si myslel. Ukázalo se, že tak snadné to nebude, protože muňky z ČS jsou nesmírně vynalézavé a hostitele tuze nerady (o)pouštějí. Na pobočce jsem vyslovil stručné a konkrétní přání - vybrat veškeré zbývající peníze a (sporožirový) účet zrušit. Muňka za hotovostní přepážkou mně vydala osm tisíc a nějaké drobné s tím, že určený zbytek kolem dvou set korun padne na režii spojenou s dobíhajícím provozem a zrušením účtu. S tím jsem tak nějak počítal, i muňky musí z něčeho žít. Další muňka u bezhotovostního stolku, ke kterému jsem byl odeslán, mě pak upozorňovala, že jejich bankovní ústav požaduje měsíční výpovědní lhůtu, během níž by nemělo dojít k překročení zůstatku, atd...takovým tím obvyklým jazykem, aby klient nepochopil zhola nic. Ještě chtěla číslo jiného účtu, kam by mně mohli poslat případný přeplatek (ha ha!), pročež jsem vyhověl. Dostal jsem se později ještě k nějakým sáhodlouhým smluvním podmínkám, odkud si pamatuji pouze to, že pokud hostitel během výpovědní lhůty cokoliv poruší, výpověď padá a muňky z ČS budou spokojeně sát dát. Nyní mně přišel výpis z ČS a samozřejmě - už je tam dluh v závratné výši 69 Kč. Přemýšlím, co s tím. Nechat to plavat? Zajít na filiálku a vložit na bývalý účet pár stovek? Kdybych to byl býval věděl, klidně bych na účtu pětibábu nechal, peněz mám dost, jenže s tím muňka počítala a proto mě neupozornila. Oni mají také peněz dost, bezprostředně ode mě žádné nechtějí. Spíše potřebují, abych jim nikdy neunikl. Co navrhují poradci? Hodit nožky do lavoru a užívat dne, nebo to ještě nějak řešit? Děkuji a přeji hezký den. *slunce*

doplněno 08.07.16 13:04:

asd1: Laxnost na každý pád, ale především hypoška. *nevi*

doplněno 11.07.16 08:31:

Důvodem, proč ČS opouštím, nejsou poplatky ani přezíravé chování některých zaměstnanců...ale zajímavé je, že muňky o tom byly přesvědčeny. Jakmile jsem v jednom tel. rozhovoru s pohůnkem pojišťovny ČS mimoděk oznámil svůj odchod odejít od ČS, za dny dny mně zavolala nějaká muchnička, že spořka nabízí možnost účtu bez poplatků. Co tak najednou, po třiadvaceti letech? Nas-at a rozmazat! *bum*

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
Me pred cca 2 roky zrusili ucet za 3 dny...

asd1
hodnocení

0x

Hned bych tam poslal těch 69 peněz (bacha na pobočce nejspíš tučný poplatek) a pak ověřil jestli ještě něco budou odsávat nebo už ne.

Dvě dekády - to chce hodně velkou laxnost/ rozmarnost milionáře ;)

hodnocení

0x

Měl jste volit trochu jiný postup - nevybírat nic a dát jim číslo účtu k převedení. Dluh ale určitě řešte, jsou schopní to dotáhnout k exekutorovi.

venkov4ever*
hodnocení

Mám nápad; muňky dnes na zdejší pobočce ČS sají až do 17 00. Zaskočím tam a podělím se o zážitek. ;)
doplněno 08.07.16 14:14:

...vysvětlil jsem muňkám situaci, předložil výpis a navrhl finanční injektáž účtu. Muňky po delší technické poradě našly v počítači údaj potvrzující skutečnost, že je účet ve výpovědi a s návrhem souhlasily. Soudruh T. Salomon obdržel 600 Kč, které jsem u sebe měl. Muňky se pak dotázaly, zda jsem poskytl číslo účtu pro přeplatek a upozornily, že vysají ještě necelých 200 Kč (Ou maj Gát!), zbytek dostanu zpět. Po výslovném ujištění, že kromě posledního výpisu a převodu přeplatku je již s naší láskou konec, jsem definitivně (?) opustil prostory filiálky. *nevi*

xxxx*

A i přesto má Česká spořitelna má s velkým odstupem nejvíce klientů (pět milionů).*sok*

stir*

Fakt nechápu, že ty muňky můžou mít pět milionů dobrovolně platících oveček? Sousedka si dnes stěžovala, že za výběr z bankomatu platila 50Kč! Já mám účty u pěti různých bank a kdyby některá po mě chtěla jednu jedinou korunu, tak okamžitě končím.

Je to hlavně setrvačnost a velkou roli hraje dostupnost poboček.

stir*

já to chápu, ale změna banky je dnes jednoduchá, člověk nemusí nikam chodit, vše udělá z domu za pár minut na pc. A pobočku v místě bych taky neřešil, k čemu? Kdo dnes chodí do banky, když má banku doma? Je to stejné, jako třeba změna dodavatele energií, spousta lidí se toho bojí, raděj zaplatí ročně o pět osm tisíc více, než by si změnili dodavatele...

Všechno porovnáváte podle sebe, ale šedesátník chce kamennou banku, počítačům něvěří, internet je plný zlodějů atd. Tak proto.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- já mám u ČS sporožirový (osobní) účet a chodí mi tam důchod - a jsem spokojená. A jako dlouhodobému klientovi mi odpustili i poplatek za vedení účtu (69 kč.) Ale je fakt, že nic jiného, nežli placení poplatků a vedení účtu od nich nechci. Z poplatků za ostatní služby je nejvyšší poplatek - 25 kč. za zaslání papírového výpisu. Tak nevím.

doplněno 09.07.16 22:49:

- jo a mám kartu (VISA) a výběry mám zdarma.

dylin
hodnocení

0x

Jsem mladej člověk a jsem u nich a nevadí mi to. Nemám morální problém s tím, že za služby, které poskytuje mám platit. Nejsem ten typ pojašeného člověka, co chce všechno zadarmo a nejlevněji. Příklad: Pojašený člověk běží k "jakési firmě", která prodává plyn od RWE levněji. Upíše se a pak čumí, že to nejde vypovědět bez sankce. Raději rovnou koupím plyn od dodavatele a ne od zprostředkovatele. To samé je s bankomaty od České spořitelny (KB, ČSOB), ze které klienti těhlech levnejch bank vybírají "Zdarma". Jednoho dne si provozovatelé bankomatů řeknou, že to levnejm bankám osolí a levné banky budou v kelu a klienti budou muset k přepážkám, které jsou jen v hlavních městech.

UFFFFFFFFFFFFF! jakože přepážky jsou jen v Praze? to jako fakt?

levným bankám to osolí a těm drahým ne? to jako myslíte vážně?

mám levnou (zadarmo) banku, která má "kamennou" přepážku každýyh cca 25 km. od ČS jsem utekl po cca 25letech... od té doby nevím, že mám bankovní účet. vím to jen tehdy, pokud JÁ něco potřebuji...

jaké služby (za které platíte) vám ČS poskytuje? kolik vám platí za vaše služby?

dylin

Nepotřebuji se hádat... Vím, že člověk si dokáže obhájit cokoliv, co si pořídí. Jsou lidi, co tvrdí, že Dacie jsou nejlepší auta na světě... jsou lidi, co tvrdí, že Parkside je nejlepší značka el. nářadí. Je mi to jedno... já se řídím zásadou, že nejsem tak bohatej člověk, abych si mohl pořizovat levné věci. Banku mám proto, abych nemusel mít peníze doma a měl pohodlnější způsob placení. Nic od ní víc nepotřebuji. Že si za tu operaci strhne peníze? V pořádku, někdo se tou operací musel zabývat a tak mu náleží kompenzace za strávený čas (jestli to udělal automat, tak i ten ajťák, co se o to stará si zaslouží mzdu). Kdybych měl jít uhradit složenku na poštu, tak mě to vyjde dráž. Navíc jsem rád, že zrovna banka jako Spořka sponzoruje kulturní a sprotovní akce. Alespoň někdo, když na to kašle stát.

vilik*
Pane Dyline, nezlobte se, ale pokud nepotřebujete peníze, klidně je vyhoďte.
Já ovšem nepracuju proto, abych přeplácel něco, co sám nechci. Abych musel pracovat víc, než je nutné. Život je na to příliš krátký.
Česká spořitelna mi účtovala přes 2 stovky měsíčně. To je víc než 2400 ročně. Za 10 let je to letní dovolená pro dva.
Stejně tak plyn. Odešel jsem jinam od RWE a šetřím těch necelých 8 tisíc ročně. Mám smlouvu na dobu neurčitou a žádné problémy. Tedy společně s poplatky, co ušetřím u Spořitelny, ročně ušetřím přibližně deset tisíc. To je průměrný měsíční důchod, víc než minimální mzda, benzín na 5000 kilometrů, roční spotřeba elektřiny nebo nová televize. A takhle bych mohl pokračovat dál, třeba správný výběr mobilního tarifu, nákup v e-shopech a ne na prodejně, správně nastavené pojistné smlouvy...
Nejsem blázen. Sám se rozhoduju, kam moje peníze pošlu. Na charitu umím poslat sám, nepotřebuju cpát někomu, kdo procento milostivě předá a zbytek si nechá.
Česká spořitelna mi po oznámení úmyslu účet zrušit nabídla vedení na 3 roky zdarma. Prý jako váženému klientovi. Takže 20 let si vážený klient platil poplatky a teď nemusí. Ptal jsem se, proč mi to nenabídli dřív, když mne mají tak rádi. Pointa je jasná. Když už nemůžou mít poplatky, snaží se urvat aspoň poplatky od obchodníků při platbách kartou a z držení mého zůstatku na účtu. Jenže já už jim pomáhat vydělávat nebudu.
dylin

Vsadim svoje poplatky u banky, že na žádnou charitu nepřispíváte a do žádného sportovního klubu jste taky nic nepřispěl... protože je lepší jet za těžce vydělané peníze k moři nebo si koupit televizi. Známe to...

vilik*
Počítá se Dobrý anděl? Jestli jo, pošlu vám číslo účtu.
Sportovní klub podporuju vstupenkami, které vyhazuju, takže to nemůžu doložit.
A protože nemám žádné zbytečné výdaje, bude i moře.
stir*

dyline je dobry bankéř ten,ktery obere své zákazníky a pak jejich peníze dá na charitu? Já myslím,že ne...

danys*
Dyline, ona uz i ta spořitelna pochopila,ze musí nabízet služby bez poplatků, ale ještě je par dylinu,jako vy, co ji za to stále platí
dylin

To je pravda... nezbývá než se přizpůsobovat ostatním. Já se prostě obávám, že česká lakota a neochota platit za jakékoli služby povede k tomu samému jako s jídlem. lidovky.cz/...

Budeme mít všechno levné, ale úplně nepoužitelné.

stir*

Dyline srovnas nesrovnatelné...ukaz mi obchod s kvalitnimi potravinami,rekni kde koupim cerstve ovoce vypestovane na slunicku,plne vitaminu...to tady nikdo nenabizi,myslim tim nejaky velky hypermarket,ti si mezi sebou jen konkuruji cenou,protoze kvalitu nenabizi ani jeden.Ale to je vedlejsi,spis me zajima, co nabizi sporitelna navic, kdyz jsi ochotny platit?Ma snad lepsi penize nebo sluzby nez kterakoliv jina banka? Ja prece zivim taky své banky i kdyz neplatim zadne poplatky,zivim jw timčze mam u nich ulozene penize,ktere ony pujcuji dal za velmi vyhodny urok. Na oplatku mam sluzby zdarma a banka si uz prostrednictvim mych penez na ty naklady vydela. Jenze sporka je v rukou erste, erste je ztratova,takze prostrednictvim dcery - ceske sporitelny vydelava u nas a ja se jeste divim,ze nezavedli poplatek z poplatku :) Polovina naroda nadavá, ale dal dobrovolne plati -))

myvalka*

Já myslím že to nepochopila. Chtějí po mně 80 kč za potvrzení že mám zaplacenou elektriku, pro pracák.

Jde o příspěvěk na bydlení. Vždy to bylo zdarma, od te´d už by to bylo za 240kč za každé čtvrletí.

Nechtějí ani vydat potvrzení jen o elektrice, ale kompletní výpis. Proč má pracák mít přehled o mém účtu. Poradíte někdo jak na to? Z pošty to nestačí a ze spořky to nedostanu.

A dodavatel elektriny Ti potvrzeni neda?

hodnocení

0x

To jsem nevěděl že česká spořitelna má na přepážkách na styk s klienty zviřátka.Zřejmě jako jediná na světě. Jak jste se domluvili? Muňka (Phthirus pubis), někdy používáme také výraz filcka, je veš, která se vyskytuje na ochlupených místech těla, hlavně pak kolem genitálií.** Někdy se také může objevit na prsou, v podpaží, vousech, obočí a řasách.

rv*
hodnocení

0x

Postupovat dle "kodexu mobility"a mělo by být bez poplatků a bez problémů

aktualne.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Jsem u České už 35 let a stále jsem se službou spokojená, na účet mi chodí důchod, platím SIPO, pojistku, stavebko, nic jiného nevyužívám, nemám kartu, nevybírám a měsíční poplatek je 25,-.

hodnocení

0x

Já jsem běžný účet u ČS zrušil v okamžiku, kdy mě donutili, abych jim prodal akcie ČS.

joudic*
hodnocení

0x

jo mel jsem to doslova stejne pred par mesici pri odchodu z GE money, je to vsude pres kopirak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]