Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tíživost finanční situace

Od: klivie odpovědí: 16 změna:

Ahoj všem, ráda bych znala nestranný názor na tuto situaci. Ne vlastní vinnou jsem se dostala do tísnivější finanční situace. Vypadla mi část příjmu, protože bývalý manžel mi přestal posílat na děti alimenty. Sama mám práci, ale ty jeho peníze mi prostě chybí. Nelze s tím nic udělat, jelikož exmanžel vážně onemocněl, je v hospicu na paliativní péči... v zahraničí, kde žije se svojí novou rodinou. A teďka ten nestranný názor od vás - našla jsem si přivýdělek (práce z domu - grafické práce na PC) s tím, že původně mi slibovali hodinovou mzdu 100 Kč, ale jaksi se z toho nakonec vyklubalo 25-30 hodin za hodinu. Sedím na nad tím přivýdělkem po nocích, přes den mám svoji práci, k tomu děti, domácnost. Začínám mít toho všeho nad hlavu, nemám moc odpočinku, domácnost stojí jen na mé práci, k tomu málo peněz - a asi se u mě už projevuje burnout syndrom, protože se všechny ty problémy vlečou už dost dlouho. Nejradněji bych se na ten přivýdělek vykašlala ale mám strach, přitom do domácnosti mi to fakt nepřináší nějaký velký finanční efekt jen mi to bere čas a energii a peníze nula nula nic je to neúměrné vynaložené práci, času. Mám toho přivýdělku nechat? Pracovali byste za takovou směšnou sumu? Děkuji za rady, třeba mi pomůžete se rozhodnout.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kakamila
hodnocení

0x

Na přivýdělek za 00nic se vykašlete.Zkuste najít lépe placenou "hlavní" práci,případně zapojte zbytek rodiny(babičky,dědečky,prostě zbytek rodiny).Hledejte taky k sobě nějakého přítele(sponzora)...v budoucnu budou náklady stále vyšší.

venkov4ever*
hodnocení

0x

30 Kč za hodinu, potažmo za grafiku na kompu, je opravdu k smíchu. To už je lepší se pořádně vyspat. *nevi*

doplněno 08.07.16 13:00:

4 dajka - ten pocit důvěrně znám. Po letech skromnosti a velkolepých plánů jsem nyní ve vatě a nemám tucha, proč najednou vyhazovat peníze za kraviny. *smich*

uska*
hodnocení

0x

Ne, nedělala bych to. To bych ten čas raději strávila s dětmi a v kuchyni, vařila zdravá jídla, která jsou časově náročná a nejsou nákladná.

hodnocení

0x

Za tu almužnu jim to hoďte na hlavu. My jsme taky momentálně v tísnivé finanční situaci. Na účtě mám -90Kč manželka na mateřské s osmi tisíci...

Jelikož byly velké výdaje, tak posledních 14 dní jsme žili ze 400Kč..je to krušné a čekám na výplatu jako na smilování. Ta mi přijde a zase odejde na poplatky, hypotéku apod. takže vám docela rozumím, jak se cítíte.

jezevec*
hodnocení

0x

30 korun na hodinu je totální výsměch. Energie, kterou do té práce vložíš, za takovou almužnu určitě nestojí... takže ne, nepracoval. U tvorby grafiky na PC bych očekával odměnu ca. desetinásobnou a určitě by nešlo o přemrštěný požadavek.

hodnocení

0x

Dobrý den, na tu podhodnocenou práci se vykašlete, udělejte si v duchu čáru, řekněte si, že odteď se budete mít čímdál líp. Peníze si spočítejte a udělejte si rozpis, kde se dá ušetřit - oblečení ze sekáče, kupovat věci v akci, mít radost z každé ušetřené koruny a dětem to vštípit zrovna tak. Já jsem to kdysi dělala zrovna tak, celá léta jsem se těšila, až budeme mít peníze, co si všechno koupím a dnes, když už jsme za vodou, tak už ani nic nepotřebuji a přijde mi zbytečné vyhazovat peníze za sračky. Pro upřesnění - máme postiženého syna, babičky o nás nestály a k tomu jsme spravovali barák. Jak říkám, my jsme byli jediní lidi v Ćeské republice, kteří z životního minima stavěli. Život mě naučil - hlavní je na nic si nehrát a přizpůsobit život konkrétní situaci.

sebod*

dajka. Nefandi si tolik. Týdně mám několik klientů, kteří staví a přitom žijí z minima.

asd1
hodnocení

0x

Odpověděla si sama - práce za tak málo jen bere čas a energii a finančně to moc nepomůže.

Slibovali 100 na hodinu, buď to dají nebo nazdar. Ale dlouhodobě to nejde dělat pořád ani za tu stovku...

klivie
hodnocení

Díky všem za odpovědi večer dodělám tu zakázku a už na ně kašlu. Potřebovala jsem si ujasnit, že to fakt nemá smysl velice nemám se koho zeptat. Přítele si cíleně nehledám, už nechci žádného chlapa doma. Exmanžel o děti nijak neprojevoval zájem, když už měl tu svoji novou rodinu a mě platil jen to minimum výživného stanovené soudem jinak nic dalšího. Myslíte si, že po tomto všem věřím, že bych si našla někoho normálnějšího?

pb®
hodnocení

0x

To i za pokladnou v supermarketu snad platí víc.

Jinak si myslím, že zrušit alimenty může až soud, nikoliv svévolně plátce alimentů kvůli svému špatnému zdravotnímu stavu. Pokud soud neproběhl, mají Vám alimenty chodit stále a v podstatě Vás nemusí zajímat, proč plátce nemůže platit. Asi je to proti dobrým mravům, chtít platit od člověka na smrtelné posteli, ale nějak byste to řešit měla. Po smrti otce dětí budou dostávat sirotčí důchod, ale co do té doby? Ptejte se na úřadě, musítě mít v ruce papír, proč neposílá alimenty, abyste mohla třeba žádat o příspěvek na bydlení. Jinak se alimenty i když nechodí započítávají do příjmu.

klivie
hodnocení

To je jádro pudla. Vy byste šla k soudu dát člověka, co umírá? To prostě nejde. A protože nemám v ruce žádný papír o daném stavu, tak nemohu nic dělat.

uska*

A proč hned k soudu? Stačilo by podat trestní oznámení na policii, ti vše prošetří a dostanete do ruk vytoužený papír. To přece potřebujete.

Otec dětí nemá žádný příjem z čeho by platil? Nějaký inv. důchod snad má.Ale vy tohle všechno nemusíte znát, to vám vypátraji policajti.

doplněno 08.07.16 22:33:

Pro policii je to brkačka. Otec na děti odněkud platil nebo posílal peníze z účtu. Takže policie tyto údaje bezproblémově zjistí. Přece na otce nebyl vypsán mezinárodní zatykač, aby nikdo nevěděl, kde se zdržuje. Navíc paní tazatelka asi zná místo pobytu. Jde o to, aby získala zprávu od policie a mohla si uplatnit sociální dávky.

jitka*

Tak s tim moc nepocitejte,ze policie vypatra,kdyz je otec deti v zahranici...leta jsem resila stejny problem a to pomalu 10 let,takze vim o cem mluvim.I ja mela dve zamestnani,nevim jak stare ma pani deti,ale ja mela 2 zamestnani,kdyz byli deti v puberte a padala jsem vylozene na hubu.Pracovala jsem na smeny ve fabrice a druhe zamestnani jsem nasla jako prodavacka uzenin v Albertu.

lidus*
hodnocení

0x

Ano i člověka co umírá bych dala k soudu, nic jiného by mi totiž nezbylo, pak bych zažádala o soc. příspěvky (na bydlení, hmotku). Vy sice máte dvě zaměstnání ale děti vás asi moc neužijí a ty vás potřebují nejvíc. Co babičky, nemohli by trochu pomoct?

jitka*

Tak takova hyena bych rozhodne nebyla,abych umirajiciho cloveka dala k soudu,ale otazka je jestli skutecne umira...

uska*

No pokud byste neměla dětem na základní potřeby, tak by vám vaše předsevzetí bylo na prd. I ten údajně umírající má druhou manželku a rodinu a ti by měli vědět, že vyživovací povinnost trvá, pokud odec dejchá. Tudíž výživné by měl někdo z rodiny posílat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]