Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím brousit kapesní nůž

Od: nuzxyz odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, plánuji si koupit zavírací nůž a protože ho chci mít na delší dobu a rád bych do něj investoval víc, zajímá mě jak je to s broušením. Doteď jsem to v podstatě neřešil a ve světě nožů jsem absolutní laik. Zajímá mě jestli bude pro běžnou údržbu nože stačit základní kapesní brousek (většinou okolo 200 Kč) nebo zvolit něco jiného? Předem děkuji za každou odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

0x

Materiál brousku je závislý na typu a materiálu nože a na doporučeních výrobce. Nicméně obtížné je většinou udržet správný úhel ostří, proto doporučuju pořídit si sadu Lansky, využije se na většinu nožů v domácnosti a s poměrně dobrým výsledkem na amaterské broušení.

hodnocení

0x

karborundum brousek za korunu kousek

hodnocení

0x

Pokud to chcete mít trochu ostré, kupte si jakýkoliv udělátko na broušení. Pokud to chcete mít opravdu ostré, budete kromě techniky potřebovat nejlépe vodní, brusné kameny o gridu např. 400 - 1000... dále ocílku a jako doplněk kůži na obtahování spolu s brusnou pastou.

Hezký večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]