Nejste přihlášen/a.
Do dnešního dne jsem se řídila pouze barvou banánů, tedy ne brčálové, ale také ne žluté s hnědými skvrnami.
Nyní jsem se dozvělěla, že mám sledovat nálepky na banánech, kód s číslem 3 nebo 4 na začátku znamená pěstování intenzivní, tudíž plný chemie a pesticidů, jeli 9 na začátku, je benán přírodne vypestován bez hnojiv a pesticidů.
A jestli je na začátku č,8 - znamenáto geneticky modifikovaný výrobek,
Sáhla jsem dnes po banánech, nasadila brýle a na začátku bylo č, 1...stejně jsem je vzalka, barva byla tak akorát, tuhost též, Děkuji za názory a zkušenosti.
Nekupujte zelené banány.Nejvhodnější jsou žluté se nazelenalou špičkou.Takové krásně dozrají doma.Nebo celé žluté.I velmi mírně kropenatý banán je chutný,ale by se měl prodávat již ve slevě.Nikdy je nedávejte do lednice,a na nějaké čísla na krabici, co je stejně nějaká šarže nebo jiné označení zapomeňte.Všechny dovezené banány jsou chem. ošetřené.
Budete se mi smát, ale od doby, co z banánů lezou jedovatí pavouci (výjimečně, samozřejmě, ale já mívám občas smůlu a teď trochu přeháním ), obcházím krabice s banány obloukem. Když už je musím koupit třeba pro vnoučky, beru opartně ty, co jsou nahoře. Když jde nakupovat někdo jiný, objednávám si žluté s hnědými tečkami. Představa, že bych vedle pavouků měla myslet ještě na kódy, už je pro mě moc.
Přírodně vypěstovaný banán u nás asi neseženete. To žluté, předepsaně zahnuté má s banánem málo společného. Trhá se to zelené a trvrdé jako brambora. Chemicky ošetřeno to objede půl zeměkoule a tady to "dozraje" - zežloutne a změkne v reaktoru v etylénu.
Něco telecí párek z mleté vepřové kůže, sojové mouky, rostlinného tuku a půl procenta telecího masa.
Banány se převážně dovážejí z dolarových zemí, v těchto zemích dovolují hygienické normy postříkat rostliny desetinásobkem chemikálií, než tam kde odebírá banány lepší šlechta. Fungicidy se stříká porost až 40x za rok, herbicídy 8-12 za rok, umělá hnojiva se podávají během celého roku. Proto jsou banány tak kvalitní
Já si myslím, že nám kamarádky přepošlou sranda mail se srandovními obrázky, nějaké obrázky ze světa, nějaké návody a také nějaká varování. O vejcích, jablkách, banánech, vodě a já nevím o čem všem. Normálně jsme něco kupovali a jedli a žijeme. Takovým zprávám se říká hoax? Chviličku si to pamatujeme a máme strach, ale pak na to zapomeneme. Kdybych měla brát všechna varování vážně, už bych dávno hnojila macešky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.