Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké banány kupujete?

Od: maky® odpovědí: 20 změna:

Do dnešního dne jsem se řídila pouze barvou banánů, tedy ne brčálové, ale také ne žluté s hnědými skvrnami.

Nyní jsem se dozvělěla, že mám sledovat nálepky na banánech, kód s číslem 3 nebo 4 na začátku znamená pěstování intenzivní, tudíž plný chemie a pesticidů, jeli 9 na začátku, je benán přírodne vypestován bez hnojiv a pesticidů.

A jestli je na začátku č,8 - znamenáto geneticky modifikovaný výrobek,

Sáhla jsem dnes po banánech, nasadila brýle a na začátku bylo č, 1...stejně jsem je vzalka, barva byla tak akorát, tuhost též, Děkuji za názory a zkušenosti.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vubec takove veci neresim. Pesticidy a chemie atd... jsou vsude. To by pak ten banan zhnil i pri prevozu.

cicko*
hodnocení

0x

Jedině od místních pěstitelů! Polské nebo čínské NEBRAT!

Nenadržujte pouze místním... slovenské a maďarské banány jsou také velmi dobré...

sebod*

gotrekzagary *palec**smich*

hodnocení

0x

O jakém kódu je řeč?

hodnocení

0x

Hlavně si vzít s sebou do tašky úhloměr a banány u regálu změřit, aby měly správné zakřivení. Přesně podle požadavků EU.

Jinak toto neřeším, kdybych to měla sledovat a každého ovoce, zeleniny, masa, mouky, rýže, těstovin...atd. atd. musela bych se docela normálně zbláznit. Jaga.

nikdo*

angláni už nemusí. . .

Jaké banány kupujete?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Taky mi ty kódy přišly do mejlu. A to několikrát, ale taky je nějak neprohlížím. Příjdou mi jako HOAXy. Když je kupuji babce od sousedů, tak musí být pouze v akci a pak zralejší. Pro mě mohou být i trochu zahnědlé. Jsou potom zralejší a sladší. Zaplísněné ale neberu.

venkov4ever*
hodnocení

0x

Není to náhodou podobné haló jako barevné proužky na tubách zubní pasty? *smich*

doplněno 01.07.16 20:59:

Jinak většinou kupuji banány značky Chiquita, což je pokračovatel nechvalně známé firmy United Fruit.

ladinpraha*
hodnocení

0x
Dobre vyzrale, protoze je chci jist a ne se na ne doma divat. Ale vetsinou zadne, protoze za ty penize bych chtel kvalitni a rovne, ne tyhle zahnute. Hranate melouny a rovne banany na trhu porad jeste chybi.
000

Hranaté melouny už se pěstují v japonsku.

abecedazahrady.dama.cz/...

mate59
hodnocení

0x

Nekupujte zelené banány.Nejvhodnější jsou žluté se nazelenalou špičkou.Takové krásně dozrají doma.Nebo celé žluté.I velmi mírně kropenatý banán je chutný,ale by se měl prodávat již ve slevě.Nikdy je nedávejte do lednice,a na nějaké čísla na krabici, co je stejně nějaká šarže nebo jiné označení zapomeňte.Všechny dovezené banány jsou chem. ošetřené.

hodnocení

0x

Budete se mi smát, ale od doby, co z banánů lezou jedovatí pavouci (výjimečně, samozřejmě, ale já mívám občas smůlu a teď trochu přeháním :)), obcházím krabice s banány obloukem. Když už je musím koupit třeba pro vnoučky, beru opartně ty, co jsou nahoře. Když jde nakupovat někdo jiný, objednávám si žluté s hnědými tečkami. Představa, že bych vedle pavouků měla myslet ještě na kódy, už je pro mě moc. :)

mot
Ja naopak od te doby co tam nasli kokain, hrabu az na spodek krabice...

hodnocení

všem děkuji za názor :)

hodnocení

0x

Přírodně vypěstovaný banán u nás asi neseženete. To žluté, předepsaně zahnuté má s banánem málo společného. Trhá se to zelené a trvrdé jako brambora. Chemicky ošetřeno to objede půl zeměkoule a tady to "dozraje" - zežloutne a změkne v reaktoru v etylénu.
Něco telecí párek z mleté vepřové kůže, sojové mouky, rostlinného tuku a půl procenta telecího masa.

hodnocení

0x

Já kupuji ty co jsou v akci. Nejvíc mě chutnaly ty z Hyper Albertu jak byly v akci značka myslím Dove. Z Kauflandu za moc nestojí, nehledě na to, že jsou nějak moc nasáklý vodou.

doplněno 01.07.16 22:07:

Teda značka Dole. Ale neměli chybu.

cechacek*
hodnocení

0x

Banány se převážně dovážejí z dolarových zemí, v těchto zemích dovolují hygienické normy postříkat rostliny desetinásobkem chemikálií, než tam kde odebírá banány lepší šlechta. Fungicidy se stříká porost až 40x za rok, herbicídy 8-12 za rok, umělá hnojiva se podávají během celého roku. Proto jsou banány tak kvalitní

pohanka*
hodnocení

0x

Podívejte na youtube - ,,sklizeň banánů v Kostarice,,

Pro značku Dole. Ti pavoučkové tam prostě zalezou, nebo spadnou ze stropu. Krásná příroda, plantáže, ten trs banánů je ohromnej.

hodnocení

0x

Já si myslím, že nám kamarádky přepošlou sranda mail se srandovními obrázky, nějaké obrázky ze světa, nějaké návody a také nějaká varování. O vejcích, jablkách, banánech, vodě a já nevím o čem všem. Normálně jsme něco kupovali a jedli a žijeme. Takovým zprávám se říká hoax? Chviličku si to pamatujeme a máme strach, ale pak na to zapomeneme. Kdybych měla brát všechna varování vážně, už bych dávno hnojila macešky.*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]