Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla bych takovou zvláštní otázku. Jedná se to kouření. Bude mi 13 let a jsem JEDINÁ z naší třídy, která ještě nikdy nestrčila cigaretu do pusy. Myslíte si, že kouření je normální? Já si myslím, že jsem rozhodně o nic nepřišla, kouření mě nikdy nelákalo a nikdy jsem neměla touhu to zkusit. Můj táta nekouří, pouze moje máma. Což mi docela vadí, pořád jí vyčítám, že to není vůbec dobré. Ona jen odpoví, že to ví. Tak nechápu, proč to dělá. Já cigarety nesnáším a nikdy bych se jich nejradši ani nedotkla. Tak co myslíte? Je to normální, že jsem jako jediná z naší třídy nezkusila kouřit? Měla bych to dělat? Já myslím, že ne.
Ale budu ráda za každý Váš názor a komentář. Děkuji.
Je mi přes 50 a nikdy v životě jsem neměl cigaretu v puse, moje manželka taky ne. A pokud je mi známo, tak ani moji kluci. Nikoho z nás to nestresuje, nikdo z nás se kvůli tomu necítí vyčleněný z kolektivu, ať už pracovního nebo školního.
Pracuju ve fabrice (1200 zaměstnanců), kde je kouření komplet zakázáno - když si chtějí dělníci dát o přestávce cigárko, musí před vrátnici.
Kouření je out. Kolega tvrdí, že dnes kouří prakticky jen puberťačky a cikáni.
Opravdu, normální je nekouřit. Sama jsem to nikdy nezkoušela a rozhodně se nechystám.
Na střední škole seděly přede mnou dvě spolužačky, intenzivní kuřačky a řeknu ti... ten zápach se někdy nedal ani vydržet. Hlavně, když byl očividně ještě z druhého dne (načáchnuté vlasy, nevyprané zakouřené oblečení apod.) Nepřeháním, když řeknu, že se mi z toho občas zvedal žaludek.
Dobrý den, když si nechcete "huntovat" tělo, tak to nedělejte. Někdo z obav o zdraví nekouří, jiný ze stejného důvodu třeba nesportuje nebo si nenechá nic vytetovat na své tělo či si nenechá propíchnout žádnou jeho část. Takže, dělejte to, co sama uznáte za vhodné, ale nikomu to nevnucujte a od nikoho si nic nenechte přikazovat (ani ten sport, tetování, drogu, alkohol, jídelníček, módu apod.) Zdravím!
renata - pokud Vám zde někdo píše, že kuřák není normální a smrdí, tak svou maminku můžete mít dál ráda. Možná smrdí, ale normální je - pouze se rozhodla, že bude kuřačka, ale jinak je stále stejná a neznamená to, že je hloupá. Kuřák je také člověk.
Nejen, že kouření není normální a není ani zdravé, ale navíc je hnusné. Kuřáci kouří proto, že si z vlastní hlouposti (obvykle v pubertě, dříve kluci na vojně) vytvořili návyk a mají slabou vůli ho opustit. A že s tím mají neustále různé potíže, to mají a sami to i přiznají. Takže moje rada: rozhodně kouřit nezačínej.
Hlavně nebuď pitomá a nezačínej s tím,já jsem si taky nikdy nezapálil s jsem za to moc rád,normální je nekouřit. Můj brácha byl bohužel blbější a dneska pořád lituje,že není snažší s tím přestat,leze to do peněz,ničí si zdraví a nic z toho. A ono skutečně,dostat se ze silný závislosti není asi vůbec nic lehkýho,protože on toho zkusil hodně,ale protože po několika dnech se začal úplně třepat a nebyl schopný nic dělat a chodit do práce,musel s tím zase začít. Můj otec na rakovinu plic umřel,byl taky velice silný kuřák a bylo mu 58
Až všichni skočí do ohně, tak skočíš taky, jenom proto, že tam skočili všichni?
Nesrovnávej se s nikým, a když, tak jenom v něčem, co má smysl, co tě posune dopředu. A to kouření opravdu není.
Až vám bude okolo 15ti let, tak všechny holky se budou holebat, že už přišly o panenství a ty ještě ne, tak se co nejrychleji s někým vyspíš, aby jsi se jim vyrovnala? Asi také ne a to je další zkouška celkem reálná, která tě může v životě potkat.
Buď ráda, že nejsi ovce, že máš svůj názor. V životě se potkáš naopak s kolektivem, kde bude 90 % nekuřáků a na kuřáky bude pohlíženo s opvržením, že nemají dost silnou vůli přestat.
Ale jestli chceš se vyrovnat, tak si jednou mírně popotáhni z matčiny cigarety a zjistíš, že to opravdu za nic nestojí. Oni ti tvoji spolužáci ve většině případech budou mít takovouto zkušenost, že si někde za rohem popotáhli v kroužku z jedné cigarety a holebají se před tebou. Můžeme si to ještě říci jinak - zkusit to můžeš, ale provádět již ne. A to je moje zkušenost, když mě bylo 16 let. Nevykouřila jsem víc než půlku a fuj, hnus, od té doby jsem, cigaretu nemusela, nevím, co na tom mají, vdechovat do plic škodlivý kouř a ani držet jsem to neuměla.
Kouření je berlička, kdy si tím dotyčný zvyšuje sebevědomí, ale později se z toho stává závislost, bez které nemůže existovat. A leze to do peněz.
Taky přidám trochu mravokárna... sama jsem začala kouřit z blbosti a rozežranosti na konci střední školy. Na chvilku jsem přestala, když se měl narodit mladší syn, ale zase jsem naskočila. Přestala jsem ze dne na den na svoje 40. narozeniny - byl to můj dárek mně. Maminka nemá dost silný motiv, který by ji od kouření odvrátil, závislost je určitě silnější než tvoje výčitky. Je naprosto zbytečné začínat kouřit - je to smrdutý, drahý a nezdravý zlozvyk.
Ahoj děvče.
Tak to máš dobře nastavený a ať ti to tak dlouho nebo navždy vydrží. Já se nemůžu počítat mezi ty, co nikdy neochutnali. Ale zase jsem si potom řekl, že mi to nechutná a tak jsem záhy skončil. Nechci to nějak shazovat, ale tenkrát mi bylo 9 let a se sousedem jsme ochutnali Lípy a Partizánky. Péťa takové odhodlání už nikdy neměl. Mé děti taky normálně za mlada nekouřily. Starší synek začal až po škole v práci. Když s klukama chodili o pauzách ven a ti ostatní hulili a jemu tam s nimi bylo nějak trapně s prázdnejma rukama. Pak ho naštěstí povýšili a už to potom bylo nějak pasé. Třeba náš kapelník říkal( v roce 1979), že začal na vojně ve službě, když to měl dlouhý. A zase ho to nějak dodnes(60let) neopustilo.
Někdo hulí dlouho a pak si najednou řekne končím a tak skončí. Jinej to má podobně, ale nemůže skončit i kdyby chtěl. Sebe víc. Někomu pomůže špatný zdravotní stav a skončí. Někdo to nezvládne ani s tím podlomeným zdravím a jak se uleví, začne znova a třeba i ,,tajně,, . Jako můj táta. Budeš dobrá, když odoláš. Držím ti Renatko palce. Ahoj.
Dobrý den, to, o tom líbání a popelníku, se zde uvádí často. No, ona to tazatelka už asi bude vědět, když ji matka políbí (nebo ona ji). Mimochodem, on takový pivní sýr nebo česnek také není zrovna při líbání příjemný . Zdravím!
Do asi 42 jsem neměla cigaretu v puse. Zkusila jsem to v těch 42 po vypití dost alkoholu. Byl to hnus. Takže to byla jediná cigareta v mém životě.
To je chyba..to jste měla vyzkoušet mnohem dřív, třeba v těch 13nácti a nejpozdějc v 15nácti..ted už je pozdě
Pokud to ze zvedavosti budes chtit zkusit, nebudes mit doufam moznost ochutnat nejakou luxusni znacku, mohlo by ti to zachutnat a potom budes na lahodnem pokourenicku zavisla, ono se s tim taky docela dobre hubne a clovek nekdy neodola
Tak to já jsem natolik zvědavá, že jsem to zkusila někdy v 6. třídě. Neoslovilo mne to. Jsou z toho žlutý zuby, smradlavý prsty, oblečení i záclony, zanesený plíce. A hlavně měsíčně přeměníte v dým třeba dva tisíce..Aj trávu jsem zkusila, už jako dospělá, abych věděla, o čem to je. Taky nic. Akorát mne pálilo v krku a trochu se mi motala hlava. Kuřáci jsou slabší kusy, musí mít tu svoji, jinak jsou rozhozený. A v práci pořád utíkaj někam si zapálit. Sečíst ty rauchpauzy, tak prokouřej hodinu z pracovní doby. Jsou zaměstnavatelé, kteří kuřáky proto nechtějí. Mámě se to časem projeví na pleti . Ti lidé mají takový šedorůžový obličeje, rychleji stárnou.
Mně je 32 a taky jsem to nikdy nezkusil.
"Je to normální?" - Proboha, co je to za otázku? Definujte "normální". - Pokud normální je to, co dělá většina, tak normální je nekouřit. Pokud normální je to, co není výstřední, tak je taky normální nekouřit.
Tak a teď si představte, kdyby bylo normální kouřit: zkusila byste to, jenom abyste byla normální?! To tolik toužíte být normální? Nechcete být raději svá než jít se stádem a nevyčnívat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.