Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás,chtěl bych znát Váš názor na tuto věc,pořád v tim nemám jasno,už jste mi tu kolikrát pomohli si něco vyjasnit.Já jsem chudý člověk,a musím se pořádně otáčet.Ale okolo sebe vidím z jedný strany lidi,co jsou v práci celý den,aby utáhli rodinu,např. znám chudáka,co dopoledne jezdí legálně v práci s nákladním autem,a pak u soukromníka načerno s avií,až do půlnoci,má 2 malý děti,volno má jen v neděli.A takovýchto lidí znám více,co jsou v práci pořád a rodiny tím trpí.No a na druhý straně vidím mladý frajírky,co vylezou z černýho terenního porsche za 6 ! milionů,znuděnej výraz, se zlatou kartou v kapse, a jdou třeba do fitnes centra zabít čas.Nebo namyšlený fifleny,v superdrahým oblečení,jak se poflakujou v obchodním centru a už nevíjou coby.Copak je tohle nějaká spravedlnost?Kriminálníci,co si nakradli na podvodech,se vyvalujou,a nikdo s tim nic nedělá,a pakujou se pořád dál!Copak je Vám to všem jedno?Proč nejni zákon,aby každý občan s majetkem vyšším jak 2 miliony,byl prověřen speciální naprosto neúplatnou skupinou policistů,složenou z těch nejlepších ,která se zaměří na tuto verbež,a jejich majetek půjde komplet pod drobnohled?A za každý nakradený nebo neprokázaný milion dostanou rok basy v kamenolomu se zvýšeným režimem?A nakradený peníze se zpětně převedou zpět do státní pokladny?Nemám nic proti miliardářům,co mají majetek naprosto legálně,např. z internetových firem atd.Jak tuto věc prosadit?Co s tím?Už bychom se měli všichni probudit!
Lidem to jedno není, ale bohužel většina je snadno manipulovatelné stádo. Jinak by Babiš nemohl ve volbách získat 20% a tak dlouho by se tu nemohl střídat Klaus se Zemanem.
Mně vadí zlodějiny a podnikavci, ale slušným podnikatelům (kterých je většina) jejich úspěch uořímně přeju.
Tondac - když vám to není jedno, nepatříte do manipulovatelného stáda, tak proč proto něco neuděláte? Kandidujete na ministra financí či prezidenta? Možná se pletu, třeba už jste alespoň poslanec a něco změníte. Brblat a frfňat už umí děti v mateřské školce.
Špatná odpověď, na to já se neptala. Já se ptala, zda někde kandidujete a zda něco proti tomu co se vám nelíbí děláte, co hodláte změnit. Nebo si jen poznadáváte, pobrblete a uleví se vám?
Nechci se přít, jen máme každý jiný názor a taky je to má poslední reakce. Já bych vás zařadila na notorického stěžovatele, což ve výsledku naši společnost nezmění. Sám jste si odpověděl - nemohu najít žádnou vyhovovující stranu, abych mohl postoupit dál. Opět nesouhlas - můžete si založit vlastní stranu. Nejsem váš nepřítel, jen nesouhlasím. Pojďte, jdeme si úžívat krásný sluneční den.
uska - Kromě vůdců a stáda je tu další skupina samostatně uvažujících a hůře manipulovatelných bejků, volů, krav, jalovic a telat, postávajících a popásajících se mimo. No a já jsem takovej hůře manipulovatelnej bejk (se snižujícím se testosteronem už pomalu vůl ), který se svojí kravkou snaží vychovat svá telata k samostatnému uvažování. A když se nám něco konkrétního uchopitelného nelíbí, tak sice zabučíme, ale snažíme se to řešit.
Tohle ale uchopitelné není, takže můžeme tak maximálně dokola bučet, že bejci Miloš a Václav si opoziční smlouvou na léta rozdělili veškerou pastvu a že bejk Andrej se k pastvinám nedostal úplně čistě.
Dejte si do bůůblu "nepřátelské převzetí agrofertu" a uvidíte jak Andrej k Agrofertu přišel. Doporučuju především článek z Reflexu (10/2013) "Legenda o svatém Andrejovi" a článek Kmenty z Reportéra (9/2015) "Haló, tady Babiš".
Dočtete se nejen o podivném navýšení základního jmění Agrofertu, který tady Andrej zakládal pro svého zaměstnavatele slovenský Petrimex, o Andrejově komunikaci s odsouzenou manažerkou České konsolidační agentury Kafkovou, ale i o dalších zajímavostech kolem Unipetrolu, Lovochemie, Kosteleckých uzenin, ...
Uško, vy jste jak Klaus - špatná otázka, špatná odpověď ...
Na ministra financí se nedá kandidovat, ministrem vás jmenuje prezident na návrh premiéra. Kandidaturu na prezidenta navrhuje skupina poslanců nebo senátorů, případně 50tis. občanů. Mohl bych kandidovat do obecního zastupitelstva nebo do parlamentu, ale to bych asi musel vstoupit do nějaké politické strany. Jenže žádnou přijatelnou jsem zatím nenašel a ani by mne kariéra politika nenaplňovala..
Napsal jsem, že když se mi něco nelíbí, tak zabučim a sanžím se to řešit. To znamená, že když se mi nelíbí plány obce (finanční, územní, prodeje a nákupy majetku ...) tak to jdu sdělit na zastupitelstvo nebo k tomu alespoň pošlu připomínky. Když se mi nelíbí plány na změnu tarifů pro distribuci energií, tak pošlu připomínky na ERU. Když mi mobilní operátor svévolně mění podmínky, tak neskončím u nadávaní na FB, ale podám reklamaci a stížnost k ČTU.
Když Gazdík začne prosazovat zákaz anonymních sim karet kvůli volání anonymů na čísla IZS, tak mu pošlu připomínku, že je to nesmysl a že na nouzová čísla se z mobilu dá volat i bez simky.
Politici jsou naši zaměstnanci a my je máme kontrolovat. A když se nám to nelíbí, tak jim to máme dát vědět. Jen je potřeba, abysme nebyli stádo, které jednou bude volat po trestu smrti pro zdravotní sestru vraždící draslíkem a podruhé po trestu pro znalce. A to vše jen podle masáže médií.
Také se nechci dohadovat, ale vyzobáváte si, co se vám hodí. Nenapsal jsem, že nemůžu najít vyhovující stranu, abych mohl postoupit dál, ale že jsem žádnou nenašel a že by mě kariéra politika nevyhovovala.
Na jednu stranu se ptáte, co dělám proti tomu, co se mi nelíbí a když vám odpovím, tak mě zařadíte mezi notorické stěžovatele.
Můžu hlasovat každý rok ve volbách, ale můžu hlasovat každý den peněženkou při nákupu nebo placení faktury a k problémům buď můžu brblat nebo se stát účastníkem řízení. Také můžu ostatním říkat, ať nejsou stádo a dělají si vlastní názor a třeba je varovat před problematickými dodavateli.
O to vše se snažim. Třeba na přelomu tisíciletí jsem v okolí zaregistroval snahu o vybudování podivné recyklační linky a skládky odpadu podporovanou zastupitelstvem. Občanské sdružení tápalo kde získat informace, tak jsem načetl tehdy nový zákon 106/99sb a požádal obec o kopie všech potřebných informací.
Obec mě chtěla odradit 9tis nezákonným nesmyslným poplatkem. Po rozhovoru se starostou, který byl ochoten mě nechat nahlédnout na radnici zdarma, když mu sdělím, na co to potřebuju, jsem mu vysvětlil, že je to zase pro můj podnikatelský záměr. Poplatek jsem zaplatil a dokumenty předal sdružení.
Zástupci OS připravovali připomínky, odvolání, sledovali pokusy o prosazení přes končící okres, následně vznikající kraje, báňský úřad, sehnali televizi ... Já jsem připomínky šířil známým, kteří je pod svým jménem posílali na patřičné úřady.
Když proběhlo první vysílání pořadu v tv a nic se v obci nedělo, tak jsem nakopíroval letáky a rozdistribuoval je po celé obci. To trochu provětralo obec, ve volbách o pár měsíců později starosta získal už jen těsnou většinu a po několika letech se to podařilo definitivně zastavit.
Co jsem podle vás měl dělat jinak? Kandidovat a změnit zákony v parlamentu? Jít k policii a usvědčit je ze střetu zájmů? Jít na státní zatupitelství, abych to dostal před soud? Nechat se jmenovat soudcem a spravedlivě je odsoudit?
Jak už tu někdo zmínil.Kamarád jezdí na černo Avií, tím už automaticky nechává "bohatnout" toho u koho jezdí kdo za něj nic neodvádí.A ten pomalu šetří snadněji na to Porsche...Aby jste Vy mohl být ještě víc nasran*j.To si ani neuvědomujete.
Nekontrolovatelnej kolotoč.
PS.Vám by vyhovovalo žít v komunismus to by Vás nic nežralo. který mi starší pamatujeme.Plat skoro každý stejný 2-4 tis.Všichni podobný hadry protože nikde nic nebylo.Nuzácký auta Trabant,Wartburg,Oltcit,žiguliDovolená Bulharsko nebo Mácháč atd..
Ten kamarád nejenže nechává bohatnout toho, pro koho jezdí, ale sám okrádá stát tím, že řádně nepřiznává svůj příjem. Takže taková krádež je v pořádku? Já vždy říkám, že než začnete někoho soudit, začněte jako první u sebe.
A tazeteli radím - trochu méně závisti by to chtělo. Věnujte raději svoji energii něčemu užitečnějšímu, co by vám mohlo třeba přinést i nějaké finance. Jinak ten nápad s majetkem nad 2 miliony je nesmysl. To není nijak závratná částka, navíc takový majetek má každý druhý a nedokážu si reálně představit, kolik lidí by prověřování příjmu v takovém případě zaměstnalo.
Co s tím udělat?
Znáte fifleny co neví co by ... změňte si pohlaví a najděte pracháče.
Má někdo auto za 6 mil - vemte si úvěr a kupte si auto.
Nezávidět - užíráte se sám. Nic nepíšete, kde pracujete, proč nemáte dvě zaměstnání, ještě lépe, proč nepracujete sám na sebe? Nechat se zaměstnat za minimální mzdu je jen pro POHODLNÉ zoufalce.
Doplňte si vzdělání, založte si firmu, živnost. Pro samé starosti kolem firmy nebudete mít čas na takové dotazy.
Ono to není tak černobílé. Kdo neměl to štěstí, aby se narodil do té "správné" rodiny, na druhou stranu ale nefňuká a místo toho raději maká, tak se může mít dobře taky. Nesvádějme všechno na osud a štěstí. Jediné, co člověk potřebuje, je zdraví. Vše ostatní je na něm. Pochopitelně - ne vždy je to pohodlné jako válení se a skuhrání na život.
Mě jde hlavně o všechny ty "Rittigo-Janoušky".Vzít to prostě od shora směrem dolu a nemilosrdně.A to včetně jejich sluhů na obecních ůřadech a jejich tunelování.Chudý člověk se může uštvat a je všade šikanován.Myslím,že nejlepší by bylo,abychom my chudí založili revoluční gardy a udělali zase pořádek a kompletní čistku.Rozkrádá se státní i obecní rozpočet,a i dotace EU.
bohužel tak to na světě chodí,že většinou mají nejvíce šamonáci,kteří nežijí z vlastní práce ale z práce druhých.A ti,co vytváří nějaké hodnoty a nežijí ze šamonu a organizování práce druhým, tak toho moc nemají.Příkladem je Praha,tam je nejvíce zbohatlíků sedících po firemních aj.kancelářích,kterým se o pořádné práci zdá jen v nejhorším snu.Je příznačné,že zrovna jedině tam zvítězila slavná ODS.Nikde jinde v republice už naštěstí ne
PROTOŽE ŽÁDNÍ NEÚPLATNÍ POLICISTÉ PROSTĚ V NAŠEM STÁTĚ NEEXSITUJÍ ! A CELÉ BY SE TO STALO ŠIKANOU OBČANŮ!
I. Podívejte se, určité nástroje mají finanční úřady už dnes. Jenže to jsou nástroje, které velmi šikovný právník prostě může napadnout. Vy můžete mít firmu v Tramtárii schovanou pod offshore a finančnímu úřadu trvdit, že vaše hospodářské styky nejsou v ČR a více jak půl roku se zdržujete mimo Judis - dikci ČR.
II. Zákon o prokazování majetku neexistuje a je BLÁHOVÉ si myslet, že by fungoval. Uvědomte si, že to prověřit nejde zpětně a ti co mají již nakradeno, ořuznávat by nic nemuseli.
III. Bohatí lidé většinou nic nemají. Vše je nějaké struktury, nebo schématu. Auta, vily, jachty, platinové platební karty, zlaté cihly, dokoce i hodinky a sako s kravatou leží v účetnctví nějaké firmy.
Jednou jsem slyšela velmi bohatého pána, který řekl: kdybych musel platiut DPH tak jako ho platí všichni, měl bych o 1/5 méně a já se se státem dělit o své peníze NEBUDU.
Jen tak
Hm...Tak mi to připadá,že tady je každýmu všechno jedno.Jde mi o poctivě pracující lidi.Je to neůcta vůči nim.Ano,demokracie je právě v tom,že se každý může kreativně projevit,proto nemám nic proti miliardářům,co to mají legálně.Mě jde,aby se kompletně zastavilo tunelování veškerého rozpočtu skrz nastrčený firmy,vždyt jim každý měsíc natečou miliony,peníze za nic,a všem je to jedno.
Největší zloděj v této zemi je stát. UŽ JEN JAK OKRÁDÁ PODNIKATELE ŠÍLENÝMI DANĚMI. Zaměstnávat člověka = platit 34% pokutu z jeho hrubé mzdy. Z vydělaného milionu by firmě zbylo 600.000,-, proč by to ta firma dělala a tady danila?
Z vydělané 10,- koruny vám zbydou 3,- Kč zbytek jde státu. TO JE ZLODĚJINA, CO? a ještě se jim to nelíbí a brojí proti podnikatelům.
Pan Sobotka se Vám nepochlubí, že mu možná po kšeftu s Bakalem zbylo několik miliard, teď nemá zájem jít po Bakalovi.
Pan Babiš zničil svou konkurenci ve výrobě žluté blijonafty. Poslal na něj Finanční úřad a on je okradl o peníze. To je co?
Nejhorší choroba je vaše závist. Můj barák má hodnotu teď přes 2 miliony a přitom se stavěl někdy v r. 1910. Po inesticích průběžně řadu let se cena vyhoupla do uvedené výše a podle nápadu nemocného člověka jako vy přijde policie a bude mi prohledávat barák, aby mi našli nezdaněné peníze.
Asi máte v práci dost volna tak by vám měli přidat práce a ubrat peněz, aby vás takové blbosti přestaly napadat.
A zdá se vám normální, že mají soudci téměř statisícové platy, všichi zaměstnanci pod státem mají mnohem vyšší mzdy než lidi ve fabrikách? Učitelé si naříkají, jak mají vyjít s 20000 Kč. Tak to je podle mě uhozené. Kdo se živí sám by musel být zákonitě blázen, kdyby měl státu jako největšímu pakákovi odvádět co nejvíce, aby mu pak úředníci poslali podle vašeho návodu kontrolu na majetek, který mu sám do klína nikdy nemohl spadnout.
Pouze mamlas a idiot si může myslet. že nedokáže víc než jen lhát a bečet. I ovcí být je umění...Vždyť má vkladní knížka, můj Svatý Grál, mi dává denně najevo, že pokud pozřu důchodového věku, tak na zaoceánskou loď budu pouze vzhlížet zasněn se slzou v oku a s myšlenkou na mé vnoučata zemru v náruči exetutora za Ipod pro své První pravnouče. Snad... Svíčky už jsem koupil, snad je budou mít čím zapálit. Snad...Snáším lidi jenž zrovna nemají práci, ale bytostně nesnáším závistivce, magory, jenž vlastní energii směřují do zkoumání jiných a doma hledí do prázdných zdí. Kdy i pes zdrhne..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.