Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda nad 10000 a ZP student

Od: bcd odpovědí: 1 změna:

Ahojte,

Prosím o radu.

Když jsem student a zdravotní pojištění za mě platí stát, Jakto, že když vydělám nad 10 000 Kč, strhne mi zaměstnavatel to ZP znova.

Proč se ZP platí dvakrát,když jsem student, a to ZP už mám uhrazené?

Snad mi rozumíte jak to myslím.

Nebo se mýlím?

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Protože to prostě tak je a tak se to počítá. Stát za Vás platí nějakou fixní částku, protože se předpokládá, že nemáte příjmy. Jakmile však příjmy máte (v tomto případě nad těch 10k/měs) tak již samozřejmě nějaké to procento platíte.

Jinak většinou se lze se zaměstnavatelem takto u brigád dohodnout, aby Vám vyplácel peníze právě po max. 10k/měs, aby jste tyto odvody a další daně neměl. V praxi to pak vypadá tak, že reálně odpracujete např. 2 měs, ale mzdu dostáváte i 3, případně další, měsíc, i když tam reálně už nepracujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]