Nejste přihlášen/a.
Je tu léto a s ním hafo havěti...molové, kvasné mušky... Jak, (pod čím) uchováváte pečivo, tj. chleba, rohlíky a podobně?
V umělohomotných nádobách od fy. Tupperware. Vydrží dlouho čerstvější, viz např. tupperware.cz/...
Jako všichni. V tom, v čem ho přinesu. A snažím s na něho nesahat. Třeba chleba krájím tak, že ho vysunu a ruku mám na sáčku. Pak nezplesniví. Ale je důležité, nic nekupovat do zásoby. Chodíme kolem mnoha obchodů a není problém koupit čerstvé. A ikdyby pochybělo, není to taková tragedie, několik hodin všichni vydržíme bez pečiva.
V mrazáku. Pečivo strčím do mrazáku hned, jak ho přinesu nebo upeču, peču si totiž vlastní žitný kváskový chléb. Beru jen tolik, co chceme sníst. Zvlášť kupované pečivo a hlavně rohlíky jsou z mrazáku čerstvé, kdežto v pytlíku se 3.den nedají jíst nebo rovnou zplesniví. Kváskový chléb vydrží sice mnohem déle měkký a neplesnivý, ale jelikož je vlastnoruční a výrazně zdravější, mám k němu citový vztah a nechci s ním plýtvat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.