Nejste přihlášen/a.
Zdravím, není tu někdo od Strakonic, Sušice? Máme v plánu navštívit hrad Rabí, někde v okolí se ubytovat a pobýt dva, tři dny. Je v okolí ještě něco k vidění? Doporučili byste nějaké ubytování?
Druhou možností jsou Trosky, tatéž otázka . Jsou to kraje, kde jsem/jsme ještě nikdy nebyli, takže nevíme, co čeho jdeme. Máme rádi klid a přírodu, tajemno, adrenalin.
Děkuji.
Co mě tak napadá, blízko Trosek je hrad Kost a údolí Plakánku, kde se natáčela spousta pohádek, zámek Humprecht, zámek Hrubá Skála-nevím jestli je přístupný, hrad Valdštejn, město Jičín, se vším, co k němu patří, celé Hruboskalsko a prachovské skály, s rozsáhlým skalním městem. Pekařova brána, myší díra. Pokud máte malé děti, tak Dětský areál Šťastná země u Radvanovic.
Pro příznivce adrenalinu: přímo na Kosti jsem loni viděl lanovku zavěšenou na hradbách, vedoucí přes hradní "kačák" na jeho druhý břeh. Na můj vkus - hóóóódně vysoko..
No a jeden fůůůj velký písečák na těžbu sklářských písků v Hrdoňovicích.
Hrad Rabí je v podhůří Šumavy.Sám hrad je nádherný a je docela slušně rekonstruovaný.V podhradí je obec se slušnou turistickou vybaveností.Pokud se chcete ubytovat,několik km vzdálené je město Sušice - turistická brána Šumavy.Nejkrásnější místa Šumavy - Srní a Povydří jsou k dosažení pouhých 25 km.
JABRAKA
Tak Rabí celkově stojí za vidění,občas tam bývají i sokolnické akce atd. Potom za zmínku stojí určitě Kašperk, Modrava, Hutě, Prášily, Srní, Zámek Velhartice, v Horažďovicích je zase super Aquapark a sauna, pizzerie v Zámku, a když dojedete do Železné Rudy, je zde možnost pochůzek, vyjet na Pancíř, na Špičák, poté můžete navštívit Bílou Strž a třeba i kousek za hranicemi Velký Javor, nebo ještě na Špičáku Černé a Čertovo jezero, na Prášilech jezero Prášilské a kousek od Nové Hůrky jezero Laka, vše max 40km a všude jezdí autobusy. Podle mě je Šumava nejlepší volba!
P.S. k tomu tajemnu - pověsti kolují o Kašperku, o hřbitově ve Velharticích a Šumavskými lesy údajně také chodí plno podivných tvorů V Sušici je navíc OFF park, kde se můžete vyřádit.
Trosky - v okolí hrad Kost, zámek Hrubá Skála, Valdštejn, vrch Viskeř, údolí Plakánku, Drábské Světničky, Myší díra, Sedmihorky, poblíž město Turnov - muzeum českého granátu...Ještě jsem zapomněla na Sobotku /Šrámkovu/, Humprecht / viz písnička: Znám já jeden krásný zámek nedaleko Jičína.../ K tomu město Jičín, koupání v Jinolických rybnících, nebo třeba u rybníka Věžák. Ten zná celá republika, kdo nikdy neviděl film: Jak dostat tatínka do polepšovny? Tam, jak lezl pan Němec s Vaškem na skály nad rybníkem, to byl právě Věžický rybník. A koupání je tam - kam se hrabou Kanáry...
Hrad Rabí - k tomu Pošumaví. Kašparské Hory - hrad a muzeum secesního skla. Kousek dál Čeňkova Pila - stará historická vodní elektrárna, technická památka. Tetovsko-Vchynický plavební kanál - pro splavování dřeva ze šumavských lesů. Říčka Vydra, která se na Čeňkově Pile stéká s Křemelnou dávají dohromady Otavu. Jinak potom Modrava, Antýgl, stezka podél Vydry dolů. Turnerova bouda s ochočeným Vydrýskem. Srní - nádherný kostel, obložený až dolů šindelem. Tříjezerní slať. Vrátíte se do filmu Král Šumavy. A další úžasná místa.
Sjezdili jsme hodně a všude našli ještě daleko, daleko víc zajímavého, než nám někdo doporučil. Jela bych znovu tam i tam. Trosky i Rabí. Všude najdete něco krásného, něco zajímavého, něco, co doma nemůžete obdivovat.
Hezkou dovolenou Jaga.
V Českám ráji ubytování kamp Sedmihorky. Hned z něj se dá do skal. My jsme kdysi jako kolaři byli v penzionu Agáta ve Žďáru. Blízko je na hrad Kost a na druhou stranu pivovar Svijany /směr Mnichovo Hradiště/ s hospodou. A taky na Branžež s rybníkem a skály Mužský. Naši byli někde v soukromí u Jinolických rybníků. Písčité břehy, paráda. Přímo v srdci Prachovských skal bývala ubytovna, kam jezdily školní výlety. Taky se jezdívalo na Malou Skálu. Tam byla ubytovna blízko Jizery .To chce ověřit na Infocentrech třeba v Jičíně nebo Turnově.
Dobrý den, omylem jsem narazil na váš dotaz a před 2 dny jsem se odtud vrátil. Ubytoval jsem se v chatové osadě v Hnačově - jsou tam super chatky a dá se tam po večerech sedět u táboráku. Je tam okolo hodně krásných lesů a myslím si že po hradu tam toho najdete hodně co dělat. Dá se tam zahrát badminton, tenis. Jestli máte kola tak určitě s sebou, šumava je na cyklovýlety přímo dělaná. Doufám že jsem pomohl a hodně štěstí na výletech!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.