Nejste přihlášen/a.
Ahoj, milí rádcové,
o problémech s Penny se už tady psalo. Ve městě je Billa, Tesco a Penny. Chodím všude. Ale nejvíce chyb při účtování je v Penny.
Nedávno: koupila jsem zmrzlinu Manhattan, psáno na cenovce 64,90 Kč, na pokladně mi účtovali 99,90.
Předevřírem jsem koupila balenou klobásu na gril Pfefferico, 380 g, na cenovce cena 39.90, na účtence následně 49,90. Nevšimla jsem si toho hned, až doma. Protože jsem přes město jela i včera, řekla jsem si, že se na to v Penny zeptám. Měla jsem štěstí. Paní vedoucí /strohá nevstřícná starší paní/ ještě s jednou prodavačkou rovnaly láhve vína. Donesla jsem účtenku a také regálovou cenovku, aby bylo zřejmé, že ceny se neshodují. Paní vedoucí se na obojí podívala, hrábla do kapsy, vytáhla padesátikorunu. Strčila ji nazpátek a povídá kolegyni: Dej JÍ deset korun, já nemám. Prodavačka také hrábla do kapsy, podala mi desetikorunu. Stála jsem tam, jako žebrák. Ani slůvko omluvy, nezlobte se, promiňte, otočily se ke mně zády a dál rovnaly regál.
Nechtěly mou účtenku, aby si to pak nějak srovnaly, tímto to považovaly za vyřízené.
Necítila jsem se dobře. Myslím, že to chování mělo být jiné. I když se jednalo jen o 10 korun. Ale snad říct "promiňte".
Co si o tom myslíte? Setkali jste se někdy s tím, že vám špatně vystavili účet? Reklamovali jste to? Uznali chybu, vrátili peníze, omluvili se vám?
Co je zajímavé: pokud účtenka nesouhlasí, tak je to pokaždé na vrub zákazníka. Ještě se mi nestalo, že by něco "omylem" účtovali za méně. Myslíte, že je to cílené, nebo se opravdu pokaždé "jenom spletou"? Jaga.
Nestává se mi to, možná proto, že mám v dosahu jenom Albert, Kaufland a Lídl. Ale dobře vím, že se to může stát, protože se denně přeceňuje tolik zboží, že personál opravdu nezvládá všechny cenovky vyměnit. Ale i reklamace ceny má svá pravidla a to, co popisuješ, opravdu svědčí o tom, že špatné regálovky jsou ponechávány úmyslně. Omluva náleží zákazníkovi naprosto vždycky, zcela automaticky a vracet peníze z kapsy, to už je vůbec neslýchané. Všechno musí probíhat přes kasu a pokladní, respektive ten, kdo s penězi od zákazníků přichází do styku, u sebe žádné peníze mít nesmí.
Řešením je nechat si zavolat manažera prodejny a pokud ani ten se nezachová profesionálně, tak většina řetězců má zákaznickou linku, kde lze stížnost uplatnit. Odezva na takovou stížnost bývá pro vedení prodejny často dost nepříjemná.
To se nám stává každou chvíli, hlavně v Kauflandu. Často chodíme na informace a tam nám vracejí peníze, totiž cenovky jsou tak "šikovně" umístěné, že máte pocit, že si berete to levnější zboží...takže kontrolovat kontrolovat kontrlovat
Dobrý den. Špatné účtování jsem zažil snad ve všech obchodech. Ale k tomu Manhattanu v Penny. Tam velký pozor. Je to asi 14 dní jsem ho kupoval za 69,90,- ale jen vanilkový byl za tuto cenu a ostatní druhy za 99,90,-. Ovšem netvrdím, že to tak bylo i u Vás a že Vás nenatáhli. Asi před 3 měsíci jsem v Penny kupoval máslo za 22,90 v akci. Byly tam 2 druhy, tak jsem si dal pozor, abych vzal ten levný. Byla u něho cedulka 22,90, A doma jsem zjistil, že máslo stálo asi 39,-. Tu cedulku dali před to dražší máslo. Nechal jsem to být. Moje chyba, měl jsem se podívat hned na místě na účtenku a Penny není zase nejblíž, abych se tam vydal reklamovat.
Jako zákazníkovi se mi toto moc nestává, občas jsem se s tím na různých fórech setkala, většinou jsou osočovány prodavačky, že se snaží zákazníka okrást (stejně jako když pokladní 2x pípne jedno zboží). Jen bych ráda řekla, že snaha prodavaček o okrádání v tom není, jaká částka projde kasou (ať je to neslevněné zboží a nebo omylem něco 2x), tolik musí na konci směny odevzdat a takové chyby nejsou nijak ok ani pro vedení, protože to dělá naprosto šílený bordel př inventurách. Jde tedy opravdu o chyby, těch by ale nemělo být moc. Pokud se Vám to tedy stává v jednom marketu, viděla bych to spíš na pochybení a laxnost konkrétní osádky obchodu, čemuž by odpovídala i reakce paní vedoucí. Množství zboží jdoucí do slev je obrovské, opravdu se stane, že něco vypadne, ale pokud je to jev častý, spíš na to někdo kašle. V marketu se nedovoláte, spíše bych to řešila stížností. Nepatřím mezi velké stěžovatele, sama jsem leta "v kšeftu" dělala, takže vím jaká to práce je a co obnáší, ale vše má své hranice.
Já u nás zvažuji stížnost na jeden konkrétní Albert - nikde jinde jsem nezažila soubor tolika nepříjemných prodavaček. Je to opravdu jediná prodejna, kde jsou s prominutím nasr@né a nepříjemné všechny. Není výjimkou, že po zákaznících štěkají, vyjíždí na ně, jsou sprosté... Zabloudím tam ca 10x do roka, už asi 5 let a i když se některé prodavačky vymění, chování těch nových je stejné. Fakt nepochopitelná hrůza
V místě mého bydliště je menší samoobsluha, která patří do sítě podobných prodejen. Občas se jim stane, že "zapomenou" snížit cenu zboží, které je uvedeno na akčním letáku. Domnívám se, že to někdy udělají schválně a spoléhají na to, že si toho zákazník nevšimne. Ale stalo se mi, že byla zvýšena cena novin, ale manažerka prodejny neupravila cenu v systému, provedla to až po mém upozornění; takže ne vždy je rozdíl v cenách způsoben úmyslem.
Mám však zkušenost i z druhé strany. Před lety jsem pracoval v ve velkém knihkupectví. Bylo to v době, kdy se ještě nepoužívaly čárové kódy a ceny většinou nebyly v knihách vytištěny, ty jsme vpisovali do knih tužkou. Některé tituly dodávali různí distributoři za různé ceny a my jsme pak museli ceny sjednocovat, a to v regálech i ve skladu. Jednou se nám stalo, že jsme ceny všude sjednotili, ale zapomněli jsme, že ještě jednu knihu s cenovkou máme i ve výkladní skříni. Jedna zákaznice přinesla k pokladně hromádku knih a při markování upozornila, že ve výloze máme u knihy nižší cenu. Omluvil jsem se jí s tím, že jí samozřejmě budeme účtovat tu nižší cenu. Zákaznice začala vykřikovat, že to se nesmí stát, co tam máme za nepořádek. Vysvětlil jsem jí, co bylo příčinou té chyby, ona však stále vedla svou. Říkal jsem jí, že se to sice nemá stát, ale chyba se někdy výjimečně vloudí a že ona se jistě někdy dopustila chyby. Zákaznice na mě křičela, že ona se chyb nedopouští, protože pracuje ve Švýcarsku jako dětská lékařka a každá její chyba by stála život dítěte. Knihy nechala na pultu a odešla se slovy, že u nás (v republice) bude ještě dlouho trvat, než bude pořádek. Docela mě zasáhlo - zvlášť od emigrantky.
Též jsem dělávala v knihkupectví a tam se nám stávalo častěji. A to především proto, že v potravinách je to snadné - dáte lísteček před zboží a mění se jen tyto velké cenovky, ale do knih se zapisují ceny ručně (nebo tedy zapisovaly se). Pak se snadno stane, že vytáhnete něco ze skladu nebo z té výlohy, nebo z hromádky nevyzvednutých rezervací a nebo jen zákazník odložil původně vybranou knížku na druhý konec prodejny. Člověk by musel být Sherlock, aby posháněl všechny výtisky od přeceňovaného titulu a pak se opravdu stane (kousek považujete za ztracený, ukradený a on po 2 měsících vypadne z úplně jiného regálu). Ale pokud šlo o to, že cena byla napsána vyšší, zákazník měl radost že ušetří a pokud se zdražovalo, tak jsme vždy prodali za původní, nižší cenu, samozřejmě s omluvou a vysvětlením. Všechno je o lidech, ty neomilné miluji
Ono to je kolikrát posunuté - zboží a cenovka pod ní nesouhlasí... Lepší se zeptat na pokladně než markuje pokud tedy si nejste jistá cenou. A mně několikrát namarkovali něco jiného, ale pak se omluvili a vrátili mi peníze . To je jen v lidech a ne v Penny. Ono v Penny toho mají fakt dost- u nás jich je 5 na celej krám i s pokladnou , všimla jsem si, když nemá lidi u pokladny běží doplňovat ,rovnat zboží -prostě nezahálí a ty lidi toho mají fakt plný kecky... nezastávám se jich- mohly být vstřícnější ...to zase jo.
Když to řešily jen takto, je jasné, že o rozdílu vědí a rozhodně s ním nechtějí nic dělat. Vám se neomlouvaly, protože měly vztek, že jste jim na to přišla. Podobných položek mají v krámě nejspíš víc (něco bude asi "popleteno" o 50 Kč, proto má už tu 50 připravenou ).
Pracuji jako vedoucí Penny-marketu takže Vám mohu poradit.Vždy trvejte na ceně uvedené v regále u zboží a nenechte se odbýt vrácením.Prodejce je povinen Vám zboží za tuto cenu prodat,jinak se vystavuje klamání spotřebitele.Pakliže bude nějaký problém,vždy si nechte zavolat vedoucího nebo zástupce vedoucího.Pakliže se problém nevyřeší tak chtějte telefon na oblastního vedoucího...to většinou stačí
Co se týče omluvy,tak ta by měla být samozřejmostí.
Přeceňování se provádí tím způsobem,že z centrály se elektronicky pošlou cenovky,které se po zavírací době a po úklidu vytisknou a roznášejí.Někdy je toho opravdu mnoho a zůstáváme v práci i přesčas(bohužel neplacený-nám tvrdí že je to služba krámu).Třeba zákazníky to zajímat nemusí,ale ty ženský toho mají dost a záměrně ty cenovky opravdu nenechávají.Jen se prostě pospíchá.Kdo nedělal v řetězci tak to asi nepochopí,ale je to veliký psychický tlak.Hudrá na vás vedoucí,zástupce,zákazníci a to vše za 12 000Kč se spoustou přesčasů.A nakonec měsíce se dozvíte,že jste bez prémií protože nevyšla inventůra,jejíž výsledek většinou ani taková pokladní nemůže ovlivnit.
Pro Angell: kdyby to každá vedoucí uměla tak vysvětlit, jako Vy, to by byl ráj. Ale většinou jsou obhroublé, neochotné a navíc i uspěchané. Za uspěchanost nemohou, vidím ta děvčata, jak kmitají. Jenže pak to chtějí stihnout, zákazníci se ptají, čímž je zdržují a ony jsou nervózní a nevrlé a často člověka odbydou. Je to práce ve stresu. A těch peněz tam opravdu není nijak moc. Jenže dneska si člověk nemůže příliš vybírat.
Děkuji Vám. Škoda, že takových vedoucích jako Vy není víc. My nemáme vlídnou. Já se pokaždé chovám velice slušně, nezvyšuji hlas, jen se držím tématu. Zároveň jí ale nepodlézám. Ale ona není jako vedoucí, ale spíš jako hokyně z 15. století, které krásně popisovali ve Výletu pana Broučka.
Co naděláme, lidé jsou holt různí. Pěkný den Vám i všem. Jaga.
Mě často takhle nesedí účtenka z Tesca či Albertu. Tam chodím nejčastěji. Nedávno třeba v Albertu měli u plata 4 jogurtů cenu 28,50 a na pokladně markovali 55,50. Tak jsem ihned od auta, kde jsem to zjistila, šla na informace, abych nezdržovala prodavačku,a tam mi přinesli cenovku, která byla správná, bohužel, ta byla u jiných jogurtů, takže akční cedulka visela u nezlevněných a normální u těch zlevněných. Proč asi? Dále mě v Albertu vždy baví, jak si připraví kuřecí maso pár dní dopředu v AKCI, a pod cenu na krabičce napíší maličkým písmem ,,akce platí od... ´´. Kdo nečte nebo špatně vidí, zjistí na pokladně, že mu markovali plnou cenu, a když se zeptá, odbydou ho, že akce je až za dva dny. V tescu většinou nesedí ceny za oblečení a několikrát mi již napočítali něco i dvakrát. Pokaždé jdu a ozvu se, pokaždé jsem slušná, a většinou jsou nepříjemní a pomalu je obtěžuje mi vyhovět. Lidé, co se neumí chovat, by měli být strážci majáku a ne pokladní/vedoucí/informační pracovníci
A to, jak se chovali, že se Vám neomluvili a dali peníze z kapsy je hnus, dovolávala bych se na linku penny marketu nebo příště úmyslně vyhledala v obchodě nějakou chybu a tu pak šla reklamovat, ale ona se chyba naskytne brzo i sama od sebe, a potom bych volala vedoucího a řekla mu, že máte opakované problémy s vedoucí a jejím chováním.
Nikdy se sebou nenechte vyběhnout, náš zákazník, náš pán.
Hezký den!
Tak já třeba vím, že v Albertu mají nový akční leták vždy od středy a že ve středu ráno, kdy si jdu pro snídani, nemá cenu kupovat zboží v Akci bez letáku v ruce. Ve středu ráno totiž někde mají již ceny nové a někde ještě ty staré akční, takže se člověk u pokladny potom nestačí divit. Jednou jsem zapomněla, že je středa a nakoupila zboží, které mělo být v akci. Koukám, že mi markuje něco jiného, tak jsem řekla, že to nechci. Pokladní se omlouvala, tak jsem celou situaci zlehčila tím, že jsem řekla, že jsem zapomněla, že je středa ráno. Pokladní se upřímně zasmála a já odešla s vrácenými penězi.
Vždycky, když je tam někdo nevrlý, tak se snažím si vzpomenout, jakou tam ty ženské mají výplatu a za kolik práce a raději většinu věcí překousnu. Ale pamatuji si to z dob studia z brigád i z druhé strany. Nevěřili byste, kolik lidí se k lidem v této profesi, chová z nějakého mně záhadného důvodu, velmi nadřazeně.
Ten důvod je to,že si tím zvyšují sebevědomí.Potom jsou za hrdiny jak jim to nandali ale už jim nedojde že druhá strana musí mlčet.
Empatie je krásná věc, to je fakt Normálně jsem příjemná, usměvavá, nemám problém se na čemkoli domluvit. Ale! V práci taky nikoho nezajímá, že je mi blbě, mám vztek, pohádala jsem se přítelem, mám menstruační bolesti a tak dále. Včetně toho, že za veškeré dílny, vystoupení, zábavná odpoledne a jiné beru zřejmě ještě míň, než ty prodavačky (ty by měly mít aspoň 12-13 čistého). Mojí prací je být na děti a rodiče milá a usmívat se bez ohledu na to, jakou mám zrovna náplň práce a výplatu. Nehodlám "skousávat" něčí náladu jen proto, že má špatně placené místo a je naštvanej na celej svět...
já s různými cenami celkem nemám špatnou zkušenost. ale je fakt, že koukám, co kupuji a pokud si nejsem jista, jestli cenovka souhlasí zrovna se zbožím, které si chci koupit (stane se, zejména v mrazáku nebo v září ve školních potřebách občas bývá pro mne trochu nepřehledná změť zboží), tak si cenu nejdřív zkontroluji na čtečce kódů na prodejně. v posledních letech jsem od pokladny kvůli ceně vracela jenom jednou a to krabičky na potraviny, u kterých se mi pak načetla vyšší cena (ale tady uznávám, že i ty krabičky byly v regálu různě pomíchané - těžko říct, jestli úmyslně nebo jestli zákazníci prostě vezmou zboží, prohlídnou, a pak ho někam pohodí nazpátek). to jsem byla u samoobslužné pokladny a přivolaná obsluha se stornováním neměla nejmenší problém.
ale jinak k tomu, že se nestává, že by omylem účtovali méně - mně se to občas stane. zpravidla právě u akčního zboží, které třeba vezmu rovnou na celé balení, pokladna z něj pípne čárový kód, ale pokladní si nevšimne, že se jako cena celého balení načte nula.
Ještě sem dopíši:Kdyby chtěl někoho třeba jen ze zajímavosti popsat jak funguje práce v supermarketu tak stačí napsat.Klidně mohu popsat "zvěrstva" co se tam dějí
Dobrý den, tím "zvěrstvem" jsem si prošla na vlastní kůži a díky bohu to nezanechalo psychickou újmu Na prodejně, kde jsem brigádničila, byla manažerka šílená mrcha! Chápu, že byla také neustále pod tlakem z vrchu...ale to co praktikovala na svých podřízených byl hnus! Neštítila se ponižovat pokladní před zákazníky, načež zákaznice odcházela znechucena jejím počínáním se slovy, že takoví lidé by neměli pracovat na vedoucích pozicích a že jí v krámě již neuvidí
A praktiky "nejmenovaného řetězce" asi raději ani nebudu uveřejňovat
Bylo období, kdy jsem chodil v Chomutovském Kauflandu reklamovat min. každý druhý nákup kvůli rozdílným cenám na účtence oproti regálovce. Bohužel je to zcela běžný jev u všech provozovatelů marketů. V Globusu jsem si koupil Eidam za (tehdy) 99/kč Kč a až doma se podivil účtence, kde byl sýr za 500 Kč/kg. Naučili jsme se kontrolovat účtenku okamžitě v obchodě a ihned reklamovat, ale jak jsem již psal, je to běžné. V Německém Kauflandu např. mámě namarkovali 21x balení sušenek, byť měla ve vozíku jen jedno balení (to jsem však považoval za úmysl poměrně nepříjemné pokladní a okamžitě jsem to řešil). Zaměstnanci se neradi omlouvají a ještě se tváří, že obtěžujete. Jedinná obrana je kontrola účtenek.
Ukradnete-li sladkost za 5 Kč, pošlou na vás policii nebo zaplatíte i několika tisícovou pokutu, pokud obchodník okrade zákazníka (domnívám se, že jde často o úmysl), nestane se nic. Maximálně vám vrátí rozdíl. Jeho zisk je ale tímto omylem ohromný a proto supermarketové zloděje neodsuzuji, byť se mi krádež silně příčí.
Já jsem už zakládal téma o Penny.
Od té doby jsem tam nebyl, i když mám tento obchod 500 metrů od baráku.
Naopak už chodím cca 70% do Lidlu.Pak někdy Tesco, Globus.
Penny je pro mě ukončená kapitola. Absolutní chaos, bordel,nepříjemné a dost často přímo odpuzující prodavačky.
Naopak třeba ten LIDL je ve všech ohledech minimálně o level výše.
Dobrý den. S jinou cenovkou jsem se setkal již mnohokrát. U menších nákupů si toho všimnu, u větších často ne nebo až doma..., ale Vaše podání "reklamace" a hlavně její řešení ze strany obchodu mi připadne jako podnět na ČOI. To jejich chování přímo volá o účelových chybách. Kam si pak ty peníze dávají nebo jakým způsobem vytahují z pokladen do svých kapes, když to u regálů dávají ze svého?
Chyba je jedna věc,malý plat další.Oboje zákazníka nezajímá.On si své peníze vydělal a přišel je sem utratit, směnit za zboží.Nakupoval svědomím ceny uvedené u zboží.Byl oklamán, okraden. Co je jemu po tom , v které kapse skončí ty peníze. Nesnáším mrzutosti.Proto mne by v dané prodejně hooooodně dlouho neviděli,možná nikdy.Chování ,které popisujete je na žalobu za urážku na cti,bez pardonu! A poslala bych tam ČOI.
Pěkný den, stalo se mi to snad ve všech řetězcích, naposledy v COOPu a všimla jsem si toho až na hotelu a řešit jsem to nešla, moje chyba, většinou si toho všimnu hned. Nikdy jsem nezažila vracení z kapsy, vždy to šlo přes kasu a skoro vždy s řečmi (v paměti mi utkvělo "a to vám jako ty 4 Kč tak vadí?"). Cílené to asi v řetězcích není, je to o lidech. V jedné Bille řeším ceny skoro každý týden a v té u práce zatím ani jednou. Nejlepší je na to Kaufland, kde to nemusíte řešit s pokladními, ale stačí zajít na informace, tak je vždycky vcelku milá paní, což se o pokladních tedy ve většině případů říct nedá (a pro rejpaly, ano vím kolik berou a jak je to nevděčná práce, také jsem pokladní jeden čas dělala a proto z vlastní zkušenosti vím, že pokud jsem byla milá a vstřícná, nebyl se zákazníky problém). Jinak, ještě k tomu Kauflandu, tam je zase problém v tom, že když dojde zboží v akci, hodí do regálu něco co v akci není a je třeba to sledovat.
Setkala jsem se nedávno v Albertu s řešením jiné situace, kdy pokladní vrátila mé kamarádce více. Kamarádka platila malou útratu stovkou, a pokladní jí vrátila jako na 500 Kč. Kamarádka ji upozornila na pochybení. Následné řešení trvalo 3/4 hod. Nejprve dlouhé ověřování na kameře, zda opravdu kamarádka platila stovkou ( přitom ona nechtěla pokladní ošidit a sama " vydělat " ) Pokladnu zavřeli,a já všichni ostatní ve frontě jsme se přesunuli k nově otevřené pokladně, kam přišel velmi naštvaný vedoucí prodejny markovat. Choval se velmi nepříjemně, pro sebe si nadával. Věřím, že pokladní to pak vytmavil.
S kamarádkou jsem pak čekala , pro zajímavost, na řešení situace u informací, kam ji pozvali. Ověřování trvalo dlouho, pak kamarádce dali zapravdu, že opravdu zaplatila menší bankovkou a pokladní se ve svůj neprospěch spletla. Zdvořile nejednali, spíš naštvaně. Jen při našem odchodu přiběhla pokladní a kamarádce děkovala, že si peníze navíc neponechala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.