Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může britská královna zastavit odchod z EU

Od: katerinaj odpovědí: 5 změna:

Zajímalo by mne, když teď je situace ve Velké Británií velmi napjatá a nejistá budoucnost, jestli i po víťězství v referendu Brexitu se dá ještě spojenectví v EU.nějak zachránit? Slyšela jsem, že byly zpochybněny výsledky hlasování a je zájem opakovat referendum znovu a hlavně Skotsko o to usiluje. Může britská královna do dění v Británií zasahovat a něco ještě změnit, když má nejvyšší moc v Anglickém království nebo to je na Davidu Cameronovi, kdy by měl aktivovat článek o odchodu z EU.? Když by královna řekla, že z odchodem EU.sama nesouhlasí, tak to má váhu na politické scéně a vráti se to vše tak jak bylo předtím?

doplněno 28.06.16 18:44:

Jakmile by byl aktivovaný článek 50 lisabonské smlouvy o odchodu Velké británie z EU. Může v nějakém časovém horizontu Velká Británie opět zažádat o členství v EU? A co by se stalo, kdyby např.Skotsko, Irsko a Wales se odtrhli od Anglie a chtěli svoji samostatnost s tím, že zůstanou členy EU?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Královna je jen loutka - něco jako prezident. Nic víc. Zpochybnit hlasování můžou, ale změnit výsledky nebo opakovat referendum nelze - takový postup by byl precedens pro budoucnost velmi nebezpečný.

Britskému impériu nezbude nic jiného, než dokonat, co si demokraticky zvolilo. Časem budou další nová referenda s žádostmi o osamostatnění - rozpadne se to na malé státečky.

Naopak EU by měla díky tomuto být více stmelena - protože se lekne rozpadu a bude více držet spolu. Nebo je varianta druhá - najde se pár fanatiků a EU se rozpadne, znovu budeme mít ostnaté dráty a víza...

doplněno 28.06.16 18:51:

To jsou otázky, které budou řešit desítky a stovky politiků jak v rámci EU, tak i mimo EU.

doplněno 29.06.16 07:49:

Bohužel - ostnaté dráty už jsou i mezi státy EU. Je to sice kvůli nedodržování určitých daných postupů s uprchlíky, ale už tady jsou... Fobie lidí se rozrůstají a strach dokáže divy. Nepřeji si to, ale tak nějak s tím počítám... Nevím, jestli jsem pesimista nebo realista...

EU by hlavně měla pochopit, že neustálá byrokratická buzerace a záplava nesmyslných restrikcí, zákazů a omezování už dávno překročila rozumné meze. To je hlavní příčina počínajícího rozpadu, ne nějakých "pár fanatiků".

Co se ostnatých drátů a víz týká, tak to snad nehrozí - schengenská dohoda na EU nezávisí, ostatně jejími členy jsou i nečlenové EU.
Ostnaté dráty hrozí jen kdybychom se znovu stali satelitem Ruska, ale naštěstí stále ještě jsme v NATO.

Ostnatý drát na hranici mi vůbec nevadí, když mohu na občanku bez problémů přejít hranici stále otevřeným přechodem.

hodnocení

0x

Já si vzpomínám, že ještě před referendem bylo ve zprávách, že královna je odchodu VB z EU přímo nakloněna. A jinak jejím úkolem je především reprezentace, nemá takovou politickou moc, aby to mohla změnit.

jenda2*
hodnocení

0x

VB o možném odchodu z EU diskutovala roky, proč by vše mělo být najednou novinka? Stmelení EU je naprosto nemožné. Zpráva o rušení písmena " ř " v češtině ukazuje, jaké pitomosti vymýšlí v EU. Proč by měli mít potřebu něco stmelovat? Naopak vše zhoršují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]