Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se naučit správně ovládat auto

Od: mis* odpovědí: 5 změna:

Zdravím

jsem v autoškole na kterou si opravdu nemohu stěžovat supr učitel ale i přesto se nemohu naučit ovládání auta jinak vše ostatní mi jde až na spojku a na to že jezdím někdy zbytečně rychle... mám zasebou už několikátou jízdu ale pořád dělám ty samé chyby dokola má to ještě vůbec cenu pokračovat? Nemám strach ze samotné jízdy ale spíš z toho že vše kazím a chybuji. děkuji za názory.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rora*
hodnocení

0x

Určitě má, trénink dělá mistra. Já byla tak hrozný žák autoškoly, že učitel na mě s hrůzou jistě vzpomíná dodnes. Zkoušky jsem udělala bez výrazné chyby, inspektor mi oprávnění přidělil se slovy, že jsem pro provoz spíše nebezpečná než bezpečná. Dlouho jsem pak nejezdila, po letech si koupila vlastní auto a jezdit začala. Ve svém autě a bez dozoru jsem klidnější, nestresuju se tím, že si auto případně odřu, bouchnu, nikdo mi nekouká pod ruce a a tak. Začala jsem tedy automatem, pak dobrovolně přesedlala na manuál. A to víš, že mi to občas chcíplo, nemohla jsem se rozjet a podobně. Ale brala jsem to s klidem a ono to šlo. Takže nevzdávej to, někteří lidé prostě potřebují víc času, aby se do toho dostali.

hodnocení

0x

Jo, nervy dělají hodně. Můj učitel v autoškole chtěl ze mně vychovat asi aut. závodníka, ale nějaký čas se mu to nedařilo. Dělala jsem rychlokurz, bylo mi už 43 let. Při zkouškách jsem byla tak ztrémovaná, že mi nohy skákaly samy až pod volant a najednou se mi zdálo, že se řítím hrozně rychle a poprvé jsem jela pořád jen na dvojku, načež mně komisař vyrazil. Mně to tak naštvalo, že při příštím pokusu, aniž bych jezdila, jsem měla na něj vztek, který se umocnil tím, že vlez do auta a ani buran nepozdravil. Vyrazila jsem jak Fitipaldi, ze vzteku, bu´d to udělám, nebo mně vyrazí a v tu chvíli mi to bylo fuk. Na křižovatce jsem prudce brzdila, abych hned zběsile vyrazila... Dokonce jsem zvládla i v kopci podřadit a jet za popelářema na jedničku. Byla jsem si jistá, že mně za ty šílenosti vyrazí. A já to udělala, prý řekl, že dávno musím jezdit, samozřejmě si mně nepamatoval z minula. Takže, jen díky nervům, jsem to skoro neudělala a dnes jezdím rychle a 20 let bez nehody. Za volantem jsem sešděla prvně až v autoškole. Tak se nebojte, to zvládnete a buďte ráda, že máte dobrého instruktora. Moji dceři, když dělala řidičák, udělal modfřiny na paži, jak jí do ní vztekle bouchal. Nakonec kurz přerušila a dodělala jinde.

mis*
hodnocení

No můj učitel zase ze mě nechce udělat závodníka spíše mě to odnaučit jsem opravdu extrém já se mu až někdy divím že to se mnou nevzdá...:) tolik chyb co já dokážu nasekat a jak auto trpí... potom co jste mi napsala jsem na tom cca ještě dobře to by si mě bouchat nedovolil je hroznej kliďas na to co dokážu udělat s autem Tak to jsem opravdu ráda za to jakého instruktora mám :) i přesto ale mám také strach z konečné jízdy (neumím parkovat ) zbytek už bych si asi riskla buď to dám nebo ne. může mě komisař naschvál splést třeba do zákazu vjezdu aby mě vyzkoušel?

martinaa*

Zdravím, já taky vyrazila na jízdy jak šumachr... jenže už jsem za sebou měla kurzy řízení od expřítele. Komisař na to koukal trochu vyjeveně, prý pro začátek by na okresce stačila čtyřicítka, ne? Poté, co jsem mu vysvětlila a hlavně viděl, že už něco znám, jsem mohla jet i 80 :). Buď v klidu, jak zde zaznělo, cvičení dělá mistra. Nikdo nebyl po čtvrté jízdě super řidič. A jestli tě může poslat do zákazu vjezdu apod? Jistěže, a rádi to dělají. Posílají do jednosměrky, zákazu odbočení apod.

mis*
hodnocení

no vidíte vy už jste měla trochu zkušeností do začátku jenomže já jsem začala řídit až v autoškole :) ale i přesto se rychlých jízd nebojím mám spíše takový blok že když pojedu pomaleji než ostatní tak že zdržuji provoz... jo a co se týká těch jízd tak jich mám už 50 dohromady ještě si myslíte že to má cenu trápit učitele a auto? pochybuji.no a ty zkoušky to jste mě tedy uklidnila jako jsem si vědoma toho že to není lehké ale i tak potěš koště...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]