Nejste přihlášen/a.
Když děti chodily do školy, několikrát za rok, při třídních schůzkách a při vysvědčení, jsem vydala příkaz: "Oblečte si něco tmavého, ať na tom není vidět krev!" Jakože humor. Jak je to dnes? Odměňujete své děti a vnuky za vysvědčení? A čím? Záměrně nepíšu, za krásné vysvědčení, protože někdy výsledky nemusí být úměrné snaze.
A dáváte paní učitelce ve školce nebo škole, dárek? A Co?
máme tři snoučata, klasicky jsou pro vízo s pugétem a odpoledne se přijdou pochlubit, všichni se snaží hodně, tak všichni tři dostanou stejnou finančí částku, za kterou si vždy koupí něco rozumného - tedy pro ně užitečného, nebo co se líbí jim, což my "staří" neodhadnem...
Zatím potomky nemáme,takže jen moje-ovšem-předletá zkušenost s odměňováním mými rodiči.Po vysvědčení,dále pak zkouškách atd. jsme vždycky zašli do dobré restaurace na večeři,všechno probrali a vlastně to byla oslava...vždycky si vzpomenu,jak jsem dlouho vybírala oblečení,líčení,vůni...bylo to pro mě tak důležité,byla to přece moje oslava!Byla jsem v té chvíli tak důležitá a moje rodiče mě v tom utvrzovali - dnes vidím,že to bylo pro mě tak dobře.Budu to dělat i s mými dětmi-pokud budou- ta důležitost pro mě byla zavazující víc než věci nebo peníze.Dělám stejnou profesi jako můj otec a stále se snažím ho nezklamat.
Můj přítel byl svými rodiči odměňován jiným způsobem,dárky,k promoci dostal auto./Způsob odměňování vychází ze zvyklostí rodiny,uznávaných hodnotách a také na způsobu výchovy./
Babčo, znáte to, pro vnoučátka je většinou slabost. I když ty naše mají všeho dost, tak stejně neodoláme. Náš prvňáček a naše třeťačka přinesli samé jedničky, tak jsem řekla synovi, aby je po vysvědčení přivezl a jeli jsme s dětmi na oběd. Pak jsme prošli Tesco, vnouček si vybral Lego a vnučka si vybrala figurku "LPS" a ještě pěkné tričko. Pojedou na 14 dní do Chorvatska, tak bude mít parádu.
Jak čtu odpovědi, zjišťuji, že jsem fakt prdlá. Děti vždy za vysvědčení ( až po VŠ) dostaly nanukový dort to jako by běžně přes rok doma nebyl. Již tenkrát byla učitelka v šoku, když se dítko pochlu bilo odměnou za vysvědčení. Bralo se to s humorem a děti se učí pro sebe a néééé pro rodiče. Jak byly starší, tak jsem k nanukáči přispívala na cestování. Nyní jsou samostatní a na oplátku nás rodiče občas vezmou s sebou do zahraničí, tam, kam si již netroufnu jet autem, hlavně v zimě.
Vnučce dělám obrácený den. V ten den já jsem vnučka a ona babička. Pokud chce snídat čokoládu, má jí (jednou za rok se nic neděje), vymyslí si oběd, já uvařím, vymyslí si výlet, jedeme i nějaký ten obchůdek navštívíme. Jednou mě měla asi dost /schválně jsem zlobila) a poslala mě po obědě spát což se běžně přes rok nestane. Já si takový den maximálně užívám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.