Dobrý den, před pár dny jsem byla na tetanu a udělal se mi na hyzdí červený flek a pod kůži boule - jen podle pohmatu. Za cca 2 dny se mi v trislech udělala taky boule - na pohmat bolavá a občas při chůzi. Doktorka tvrdí, že je to z té injekce. Pak jsem zjistila, že spousta lidí s touto injekci má následky. I dlouhodobé. Jaká je vaše zkušenost? Nikdy jsem s tetanovkou neměla problémy. Vypadá to, ze do nad rvou nějaký pěkný levný svinstvo!
Tetanovku jsem měla letos, bohužel nevím název vakcíny. Paže pod ramenem mi třetí den natekla, zčervenala a svědilo to. Ruku jsem chladila, do týdne se to začalo lepšit. Předtím jsem byla upozorněna, že nesmím být ani nachlazená a samozřejmě musím mít povolený sval. M. doplněno 27.06.16 22:34: Kdo nemá žádné příznaky, tomu závidím. Je to cizí látka (kdo ví, co všechno obsahuje) vstříknutá do organismu. Klidně někdo může být na nějakou složku alergický. Mé tělo reagovalo naprosto stejně, jako když mě štípla vosa.
astik
Mě neupozornili na nic, ale sama jsem se snažila být uvolněná, to je samozřejmé u každé injekce. Název vakcíny se dozvím snad zítra.
Astinko, zachovejte klid.Aplikace každou očkovací látkou-byť stejnou- je nejen v každém Vašem roce,ale i měsíci provázená nestejným vnitřním prostředí Vašeho těla.Nejde o ,levný svinstvo,.Je boule pod kůží tvrdá?Rozšiřuje se začervenání na pokožce? Máte teploty vyšší nežli 37,5?Pokud se přidají i další symptomy - např.pocit na zvracení,,-k lékaři.Lékař zanese Vaši reakci do Vašich záznamů -někdy očkování nutné není - protilátek v krvi můžeme mít dostatečnou míru,stačí změřit.Tato reakce by se mohla upravit-zklidnit do týdne.
Já takhle reagovala na tuberkulin.To jsem s očkovaným místem na ruce chodila na převazy. Ta uzlina v třísle znameníá, že v uvedeném okrsku / hýžďový sval/ probíhá nějaký zánět. Množí se, shromažďují k boji bílé krvinky. Očkovací látka obsahuje oslabené nebo umrtvené původce nemoci a tělo si na ně má vytvořit protilátky. Někdy nejsme v kondici a tělo musí více válčit. Někdy se to jeví jako zánět doprovázený teplotou. Zatím si místo vpichu chlaďte. Jezte zdravě- vitamíny, víc pijte. Kdyby bylo ještě zhoršení, tak k lékaři. Když si nejste jistá, tak lékaři zavolejte, že potřebujete radu, co s tím.
astik
Děkuji za radu. U doktora už jsem byla, prý to chce čas. Snad ma pravdu. Jinak se ta látka jmenuje Tetavax.
Já měla taky stejnou reakci cca před 3 měsíci. Píchala mi ji do ramene a když jsem jí to pak řekla, tak prý víc lidí mělo tyto reakce. Boule byla tvrdá asi měsíc. Název látky nevím
astik
Prý je to francouzský výrobek. Ale i mí dva psi dostali fr.očkovací látku a bylo jim zle. Což se nikdy předtím nestalo. Možná je to náhoda a možná ne. Mně už ta boule taky zmizela a i ta třísla se zlepšila. Ale prostě až na něco takového půjdu, tak si nejdřív zjistím informace, abych se podle toho zařídila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.