Nejste přihlášen/a.
Hezký den. Když jsme byli na poznávacím zájezdu v Chorvatsku, u Plitvických jezer to klouzalo na lávkách. Někde ani zábradlí nebylo. Nebylo těžké tam spadnout. Všichni jsme byli rozespalí z autobusu a hned druhý den Plitvická jezera absolvovat... Nikdo tam ale nespadl, naštěstí. Kdo jste tam byl, viděli jste, že by tam někdo spadl? Je tam docela silný proud. Spadnout bych tam nechtěla. Zabezpečený to tam moc není. Vzpomněla jsem si na to nyní, když včera zemřel Götz George. Ten hrál v Pokladu na stříbrném jezeře. Odehrávalo se to tam. Děkuju za odpovědi.
Pardon, zemřel minulou neděli, ale včera o tom psali.
Na Plitvických jezerech jsem kdysi byla - se svou rodinou. Moc se nám tam líbilo. Nespadl tam nikdo z nás. Ty vodopády byly nádherné.
Myslím si, že pokud by tam někdo spadl, nebylo by to asi moc příjemné, je tam prý hodně studená voda. Kolik stupňů - to si už nepamatuju. Jaga.
Jago nádherné to tam bylo. Kolik má voda stupňů, už si taky nepamatuju, ale byla studená. Nikdo tam asi skončit nechtěl, proto si dávali všichni pozor.
Plitvická jezera jsou krásná, ale zároveň je na nich něco depresivního. Mají pachuť smrti. To mám asi z těch filmů o Vinnetouvi, Mayovek. A když tam to zábradlí chybí, člověk má do té vody chuť skočit, jak je krásná. Ale neudělá to, protože se to nesmí, říkala průvodkyně. Třeba tam to zábradlí schválně nedali, aby turista zažil ten pravý adrenalin.
Nemyslím jen konkrétně rádce, ale jestli jste viděli tam někoho spadnout? Byli tam i starší lidé s berlí. Divím se, že tam nespadl nikdo z nich. Asi bych se styděla, kdybych tam spadla.
Sama jste si odpověděla. Ani starý rozespalý člověk s berlemi není v nebezpečí, které nejspíš není ani tak na kluzkých lávkách, jako ve vaší hlavě. Opravdu si nemyslím, že je nutné mít úplně všechno zabezpečeno, zajištěno, ohrazeno, podepsáno, ošetřeno, regulováno, omezeno... a žít jako v bavlnce a klimatizované bublinkové fólii. Co by to byl za život bez kapky adrenalínu?
(btw za tři týdny jedou moji kluci na skautský tábor. Bez elektřiny, mobilního signálu, wifi, teplé vody, ledničky, splachovacích toalet, pevné střechy nad hlavou, v blízkosti řeky s kluzkými kameny, u lesa s divou zvěří, večer budou u otevřeného ohně, na který si předtím vlastnoručně nasekají dřevo... - samá smrtelná nebezpečí )
To mě taky napadlo, že ti co spadli, nenapíšou... Ještě by mě zajímalo, kdo je zachránil. Protože žádného plavčíka jsem tam neviděla. Bylo to tam úzké a jako husy jsme chodili za sebou. Nedalo se vybírat, kudy jít.
Taky tam byly děti. Pro děti to moc není.
Na zbavení se manželky je to dobrý místo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.