Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

50:50 při Brexitu

Od: humbucker* odpovědí: 5 změna:

Ahoj.

Při národním referendu, bylo v Anglii dosaženo výsledku s rozdílem jen kolem 2%. 50:50, mi připadne skoro jako plichta. Že si tam takhle stará demokracie nestanovila třeba minimální účast při těchto volbách. Ví někdo, jaká byla vlastně účast? Nebylo tam něco špatně nastaveno? Že by dokonce úmyslně? Čas nejspíše ukáže, jestli to bylo správné ,,rozhodnutí,, .

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x
Myslím, že přes 70 %. Skotsko bylo pro setrvání, větší města též. Venkov chtěl pryč.

tiffany*
hodnocení

0x

Možná dělali, co mohli, jenže Británie je země parlamentarizmu a tam s referendem moc zkušeností nemají. Myslím, že to podcenili a teď se chytají za hlavu. Mně se líbí jejich snaha o opakování hlasování, petici už podepsalo hodně přes dva miliony lidí, to je opravdu hodně za tak krátkou dobu. Sice dnes jen bůh ví, jestli to k něčemu bude, ale mně se líbí ta snaha. A vůbec, nic se nejí tak horké, jak se to uvaří. Není to náhodou anglické přísloví?

venkov4ever*
hodnocení

0x

Volební účast byla 72,2%. Pokud jde o retroaktivní choutky eurohujerů, tak snadné to očividně nebude. *smich*

hodnocení

0x

Ta dvě procenta se zdají máloí, ale je to i tak velký počet lidí. A ty 2 miliony lidí v petici? Zjistili, že ji podepsal kdekdo, probíhala v mnoha státech a zů

účastnit se měli jen Britové. Teď zpětně ověřovali podepsané a byl to průšvih.

jabraka*
hodnocení

0x

Ovšem ve zpravodajství z Britanie se dočtete,že běží soupissová akce na to,aby se referendum opakovalo s pravidly,že se hlasování musí zůčastnit více jako 75 % občanů a rozhodnutí musí padnout s převahou 75:25 %.Pak by bylo rozhodnutí demokratické.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]