Grilování na oslavě pro více lidí

Od: Datum: 26.06.16 16:46 odpovědí: 5 změna: 26.06.16 18:53
Chtěl bych své kulatiny oslavit na zahradě , grilovat , pozvat asi 30 lidí.
Dá se maso nějak předchystat , aby potom grilování šlo rychleji a nemusel jíst každý zvlášť? Napadají mě žebra , krkovice , špízy, co dál pořadíté? Gril máme klasický rodinný na brikety.

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.06.16 17:15
avatar

Loni jsme točili kýtu. Měli jsme ji předem naloženou, od řezníka, asi 3 týdny před akcí jsme si ji objednali a zaplatili zálohu. Měl to udělané velice dobře. Maso se snadno dělalo, bylo měkkounké. Okrajovali jsme to do pekáčů a lidé si chodili, nabrali dle chuti, za chvíli bylo zase další. Kdo má kýtu rád /někdo ovšem spíš tučnější/, je to bezvadné. Pekla bych ji klidně 2 x do měsíce, kdyby to bylo možné. :-D

K tomu jsme měli domácí zeleninový salát, grilovanou zeleninu /lilky, cukety, papriky.../, několik druhů různých dipů. A stálo to za to. *palec* Jaga.

Jinak - mnaso si můžete den předem naložit - marinovat v koření, oleji...Hlavně ale uložit do chladu.

Datum: 26.06.16 17:28
avatar
Maso se dá předpřipravit v troubě, nebo mikrovlnce.
Na grilu se dá dorazit do poslední fáze pečení, ovšem je třeba zajistit větší plochu grilu, třeba zapůjčením dalších... Nebo jen brikety na plechové podložce.
Taková ryba potřebuje jen pár minut.
U nás mají velký úspěch křupavé krajíčky chleba lehce opečené nad žhavým uhlím.
A nezapomeňte na bylinky, krásně provoní maso i vzduch.
Od: paw®
Datum: 26.06.16 18:18
Pujcit vice grilu a po inkrimonovanou dobu urcit nekoho, kdo bude grilovat. At tonnemusi delat oslavenec. Pro tricet lidi je to tak 12-15 kg masa. Maso bych doporucil dvoudruhove. Kureci steheni rizky a pak krkovici nebo zebra, dle libosti kazdeho. A k tomu hromadu salatu. Nemit zbatecne moc druhu masa. Pak je to strasna honicka pro grilaka.
Datum: 26.06.16 18:22
avatar

Zdravím, pro 30 lidí bych točil krůtu nebo kýtu. Měl jsem ji vloni od Makovce. Objednal jsem si ji cca 14 dní před, dostal jsem ji naloženou, no bylo nás cca 30-40 a cca 22 kg masa. snědlo se úplně všechno, jen se ořezávalo a nemusel jsem stát u grilu a mohl se bavit s hosty. Gril se dá i zapůjčit. neberte to jako reklamu, je mnoho řeznictví a firem, co tohle nabízejí. Jen píšu svůj poznatek. Příště do toho půjdu zase. Jinak, pokud chcete dělat steaky, doporučil bych krkovici, špízy, hamburgery.

Datum: 26.06.16 18:53
Koupit kytu- pro 30lidi alespoň dvě. Objednat 2-3 týden předem a nechat predudit . na grilu už ji jen dodelavate, trvá to chvíli

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.