Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ve čtyřiceti v podnájmu

Od: janiii odpovědí: 53 změna:

Co si má žena myslet o chlapovi (jakožto potencionálním partnerovi), který ve čtyřiceti letech bydlí v podnájmu?

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

Když žena neví, co si má o takovém chlapovi myslet, tak ať se o něj nezajímá. Bude to lepší. Pro toho chlapa.

2kedar*
10.07.16 13:28

hodnocení

7x
Proč ne?
Nevidím v tom nic špatného.
U nás bydlí v podnájmech různí lidé.
Především slušní.
Mj.jeden pán ve věku 65let.,další pán 47let,paní 71let...
Důležité je,že řádně platí nájemné,jsou slušní a příjemní.
Žádné půjčky,žádní exekutoři...

hodnocení

2x

No a sn ad lepší než maminky. každý si nemůže dovolit hypotéku na 30 let.

radek99
hodnocení

1x
Čeho si doshla Ty? Máš byt sama pro sebe, tím i pro chlapa?

hodnocení

0x

ve čtyřiceti je to divné radím ruce pryč nespolehlivost že za dvacet let si nevybudoval nějaké domácí hnízdo? nebo že má našetřeno na kontě na byt? to bych chtěl vidět

pohanka*
hodnocení

0x

To je málo informací. Jestli je v podnájmu od skončení školy, tak záleží, jakou měl výplatu. Třeba měl opravdu nízkou, nebo byl nezaměstnaný, nebo stačí onemocnět a je to hned. A nebyl ženatý? Třeba byt nechal Ex.

Také záleží, jakou má povahu, jaký náhled na život, jak je pracovitý, jaké má koníčky. Nelze stavět na nynější neexistenci soukromého majetku.

Naše elity v čele s EU stejně plánují v Agendě 21 život pro podlidi bez soukromého vlastnictví a počítají se zrušením rodiny. Děti mají patřit vládě. V Norsku a jiných státech se začíná dařit a nynější inkluze je také příprava na zdebilnění našich normálních dětí.

pohanka - Nic proti, až na to, že za totality naše děti taky patřily státu, proto nám je i stát mohl odebrat. Nevím o tom, že by se to po revoluci změnilo, možtná mi něco uniklo.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- má snad bydlet pod mostem?

doplněno 25.06.16 21:19:

- třeba má naspořené miliony a čekal jen na Vás, aby si s Vámi mohl konečně zařídit útulné "hnízdečko" ...

hodnocení

0x

Pokud mu to stačí, vyhovuje a řádně za podnájem platí, pak je to jen jeho věc. A co si o něm myslíte Vy, když se ptáte ostatních?

poradtexpert*
hodnocení

0x

Tak dulezity je, ze ty mas (polo)splaceny byt, takze muzete bydlet u tebe. Nebo jsi taky socka?

Ja jsem socka, jezdim sockou, nemam ve svych 36letech zadne auto. Jo mimochodem o kolik si byt preplatila? Kolega si bral hypo 1.000.000kc a zaplati celkem nejakych 1.990.000kc asi za 30let, no uz ma 6-7let za sebou, zbyva mu jen 23let.

hodnocení

0x

Podivna to otazka.Dukaz toho, ze se umi postavit na vlastni nohy,je sobestacny a umi si vest svou domacnost sam!Ne kazdy v tomto veku musi mit svuj vlastni byt.Rekla bych, ze prevazna cast obyvatel take bydli v najmu.

mirex*
hodnocení

0x

Nebo je to naopak. Žádná socka. Bydlí v nájmu, platí měsíčně například 15 000 a je bez dluhů. Třeba mu připadají jako nepoužitelní zoufalci ti, kteří se na celý aktivní život zadluží...

atreus*

Nebydlí v nájmu, nýbrž v podnájmu - to je rozdíl

mirex*

Nemám pocit, že by to tazatelka rozlišovala. Pro ní je zkrátka divnej proto, že není v tzv. ve svém. OK?

coco

Ano - najem x podnajem - to je velky rozdil a tazatelka snad dotazem na podnajem pouzila spravny termin. Byt v najmu na dobu neurcitou je dnes docela vyhodne bydleni, protoze najemnik se nemusi starat o nic nez platbu najmu/sluzeb a udrzuje si byt na dozivoti podle svych predstav a moznosti. Kdezto podnajem byva bydleni nejiste, zavisle na majiteli bytu a obvykle jen na dobu urcitou. Takze muz uvedeneho veku v podnajmu ma s bydlem nezajistenou existenci. Moje znama po rozvodu dala vsak prednost prave takovemu priteli, protoze ji vyhovovalo, ze se k ni nastehuje muzskej bez nabytku a dalsi zateze, ktery ma vsak svuj zajisteny prijem jako prispevek do spolecne domacnosti a jsou spokojeni oba :)

tiffany*
hodnocení

0x

Co si o něm myslet? Že si vás nezaslouží...

danys*
hodnocení

0x
Nevím co si ma žena myslet o chlapovi co bydlí v nájmu, ale vim co si mám myslet o ženský co položí takový dotaz

figurek*
hodnocení

0x

že je pravděpodobně dvakrát rozvedený a má tři děcka se třemi matkami.

janm*

Když je člověk sám, proč ne podnájem , je zbytečné "pro jednoho člověka bez rodiny" pořizovat byt nebo rodinný domek..., musel-li by se kvůli tomu zadlužit. Jistě s rodinou to je něco jiného, tam jsou daleko vyšší nároky na bydlení vzhledem k dětem, ale co potřebuje k životu jeden dospělý člověk?

doplněno 26.06.16 11:52:

Jinak pokud to tazatelce vadí, měla by jasně uvést jiné požadavky: "Hledám finančně zajištěného muže s vlastním rodinným domem, autem, (vypsat všechny nároky) apod. bez závazků"...

hodnocení

0x

To bydlení, to je jen jedna věc. Je potřeba si uvědomit, jak má byt vybavený, jestli má auto, jak se obléká, jestli a kde pracuje. *sok* Jednou, to jsem si ještě myslela, že partnera k životu najdu, jedno dítě z domu, jedno na studiích, to mi bylo nějakých + - 40?. Tak jsem se dala pozvat k němu. Podnájem, 2+1. Odrbaný a prosezený gauč a křeslo, nějaká ošoupaná skříňka s kolečky od mokrých skleniček. A spousty kytek na zemi, kolem stěn. Velice čisto, v koupelně i v kuchyni. V kuchyni dokonce krabičky sirek srovnané v řádku na lince. Všechno vybavení mělo datum spotřeby za sebou. Byla jsem jak to říci, vyhládlá, ale červené světýlko, někde vzadu v hlavě, zablikalo, že to zas až tak vpořádku není. Ale fajn chlap, tak jsem ignorovala. Vytáhnul flašku meruňkovice, kterou já nemusím, tak jsem ze slušnosti seděla u jedné skleničky. Chvilku jsme vedli řeči Tu flašku sjel velmi rychlým tempem, že je ze mně nervozní a chtěl měnit lokál. Pak to všechno, co jsem viděla a ignorovala, začalo dávat smysl. Po cestě ke změně lokálu jsem nastoupila do tramvaje. *nevi*Od té doby vím, jak vypadá šestý smysl. Je to místo, kde všechny postřehy, i ty které si člověk neuvědomuje, se sejdou a varují. Je potřeba poslechnout, zamyslet se a celé to zhodnotit.

xy

Podnájem? To asi těžko, že, asi myslíte pronajatý byt. Podnájem , to je tak, jak jsem bydlela po studiích, pronajatý pokoj v bytě, kde bydlela současně i majitelka bytu se synkem..

venkov4ever*
hodnocení

0x

Nechci mlžit, ale možná se trochu rozcházíme s pojmy. Jakožto Husákovo dítě si pod slovem podnájemník představuji člověka, který si pronajal jednu místnost ve větším bytě a koupelnu sdílí s jinými partajemi. Nad tím bych se v případě čtyřicátníka asi trochu pozastavil, i když nejde o žádný zločin. Ale pokud je to člověk s pronajatým bytem, není co řešit. Podle sčítání z roku 2011 žije 80% tuzemců ve vlastním, zbytek v nájmu. *nevi*

hodnocení

0x

Ježíši lidi. Sice nám to tazatelka asi neobjasní, ale jsem si 100% jistá, že v otázce nerozlišuje podnájem a pronájem. To jsou pojmy k rozlišení dvou různých právních vztahů.

Mimochodem, já taky bydlím v podnájmu, a přesto mám pro sebe a jen pro sebe vybavenou 2+1. Byt je totiž družstevní.

Zato předtím jsem bydlela v pronájmu, protože jsme si se 2 spolubydlícími-studentkami společně pronajaly 4+1.

A je jasno, ne?

doplněno 26.06.16 18:51:

Janiii, díky za objasnění. 2+1 v Praze, to nejsou malé peníze, toho bych se držela *frajer*

sebod*
26.06.16 10:40

naufrago *palec*:-D

janiii
hodnocení

Spletla jsem pojem podnajem a pronajem, myslela jsem to tak, že si pronajímá sám pro sebe 2+1 v Praze.

Od koho si podnájem sjednal? Čí je to byt?

naufrago - jasný. Je v tom velký rozdíl a lidi si to pletou. Je dobré to takto polopaticky ozřejmit, zrovna jsem chtěla se do toho pustit.

hodnocení

0x

Pokud bydlí v podnájmu a řádně to splácí, tak to je v pořádku. Ne každý má podmínky či rodiče, kteří mu umožní vlastní bydlení. Ze svého okolí ale znám několik případů. kdy se vyložený exot nakvartýroval k babě, která měla svoje vlastní bydlení. No a skoro nikdy to nedopadlo dobře.

majsterjoe*

Nebo se nechce vázat na jedno místo do konce svého života v bytě. Třeba čeká na partnerku a s ní má už v plánu postavit dům. Třeba. nebo se chce přestěhovat na jiné místo a ne žít celý život na stejném místě jak jsme v této republice zvyklí.

ikij
hodnocení

0x

Podnájem či pronájem je pouze jiný právní vztah, který ale vůbec nic něříká o člověku.

Můžu mít v podnájmu třeba luxusní byt v hodnotě desítek či stovek miliónů. Naopak si mohu pronajímat byt, kde se i o postel budu dělit se spolubydlícím.

Pro některé je vlastní bydlení nesmysl. Protože se např. často stěhují za prací atd. Jeden známý také nemá vlastní bydlení. Prakticky je vždy rok či dva v cizině a pak se vrátí na pár měsíců k rodičům a poté zase vyráží do zahraničí za prací. Je mu už přes 40let, ale protože ještě nenašel tu "pravou", tak vyčkává, kam ho vítr zavane. Peníze na zakoupení nemovitosti má. V tom problém není.

sebod*

Hmmm. Já jsem se na prahu 50tky díky rozvodu ocitla také v podnájmu. A zatím mi to velice vyhovuje. Vydělávám dost peněz, ale investuji je do vnoučat. Výlety, kroužky, blbosti *smich*. Po třiceti letech práce kolem domu a zahrady trošku odpočívám od práce kolem vlastního ;). Ano, bavilo mě to. A moc. Ale najednou teď místo toho, abych sekala trávu kolem domu, nebo natírala plot, můžu vzít kluky, sednout třeba na vlak a jet 60 km na houby :-D. Ale vzhledem k tomu, že klukům jsou 4 a 5 let, tak už zase o domku začínám uvažovat, páč je tam aspoň utahám prací *uf**haha*. Takže co si o mně mají myslet potenciální nápadníci? *ee*

anisek98
hodnocení

0x
Nechápu, proč se na tazatelku díváte tak trochu s opovržením. Vždyť v historii tomu nebylo nikdy jinak - samička vždy vyhledávala protejšek takový, který měl co nejlepší předpoklady k tomu, aby zabezpečil přežití rodu. A já si také myslím, že chlap, který ve čtyřiceti má holou řiť, je pro rodinu nepoužitelný.

Ono doba se trošičku změnila že ;)

sebod*

anisek. Znám "samičky", které v prvé řadě nekoukají na to, zda má sameček plnou prkenici. Neříká se těm Tvým samičkám zlatokopky? Jinak to, že člověk žije ve 40ti v nájmu nemá žádnou vypovídající hodnotu o tom, jakou má řiť :-D. Dnes lidé uvažují hodně jinak, jak před cca 30ti lety. Proč by chlap, který žije sám, měl někde budovat hnízdečko? Co když se jeho nastávající nebude chtít tam bydlet? Nojo, no, chápu, že některá slepička bere z nouze vše ;)

Ženská s holou řití použitelná pro rodinu je, když už máme tuhle rovnoprávnost?

hancule*

Ernie,dobrý den. Opravdu si myslíte,že majetek tak významně -na startovní čáře vztahu - hraje tak zásadní roli? Proč si to myslíte? Děkuji za odpo.

hodnocení

0x

Pro koho měl budovat? Sám toho asi moc nepotřebuje, což může svědčit o jeho skromnosti, nebo i nenáročnosti. Prostě, vypovídací hodnota nulová. Spíš byste se měla zeptat, proč je tak dlouho sám, nemá rodinu, jestli vůbec po nějaké touží, jestli by si zvykl na Vaše děti a uměl je mít rád, zda by nebyl příliš opatrný při vydávání financí, jestli by byl ochoten přejít na společnou kasu atd. Z těchto rozdílných náhledů vzniká mnoho sporů a naqpětí. Tyto info se dají z něj nenápadně vytáhnout postupně při rozhovorech. Prostě jeho názory. Já jsem např. nikdy nekoukala na to, jestli chlap něco má, ale na to, jestli mi vyhovuje. Ale nesnesla bych, abychom neměli všechno společné a dělili si peníze na jeho, moje, aby mi kecal do nákupů a vedení domácnosti. Nejsem rozhazovačná, o rodinu se starám dobře a ráda bydlím v kulturním prostředí. Tak proč? Nesnesu ani pedanty, co bílou rukavičkou kontrolují stav prachu, chlap má být velkorysý, nad prkotinami.

blesík,,,takto já zase koukám co má--ne že bych byla chrt,ale jak ten člověk hospodaří s pěnězi.Stalo se mi ,že jsem dávněji poznala člověka,měl celkem velký plat,,ale nic neušetřno.

Pohcopitelně ,,on to propíjel.Když byl se mnou tak byl střízlivý a přes týden si dával.Nikdy bych neřekla ,že je notor.

A docela jsme si rozumněli a vyhovoval mi,,,,

mojinka
hodnocení

0x

Dost záleží na okolnostech-proč tomu tak je. Třeba má na účtě naspořen slušný balík a jen nechtěl sám bydlet ve vlastním, třeba byl v krimu, nebo je to zadluženec, nebo volnomyšlenkář...

hancule*
hodnocení

0x

Janii - dobrý den? Co si myslet? Vaše otázka nemá smysl, pokud jste tím nemyslela to,že ve 40 letech by muž měl mít byt v osob.vlastnictví.Neuvádíte jeho rod.poměry - je ženatý,rozvedený,se závazky,s dluhy,bez práce,atd. To vše ovlivňilo jeho život,stejně tak jako Váš,můj, kohokoliv.Pokud tedy chcete rozšířit otázku - učiňte to.

hodnocení

0x

A jaký rozdíl zda chlap, nebo ženská v podnájmu?Člověk se může ocitnout v různých životních situacích, povodně, rozvod a ocitne se existenčně na dně hned.Né každý má na bankovním účtu peníze na nový byt či barák a né každý chuť se uvázat na 20-30let hypotékou.

doplněno 10.07.16 23:06:

V roce 2002 jsem prošla povodněmi, přišla jsem o barák,který jsem čerstvě měla po rodičích, kteří již nežijí.V tom nešťastném roce povodní mi krachlo 15leté manželství a já zůstala sama s tehdá 11letým synem.Kdo nezažil, asi ani neuvěří, jak strašně moc to bylo těžké.Dělala jsem co jsem mohla, tehdá s platem 7500,- nebylo snadné vyžít, natož uplatit bydlení, ex manžel se navíc bránil na rady své o dost starší milenky, placení alimentů.Nicméně syna jsem se snažila a snad dobře sama vychovala.Aby všeho nebylo málo, přišli mi zdravotní problémy a já se ocitla v inv.důchodu.Sice na půl úvazku pracuji, ale uvázat se hypotékou bojím a myslím, že bych na ní ani nedosáhla.Takže žiji ve svých 45letech v pronajatém bytě, nájemné platím řádně.Jasně že bych moc chtěla vlastní bydlení, ale prostě ne něj nedosáhnu.

fnbcc
hodnocení

0x
Doteď jsem si v nájmu připadala normálně,ale asi teda normální nejsem nebo co? Já se třeba nechci nikde vázat, zatím nevím, kde budu chtít bydlet v důchodu, ale nejspíš to bude hodne daleko od místa, kde teď bydlím kvůli práci.

april87*
hodnocení

0x

Objeasnila jste, že jde o pronájem, nikoliv podnájem, stále jste ale ještě neodpověděla, co Vám na pronájmu připadá tak divné? :-o Já jsem také spíš zastánce hypotéky, když už platit, tak do svého, ale důvodů, proč žít v nájmu je mnoho. Třeba je v Praze jen přechodnš, kvůli práci. Ví, že výhledově (vyzní to trochu krutě) bud dědit nějakou nemovitost. Třeba je v registrech. A to nemusí být kvůli své špatné platební morálce, ale třeba někomu ručil - ten přestal splácet a do registru se dostane i ručitel. Může mít hypotéku na jinou nemovitost. Nebo třeba bere jen část mzdy ofiko a zbytek na ruku - pak neprojde skóringem v bance. Ono je to i o tom, že v praze se prodejní ceny bytů pohybují hodně vysoko a zavázat se k hypotéce, i když bych na ni dosáhla, např. ve výši 14000,- je prostě mazec. Je to rozhodnutí na 20let dopředu... Žít v pronájmu, pokud tam žije čistě není přece nic špatného

ikij
hodnocení

0x

Dnes jsem byl u zákazníka, který žije v podnájmu. Takže dle některých socka. Platí cca 40tis měsíčně a nemusí se o nic starat. Dle jeho je to výhodné.

hodnocení

0x

Co je na tom špatného? Vy máte vilu? Nebo vlastní koupený byt? Nebo byt nájemní a platíte nájem...komu...třeba městu? Spíš mě napadá, co si myslet o vás, když máte takovou otázku! Snad záleží na tom, jaký je ON, ne?

culdabulda1*
hodnocení

0x

- zeptám se jako blbec - fakt má dnes každý, kdo za něco stojí - vlastní byt nebo barák a každý, kdo žije v nájmu je socka !?

doplněno 13.07.16 08:28:

milancukrar

- no to my vlastně taky - barák máme, ale pořád jsme líní - a čím jsme starší, tím dál línější - se do něj přestěhovat a žijeme ve 2+1, kde se nemusíme o nic starat (nájem 4 tis.) - a můžeme se věnovat už jenom svým koníčkům.

Culdo, určitě to tak není, snad to ani nikdo neříká, páč já mám barák a žiju v podnájmu jinde.

panzerdragon*
hodnocení

0x

možná se ten člověk nechce moc vázat, bejt v nájmu mu dává svobodu sbalit kufry a jet třeba kvůli práci do zahraničí, jinýho města atd a byt prostě opustit, záleží taky na místě pobytu, znam člověka co bydlel v Praze v nájmu a doma na moravě mají obrovskej barák a byt, ale kvůli práci bydlel v Praze v nájmu

meandra*
hodnocení

0x

S manželem jsem se seznámila v jeho 39 letech. Bydlel v podnájmu ( pokoj ), na víkendy jezdil stále k rodičům, neboť ve městě byl jen kvůli práci. Svobodný, bezdětný.Podezřelé. Měl jen auto, stavební spoření. Hledala jsem, v čem je chyba. A na nic jsem za těch 10 let, co jsme spolu, nepřišla. Prostě jen zrovna neměl důvod kupovat byt. Pro mě bylo hlavně důležité, ze nejsou dluhy. Ne všechno, co vypadá divně, je opravdu divné.

tiffany*

Meandro, musela jsem se smát... dnes se bohužel stává, že normální člověk s normální (racionálně uvažující) hlavou na krku vypadá podivně, ba někdy až podezřele ;)... hodně štěstí.

meandra*

Ti ffany - taková je doba, že ti, kdo na sobě v určitém věku nemají hypotéku, insolvenci nebo alespoň alimenty, jsou divní a máme obavy, zda jsou v pořádku. ;)

Tazatelce bych poradila (pokud je ten muž potencionální partner) příležitostně se ho zeptat, proč tak bydlí, zda mu to vyhovuje nebo ne, ale nemá jinou možnost. Třeba v tom vůbec nic zvláštního není ..

hannyska
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti říkám, že je lepší se takovým pánoum vyhýbat obloukem. Život tě naučí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]