Nejste přihlášen/a.
Pěkný letní večer všem, zvláště kočkomilům.
Konečně nadešla chvíle, na kterou už dlouho čekám - budu mít miminka... kočičí A ačkoliv jsme doma vždycky měli kočky (jedna ještě na baráku je), má je i ségra (a že s nimi zažila situace...) a vlastně všechno znám, jsem z toho nervózní a všechno pečlivě připravuju. Protože budou kočky jen v bytě, je to pro mě celkem nová situace, všechny kočky byly zatím venkovní. Trochu se bojím toho, že budou nevylítané, otravné, napružené a podrážděné. Ale budu si brát koťata, tak snad si zvyknou. Budou mít obrovské škrabadlo a udělám jim i průlezku v kuchyni, jejíž část nevyužívám, takže budou moct lézt po kuchyňské lince sem a tam, nahoru dolů, a na lednici a na druhou linku po žebříčcích. Dál mám dva záchůdky (pro dvě kočky), dost času (denně jsem mimo max. na 4 hodiny v kuse), samozřejmě budou hračky atd.
Tak mě napadlo, jestli byste mi napsali - zvláště vy, co máte kočky doma - jak se o kočku staráte, co žere, jaké jste měli problémy a jak jste je řešili. Počítám s tím, že koťata si budu muset vymazlit, ale nevím, co s případným turbokočičákem. Kamarádka měla jednoho, co byl neustále útočil na hlavu, zatínal drápy do čela nebo prokousnul nohu a ruku, byla z něj nešťastná a jsem ráda, že nevím, jak kocour skončil. Jsem spíš odborník na plaché kočky, tu naši jsme si domů přinesli na jejích 6 měsících, vůbec nepoznala člověka a trvalo měsíce, než se nechala pohladit nebo dokonce vzít do náruče. A i plaché kočky (a vlastně i psi) u známých, když dojdu na návštěvu, nemáme se sebou problém, já dám najevo mírný nezájem ale otevřenost a oni přiklušou Nebojím se kastrace, zvířat po operaci (a nejen po kastraci) jsem už pár hlídala a vím, jak na pooperační opici. Veterinu mám naštěstí kousek od domu a nebudu muset lítat s přepravkou po Liberci
Tak povídejte, co máte doma za mňoukátko/vrnítko a jak se u Vás má? (Fotky vítány a pokud rozdáváte koťata, napevno vybrané mám zatím jen jedno...)
Jedna věc by mě zajímala hodně - krmivo. Jaké kupujete? Jaké je nejlepší? Někdo mi doporučil Acanu. Je dobrá? A co uvařené kuřecí nebo hovězí, žerou Vám ho?
Od sousedu kocka (mlade kote)proste prebehla k nam a adoptovala nas,u nich se asi necitila dobre,dostal ji 4 lety kluk k narozkam,bala se ho,to uz byla tehotna(jsme nevedeli)ted mame 2nadherne kotatka 3barevna majova,je jim 5 tydnu,co ti 2 vyvadeji-nadhera se na na koukat,kam se hrabe tv,jsou kouzelna,2certici zvedavci.hned se naucili na wc,vecne je mam povesene na nohavici,jsme celi podrapani,ale jsou to zlaticka,jiz zadani!
Jé, to máte štěstí, že jsou zadaná. Těch inzerátů na "nečekaná koťátka" je plno a ne každému se dostane nového domova.
Já bych samozřejmě brala všechny, ale je fakt, že ta chemie nefunguje u každého koťátka. Potřebuju se do něj zamilovat i když jinak bych si nejradši pro všechny přijela náklaďákem
mám vyhlídnutého jednoho prcka (95g po narození) v útulku a druhou kočičku zatím nechávám náhodě. Brzy se pojedu podívat na jednu trojbarevnou s kresbou v obličeji, tak uvidíme, jestli přeskočí jiskra
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.