Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivný e-mail

Od: carmelo® odpovědí: 13 změna:

Právě jsem obdržel zprávu v e-mailu od brasilského advokáta výhružnou upomínku na dluh, který mám uhradit. Nikdy jsem žádný kontakt, žádný obchod ani službu z Brasilie neměl. Mám tuto zprávu brát jako pouhý omyl adresáta? Je možné, že se s takovou situací již někdo setkal? Díky za názor.

doplněno 05.07.16 17:16:

Uff, to se mi ulevilo...díky!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Označte ten email a zmáčkněte DELETE.

Nic jiného netřeba...

Není to omyl...jen hledají z koho vytáhnout peníze.

On už se jim někdo chytí...když ne Vy, tak někdo jiný.

joudic*

ja jen upresnim: zmacknete SHIFT+ DELETE, pak teprve nic jineho netreba

fran56ris*
hodnocení

0x

Normální Spam,Neodpovídat,hned smazat.

hodnocení

0x

Před časem už něco podobného chodilo, všichni jsme to ihned mazali.

hodnocení

0x

Normální podvodný spam. Chodí často i ohledně dědictví z ciziny, sliby - chyby, jen z lidí tahají peníze. Nedávno v TV, paní jim nastrkala 100000 Kč, po částkách

hodnocení

0x

Je dobré si položit otázku odkud vzali vaši adresu...

hodnocení

To bych právě moc rád věděl, odkud vzali moji e-meilovou adresu...netuším. A když dostávám různé reklamní a slevové nabídky, jak mou adresu zjistí?

scv®

Stačí abyste zadal svůj e-mail třeba někde v e-shopu při vytváření objednávky, v profilu v diskuzním fóru nebo někde v bazaru jako kontakt na sebe. A nemusíte ho ani zveřejňovat sám - stačí, že je někde uložený v databázi nebo z něj aktivně odesíláte e-maily dalším lidem. Není vyjímkou, že občas nějaký ten spam přijde i na e-mail, který nikdy nikam zadán nebyl.. asi jinej gang algoritmus :-D

Doporučuji neřešit, kde se spam bere, ani co Vám kdo asi posílá a prostě se s tím nepárat. Neznámý odesílatel? Zkomolená čeština? Slova jako "dědictví", "půjčka", "výhodné", "výhra" atd.? Příloha, kterou neočekáváte? Neotevírám, nečtu, mažu! Na důležitější věci se pak hodí používat jiný e-mail, který zase nepoužíváte na ty zmíněné výše..

Také různé agentury nebo stránky zprostředkovávající práci. Co asi nevíte je že s těmito věcmi se obchoduje. Zprostředkovávají to firmy, které prodávají vaše osobní informace, je na to na netu přímo databáze myslím že je to toto jestli si správně vybavuji název a adresu:

marketingovedatabaze.cz/...

Firmy co tam chodí platí za to, že jim jiné firmy nabídnou seznam lidí z určitého oboru nebo okruhu. Skvělým zdrojem pro takové informace je například facebook. Je to velký byznys. Nepochybně se vám taky stalo že vám volají k vám domů a nabízí vám jestli se nechcete zůčastnit marketinogového nebo jiného průzkumu, apod. Přijdou na vaše číslo a snaží se o vás získat infformace aby si vás mohli zařadit do db. Nepřistupujte na to když z toho nic nemáte.

Je třeba číst registrační podmínky když se kdekoliv registrujete.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Já mám zase luxusní chatu na kajmanských ostrovech. Stačí jen poslat zálohu na právnické služby ohledně přepsání majetku... Asi o ni přijdu...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Vona ta sebranka má na ty adresy nějaký generující automat a pak to prostě chodí. Mě to někdy příjde ze stejného mejlu, jako je ten můj pro cizí. Prostě to označuji jako Spam a mažu. Systém to potom vyhazuje sám do Spamu.

nikdo*
hodnocení

0x

POZOR: Pokud u těchto mailů je připojená příloha neotevírat ji. Bývá infikována virem.

hodnocení

0x

je to něco na způsob tohoto:

hoax.cz/...

hoax.cz/...

liší se to pouze v tom, že ve Vašem maili jste nic nevyhrál ani nezdědil, ale máte zaplatit. Jak je psáno výše, buď zaplatíte za nic nebo/zároveň se Vám do PC nainstaluje vir na internetové bankovnictví. Hlavně neklikat na přílohu, i když se tváří jako PDF! Bez pardónů mazat celý mail...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]