Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anketa - jak dopadne plebiscit o Brexitu?

Od: venkov4ever* odpovědí: 12 změna:

Zde si můžete zahrát na generály před bitvou a odhadnout výsledek britského referenda o (ne)setrvání v EU. *dril*

doplněno 23.06.16 07:46:

Jen pro jistotu: BREXIT - gramatický novotvar složený ze slov Británie + Exit (východ, únik) - čili odchod Spojeného království Velké Británie a Severního Irska z EU. *hej*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jsem proti Brexitu a odhaduji, že neprojde.

Myslim si ze budou hlasovat pro setrvani. Nejsou blbi.

A me by to vyhovovalo nyni kvuli praci a jednou v daleke budoucnosti i kvuli nejakemu teoretickemu duchodu.

hodnocení

0x

Jsem pro Brexit, ale obávám se, že neprojde.

Osobně si myslím, že nebudou mít "koule" na to vystoupit z přiblbé EU. A kdyby náhodou vystoupili, nestane se vůbec nic, život půjde dál.

to je asi tak stejně předvídavej přístup, jako kdyby počátkem r. 38 obyvatel ČSR prohlásil "kdyby Hitler náhodou obsadil Rakousko, nestane se vůbec nic, život půjde dál", nebo samozřejmě o fous později, jak občané ČSR, tak dalších evropských zemí - "kdyby Hitler náhodou pohraničí Československa obsadil, nestane se vůbec nic, život půjde dál"

pro blbečky (kterých obávám se není málo): nesrovnávám samozřejmě brexit s anexí Rakouska nebo Sudet jako takový, srovnávám příznaky blížícího se průseru dík rozpadu dosavadních struktur udržujících evropské státy v mírové koexistenci; ať už dopadne brexitové hlasování jakkoliv, k rozpadu funkční EU je nakročeno tak jako tak, a faktický rozpad EU (byť by třeba formálně existovalo existovalo až do hořkého konce) už nás přiblíží velkému průseru, klidně i válce (přičemž ta nebude vypadat coby nějaká etnicko náboženská vyhlazovací válka muslimové (arabsko afričtí migranti) versus původní "křesťani", jak si to někteří vypatlanci představují, to je velmi absurdní scénář, na války tu máme organizované státy a jejich aliance)

Miluju, jak maj všichni plnou hubu spelečné evropy podobný kydy a pak se musím smát, jak ta jednotná, superevropa si ani nedokáže ohlídat vlastní hranice před nájezdy uprchlíků (vyžírků)...A kecy o tom, jak potřebujeme být v EU, aby nás náhodou Putin nenapadl jsou zcela zcestné. Kdyby nás Putin s Ruskem chtěl spolknout, tak už to dávno udělal bez ohledu jestli EU existuje nebo neexistuje. Žili jsme v pohodě i bez EU.

A jak říkám, jestli Británie zústane nebo vypadne z EU je úplně jedno. Tedy vlastně není, možná to způsobí řetězovou reakci z lodi vyskáčou další. Možná několik spekulantů a podobných šašků zbankrotuje, ale to je mi úplně putna. Jestli bude Libra vůči Dolaru taková nebo maková, je mi taky úplně putna. Jsou to úplně stejné bláboly, jako když jsou nějaké krachy na burze (recese) apod. nebo třeba když bylo milénium. Všichni měli vítr z toho, že krachnou všechny počítače. A nestalo se vůbec, ale vůbec nic. Tedy alespoň pro normálního, běžně pracujícího člověka.

Konec světa měl být taky nejméně už alespoň stokrát a pořád tu všichni dýcháme.

vy zjevně nejste normální (alespoň co se vnímání celospolečenské reality týče) - jak např. můžete napsat takovou kravinu, že původně hypoteční krize v USA pro obyvatele ČR nic neznamenala?!? - desítky tisíc lidí občanů ČR by s vámi hluboce nesouhlasily (slyšel jsem např. o firmě, kde šly reálné platy cca na třetinu), a to se nás tahle krize opravdu ještě tak moc nedotkla;
a nebezpečí nepředstavuje jen Putin, to je jen jedno z nich - zřejmě nejste schopný si uvědomit, že divoký nacionalizmus není v rámci Evropy uspaný automaticky navždy, že antagonizmy mezi státy můžou "zčistajasna" (pro takové naivky jako vy) zase vyskákat... (mimochodem, uvědomujete si, že např. ČR může mít problémy se VŠEMI svými soudedy? (ten potenciál tady samozřejmě je - schválně si vy a vám podobní zkuste najít, kde, napovídat schválně nebudu))
(o konci světa jsem nic nepsal, psal jsem o nebezpečí krize, velkýho průseru v naší části Evropy (tj. zhuba v EU a okolí))

venkov4ever*
hodnocení

Zde bych chtěl požádat admina, aby ani přes zjevné ataky ad hominem nezasahoval a nechal uživatele hafhaf i nadále rozvíjet jeho teze, sentence a epochální anticipace. O tohle bych ostatní čtenáře opravdu nerad připravil. Děkuji. *haha*

doplněno 23.06.16 12:08: Ano, výborně. Pokuste se to ještě trochu rozvést. Hlavně ta skrytá nebezpečí, jenž na nás číhají na každém kroku a možné scénáře. To mě zajímá ze všeho nejvíce. :)
doplněno 23.06.16 13:07:

Já se opravdu snažím být laskav(a), ale pochopte prosím, jsem jen nevzdělaný polointeligent, bohužel s volebním právem a proto je vaším demokratickou povinností vysvětlit mně můj fatální omyl a zavést mě na tu jedinou správnou cestu, ze které jsem bohužel sešel, popř. ji ani nenalezl. Rudá fena nebo Matěj Stropnický by to určitě zvládli, ale jsou nepochybně zavaleni ušlechtilými starostmi o osud veškerenstva, takže je to na vás. Jinak vážně hrozí, že ve své nekonečné omezenosti padnu do tenat nedemokratických sil, které nám chtějí ukrást svobodu a demokracii a nastolit diktaturu v celém vesmíru a nejbližším okolí. Chápete mé obavy? *haha*

jistě, hlavně je ovšem užitečný dávat na plac relevantní argumenty (což dělám, byť ne do detailů - viz příklad dopadů poslední krize na spoustu našich obyvatel, upozornění na možné problémy stran nacionalizmu, demontáže demokracie apod. (k čemuž bych samozřejmě mohl dodat řadu konkrétnějších argumentů, je otázka, jestli by to stálo za tu námahu; a pokud někdo napíše, že veškeré společensko ekonomické krize se ho netýkají, tak je celkem na místě nazvat to nenormálností))

doplněno 23.06.16 12:54:

(buďte prosím tak laskavá, a nevkládejte mi do úst (resp. do textu, který máte přímo před nosem, kraviny, které jsem nenapsal, nemám tam žádná "skrytá nebezpečí, jenž na nás číhají na každém kroku" (jež, mimochodem), to je vaše svévolná dezinterpretace, píšu o nebezpečí naprosto zjevném - nebezpečí faktického rozpadu EU, nebezpečí plynoucí ze zpochybňování demokratických zásad, nebezpečí vyplývající z možnosti oživení nacionalistických nálad - tohle všechno reálně existuje; a pro nalezení dokladů doporučuju: a) kouknout se na dějiny 20. století v Evropě (tj. až po jugoslávskou krizi samozřejmě), b) kouknout se na nálady společnosti (u nás i v zahraničí), na postoje některých politických protagonistů, celých hnutí a politických stran, na reálné události (poslední je hlasování o brexitu) - každý trochu rozumný člověk musí vidět, že i těžký průšvih vůbec není vyloučený, nopak, zatím se mu blížíme)

doplněno 23.06.16 13:10:

(P.S. za chybku ve změně pohlaví se omlouvám, to jsem přehlédl (nikoliv překroutil))

Holt asi jsem výjimečný, když se mě ekonomická krize netýkala. Přesně, jak píšete.*smich*

ano, to věřím, a jistě zdaleka nejste sám, ale nezevšeobecňujte prosím svou dosavadní životní zkušenost, jen člověk mající řadu solidních zázemí v různých pokud možno vzdálených oblastech světa (a má možnost rychlého pohybu mezi nimi, ale to už tak vyplývá z prvého) si může do značné míry říct, že jeho osobně se žádné společensko ekonomické krize příliš netýkají

hafhaf:

počátek těžkého průšvihu nastal už vznikem EU a hlavně způsobem fungování.

Hafhafe - Já už k tomu nic psát nebudu, protože je to zcela zbytečné. Vy máte svůj názor, já mám svůj názor. Mějte hezký den.

2kedar*

Smutná pravda... *plac*

(pro hafhaf)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]