Nejste přihlášen/a.
Manželka mě už po více jak 10 letech nemiluje, ale chtěla by volný vztah .
Takhle žít, ale já nedokáži takže se budeme rozvádět. Máme 2 děti a rozestavěný dům, který mi vyčítá a chce abych ho ještě dostavěl. Nevidím v tom smysl ho dostavovat když v něm nebudu bydlet s tím koho miluji a navíc po rozvodu.
Mám ho dostavět nebo ne?
Pokud se chcete rozvádět, pak v žádném případě. Jde o to, že dokud jste manželé, pak toto vše podléhá společnému jmění manželů, které se pak dělí. Takže abyste teď do toho investoval peníze a svůj čas, aby to následně nebylo ani zcela Vaše je trochu mimo.
Samozřejmě může mít na to někdo odlišný názor, ale tak to vidím já.
už jen ty 2 informace mluví za vše.. "..chce volný vztah.. "..chce abych dostavěl" ..je vychcaná jak díra do sněhu...moc dobře ví, že když se rozvedete tak vše půjde 50:50 ..proto chce volný vztah..osobně nechámu náš justiční systém...nevím proč by ten, který za to nemože by měl doplácet na chybu druhých..a je jedno jestli je to dítě a výživné nebo nemovitosti a majetek..
třeba se však mýlím a je vše jinak..
Život nemá žádný smysl,pouze nám dáva příležitost si smysl vytvořit,toď vše.Takže pokud citíš,že to smysl pro tebe nemá,tak určitě nic nedostavuj a žena nechť volně pluje tak kam si vítr zavane.
Ony ženy mají nad náma jakousi kouzelnou moc,kterou si možná i uvědomují a mi muži jim to vesele papáme..
Plníte jí přání, a stále není spokojená.
A nikdy nebude.
V manželství se musí snažit oba dva a ne jenom jeden.
Zamyslete se, jestli jste pro svoji zamilovanost něco důležitého u Vaší paní nepřehlédl.
Počítejte se vším. Pokud budete vyplácet manželku Vy z domu, ona dostane děti do péče, budete platit výživné, hypotéka a dokončení domu, plus svoje životní náklady.
Takže nastane otázka - budou Vám stačit na to vše finance, a hlavně, bude Vás to ještě bavit. Vždyť to všechno člověk buduje hlavně pro svoji rodinu.
Ale to vše jsem již napsala v odpovědi na Váš první dotaz. Tedy rozvodem problémy nekončí, ale nastanou jiné.
Buďte silný, ať to ustojíte.
Pokud prodáte dům, tak je pro vás i pro kupce výhodné prodat ho ještě před finálními úpravami. Takhle takřka dodělané domy, které ale ještě nemají obklady a kuchyňskou linku se dobře prodávají, protože budoucí majitel má jistý nový dům, do kterého si vybere kuchyň, kachličky a podlahy dle vlastního vkusu.Velmi často vidím, jak si lidé koupí cca 1-2 roky starý dům a přestou bourají obklady a dělají nové.
... to bych si asi něco udělal, udělal bych si ze dřeva kyj a ...
Záleží na tom jestli je to novostavba nebo rekonstrukce, zda je to od začátku v SJM nebo jestli to patřilo jednomu z manželů, atd, atd. Já bych se do ničeho nehrnul a řekl jí, ať si na tahání najde (s prominutím) jiného vola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.