Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silné motání hlavy

Od: jakell® odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

dnes jsem se vzbudil v 5 ráno se silným motáním hlavy. Zkoušel jsem si sednot na postel, mít hlavu v klidu, po 6 ráno jsem se šel ven projít na čerstvý vzduch a tam se mi hlava skoro netočila a bylo mi fajn, ale jak jsem se vrátil domů, bylo vše stejné. Do 8 hodin jsem 4x zvracel, i když jen trochu té vody co jsem ráno vypil.

Minule mi tady bylo porazeno cvičení na krční páteř, tentokrát bez účinku a veškeré další pokusy by skončily sprintem na WC.

Prosím, poraďte mi někdo, jak se toho mám zbavit. Už mě to nebaví.

P.S. Hned jakmile budu moct, jdu za doktorkou a pokud mi potvrdí že je to krční páteří, jdu pro zdravotní polštář..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x
Lékař je dobrá volba. Může jít opravdu o problémy s krční páteří, následky úrazu, ale i o prodělaný zánět středního ucha. M.
hodnocení

A jak se toho můžu zbavit? Toho motání?

eulalie*
hodnocení

0x

Tady vám asi nikdo neřekne přesnou diagnozu... Nejlépe je jít se poradit přímo s lékařem. Problémy nemusejí být jen od krční páteře. Jak jste na tom s tlakem? A co pitný režim? Dodržujete? Cukrovku nemáte?

72mona3*
hodnocení

0x
Tak nejdřív zjistit původ. A to vám řekne opravdu jen ten lékař. Chápu, že nechcete hned běžet s každou prkotinou, ale lepší je to nepodceňovat. Páteř bývá opravdu hlavním viníkem, ale pokud si sám naordinujete léčbu, tak to může být i horší.

rebeka*
hodnocení

0x

Určitě jděte k lékaři, může jít o poruchu v uchu, obzvlášť, když zvracíte je to nebezpečné. Byla jsem se závratí 10 dní v nemocnici. Lékař mě řekl, že pokud se závrať bude opakovat a ještě k tomu zvracení, okamžitě do nemocnice i v noci.

hodnocení

popíšu to trochu víc.

Je mi 18 let a vím, že moje máma mívala podobné problémy. Prý ji kolikrát našli na zemi v bezvědomí. Ona to ale měla kvůli tlaku. Já kdykoliv mám motání hlavy, tak mám tlak doslova ukázkový. Cukrovku nemám a motání hlavy se mi projevuje jednou za třeba 3 nebo i5 měsíců, je to fakt nahodilé. Vždycky se probudím a už to cítím. Po konzultaci s lékařkou a zjišťování informací jsme usoudili, že by to opravdu mohlo být tou krční páteří.

Není to nic vážného, ale jsem na celý den vyřazený. Pokud teda nejsem venku, mimo dům tten pocit prakticky úplně odezní, po 10 minutách se sice vrátí, ale výrazně slabší, dokud se nevrátím domů.

A jak jsem již psal, minule jsem se toho zbavil cvičením, ale dnes nic.

ewe*

Důležité je udělat kvalitní vyšetření na neurologii, popřípadě CT hlavy. Může to být cokloliv, ale tady to opravdu nevyřešíme. Co nejdříve navštivte lékaře. Ať je vše dobré*palec*

hodnocení

0x

Zdravotní polštář je nesmysl.

ewe*

souhlasím zdravotní polštář nic neřeší

doplněno 05.07.16 13:43:

dobrá odpověď

jsem tady nová, tak nevím jak mám správně souhlasit, v pravidlech jsem se dočetla, že mám napsat dobrá odpověď. :)

doplněno 05.07.16 13:45:

..která patří uživateli ra252®

ewe*

na tak jsem to pěkně omlouvám , omlouvám se*hi*

iz*

Nikoliv napsat, ale kliknout na odkaz "Dobrá odpověď" dole pod tou odpovědí. Toto ale funguje jenom v rubrikách, v nichž lze odpovědi hodnotit. Ne ve "Volné diskuzi"...

balzerka
hodnocení

0x

Trochu mi to připomíná jistý typ migrény. Pak by šlo o cévní záležitost. Tlak ploténky nebo výrůstku či zúžení v krční páteři by mohl být příčinou, ale taky některá potravina, lék, často před tím alkohol nebo nepravidelný spánek.Pak i statokinetické ústrojí ve vnitřním uchu má výkyvy prokrvení. A když se k tomu přidá úplněk a nebo nov, který právě v tu chvíli byl !? Tak je "záchvat" vyprovokován. Zkuste vypozorovat, co tomu předcházelo, abyste se příště vyvaroval. Někdo navrhuje horkou vodu na obličej a vynechat potraviny těžké na játra a žlučník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]