Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rady na cestu po Evropě

Od: mnbl* odpovědí: 4 změna:

1) Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, kde přesně se dá zjistit, jestli mohu spát pod stanem mimo kemp ve státech: Holandsko, Dánsko, Finsko, Norsko, Švédsko, Estonsko, Litva a Lotyšsko. Jedeme na měsíc na cestu po těchto státech, tak abychom neměli někde průšvih. Máme sice malé obytné auto, ale máme sebou i stan, tak jsme mysleli, že bychom občas přespali i ve stanu.

2) Jak můžu mít na této cestě u sebe velký nůž? Mám normální zavírací a pevný cca 27 cm.

3) Mezinárodní řidičský průkaz si raději udělám, ale jak je to s poplatky za dálnice?

Nevěděli by jste prosím o nějakých stránkách kde tohle všechno najdu? Nebo mám raději dojít do cestovní kanceláře aby mi poradili? Děkuji M.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak jako v Čechách. Prostě pojedete autem a zastavíte tam, kde se Vám to bude líbit. Určitě pojede s nějakou mapou, tak si můžete všechno najít cestou sami. Co se nože týče, ještě jsem neslyšela, že by byl vydán nějaký příkaz na délku nože. Snad se nechystáte nikoho vraždit. Dálniční poplatky určitě zjistíte na netu. Vyťukejte si cestování autem v tom a tom státě a určitě Vám vyskočí spousta informací. V cestovní kanceláři Vám těžko poradí, jde to proti jejich zájmu. Proč by se Vám snažili pomoci, když jejich služeb nebudete využívat? Samozřejmě doklady musíte mít v pořádku a platné a to všechny.

hodnocení

0x

Ve Švédsku a Norsku platí zákon, že kdokoliv může stanovat kdekoliv v přírodě (ne na poli nebo v bezprostřední blízkosti obydlí), za podmínky, že se budete chovat jako zvěř a ne jako lidi (tj, žádné odpadky, žádné poškozování přírody atd.) Jednodenní přespání na odlehlém místě bych si troufl i v ostatních zemích, otázka je, jak v některých najít odlehlé místo?

V této diskusi je jeden příspěvek označený "nože na cestách". Je to sice starší informace, ale snad se hodí. Podle mě jsou ta pravidla nesmyslně a značně přehnaná - asi by ti mohlo projít cokoliv, pokud se tím nebudeš zbytečně chlubit, ale navádět tě nechci.
http://forum.mujglock.com/cizina-zbrane-zakazy-apod-t1039.html

sebod*

jethro. je vidět, že jsi nikde v cizině neměl problém s policií kvůli "trošku" většímu noži. Zeptej se kamioňáků, co vše se Ti může stát ;). Pokuta je to nejmenší.

asd1
hodnocení

0x

Spaní mimo kemp bude problém v Holandsku, sever asi bez problémů..

Nůž je omezený už v Německu, hlavně nesmí být vystřelovací, motýlek atd., délka čepele je taky omezená. Jednu dobu měli policajti na hranicích oblíbenou otázku "mate nuž?), malý zavírák ok, mačeta taky v pohodě (to není nůž tak neměli problém ;)

V cestovce se neptej, spíš projdi cestovatelský fóra kde se to řeší...

Často se nesmí spát v autě na parkovištích a když policajt v noci vidí obytňák tak ho hned kontroluje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]