Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dneění svět

Od: david199444* odpovědí: 19 změna:

Štve mě dnešní doba, štve mě natom to že lidi jsou ovlivněný medii a podle toho se tak chovaj, prostě ovce se kterýma se manipuluje, furt ta dnešní doba ale chápu, doba nikdy nebyla růžová a pěkná, vždycky bylo něco co bylo fajn a něco co se lidem nelíbilo ale já mluvim o dnešní době ve který existujou nějaký moderní technologie který lidi místo toho aby využili pro dobro tak toho rači zneužili, to máte to samí jako Facebook, dříve to používali jen studenti univerzity pak se to dostalo do celého světa, vlastně celej svět pomalu začal k tomu mít přístup no a místo toho aby lide to využili k nějakym prospěšnym učelum tak toho zneužili. Dnes drtivá lidi dělá na FB pomlouvají, samí drby,kyberšikaná, řeší se tam jen vzhled a kraviny, nebo to že lidé to používají jak se nad slabšíma lidma na fb povyšovat že jsou prakticky něco lepšího než ostatní. Jak se mohla proboha ta doba takhle hrozně změnit já to nechápu jsem ztoho hrozně neštastnej hrozně . Podle mě to cca od roku 2009 stojí za houby, a to nejen v mém osobním životě, ale i celkově ve světě. Uvedu dva příklady:
1.)krize. Ano, dříve bylo více práce, a více peněz. Přitom se makalo méně, dalo se lépe flákat a prachy na výplatnici byly o něčem jiném. Dneska člověk dře jak blbec a má tak směšné prachy, že si nemůže ani povyrazit pořádně. Všichni jsou díky tomu akorát naštvaní a nálada ve společnosti stojí za totální ho***o.
2.)hudba. Dříve ta hudba bylo opravdu o tom, se pořádně pobavit. Šlo to vidět i na koncertech - všichni ve varu a pařili a prožívali to. Pogovalo, tancovalo se, skákalo se na dav lidí. Dnes? Dnes jsou ze všech uzavření blbci s chytrým telefonem v ruce (náhražka mozku) a žijí ve svém omezeném světě fb a podobných kravin Dříve se spolu více lidi bavili, všechno se řešilo na rovinu venku, zážitky vznikaly na ulici, dneska je všechno jen ve virtuálním prostředí a stojí to za ho***. P.S. I lidi na youtubu to často píší ke koncertům z let 90. Pozorujete některý jak dneska se lidi nechtějí seznamovat nic? jak jsou agresivní a hnusný tou dobou?, jak si každej na něco hraje naco co není?. Nebo když ty vztahy dříve kluci se seznamovali jinak a vim sám že ani ty holky nebyly tak praštěný jako dnes, dnešní holky to jen vzhled peníze a mít blbou hnusnou povahu pak jsem podle nich jak oni říkají COOL, dneska je to oničem i to seznamování a vim co říkám protože dneska ty lidi se neumí ani normálně bavit, dnešní děcka zkažený už ve 12 letech a jsou těhotný a jejich rodiče je v tom ještě podporujou normálně šílený co se dneska děje. Měl jsem dost kamarádu jako malej uživali jsme si jak se dalo protože to bylo kdysi uplně něco jinýho mysme to prožívali jinak a jak se ta doba změnila tak polovina znich se přispůsobilo dnešní době a už nejsou ani kamarádi jsou prostě jiný, jak nechlastam nechovám se jak blbec tak mě prostě vyčlení z kolektivu a věřte nebo ne tak to dnes chodí. Ani nemůžete dnes nikomu věřit. Co bych od života chtěl? jen mít nějakou hodnou holčinu věrnou hlavně, a užívat si ten život ale kde to najít v dnešnim světě, ty holky normální se nechtějí ukazovat kluci se jich nemužou ani všimnou a nebo nejde naně narazit protože jsou většinou doma. Popravdě každej den jsem skoro ve městě a toje namyšlená holka za každou namyšlenou šílený a katastrofa to není normální. Proto dneska vůbec žít? :( , mám docela strach z budoucnosti :( .

Kam to všechno spěje?

Sorry, potřeboval jsem to ze sebe dostat. Na zastavce se bavili i nějaký 2 paní a slyšel jsem je jak si povídali co se stim světem poslední dobou děje, že jsou lidi čim dal horší zlý, a dnešní děcka jak jsou sprostý agresivní šikanujou učitele na školách :( . Doba je uspěchaná a vše je jen o prachách :( i láska bohužel o penězích, a dnešní vztahy nevydrží ani 14 dní, za našich rodiču vztahy vydrželi i 30 let :( . Smutná doba :( . Nejsem zkaženej dobou ani zmanipulovanej nechovám se jak ostatní lidi jak ovce co napodobujou své chování od ostatních a místo toho aby ty lidi se mě vážili že nejsem jak ostatní tak si ještě stěžujou :( . Na fb jde vidět jaký lidi jsou, dávají to hodně dnes na jevo kvůli moderní technologie co jsou to za bezcitný mrchy co myslí jen na sebe. Vidim tam kluky i holky jak se každý fotí stejně a je to katastrofa kluci jsou dnes jak holky :( . Ale ta namyšlenost, 100 statusu krásna dokonala top a tyhle sračky a oni nechápou že takhle těm lidem stoupá sebevědomí a pak si ještě víc osobě myslí a pak si každej stěžuje že ty lidi jsou čim dal horší :( . Vidim to na spoustu mích spolužáku jak jsou zmanipulovaný bud to jen chlasta řeší to kraviny a nebo se to polonahý fotí selfie a blbí statusy k tomu čau ahoj hrozný :( .

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

david199444*
21.06.16 05:07
hodnocení

:(

hodnocení

0x

Davide, musím ti říci, že "dnešní svět" mě také občas nadzvihne a rozhodí. Ale stále častěji si uvědomuji, že "dnešní svět" byl vždycky. Vždycky v něm bylo něco, co nebylo ideální. A také, že takto se na svět dívají lidé, kteří nemají svůj vlasní svět v sobě. A na "nějaký svět" venku shazuji své neúspěchy, svou nespokojenost, frustrace a zklamání. *hej*Kdo najde rovnováhu a klid v sobě, ve své duši, bude ho zajímat víc to, co je v něm a ne to, co ho obklopuje. Nemyslím tím to, že bude naprosto lhostejný ke světu, ale bude ho brát jako rozhodnutí jiných, kteří to takto chtějí, takto si to udělalaii, takto to mají. Až to nebudou chtít, změní to. *hej*Ty to se svým životem udělej tajké. Vyprdni se na hodnocení světa, hledání chyb v něm. Zapracuj na tom, abys byl ty spokojený a šťastný. Udělej si klidný a krásný mikrosvět sám v sobě. Když do něho pozveš dívku, ženu a o svůj svět se s ní podělíš a učiníš ji šťastnou, v jejím štěstí budeš ještě spokojenější. *slunce*

Nevím, kdo tohle řekl nebo napsal, ale moc se mi to líbí: Neměj negativní myšlenky ve věcech, které nemůžeš ovlivnit.

Namísto toho vlož svoji pozitivní energii do přítomného okamžiku. ;) A já ještě dodám: A ukrásně si to užij.

babkazov - Moc krásně jste mu to napasala, není co dodat.

mot
hodnocení

0x
Prestan fnukat jak je svet zly. Brani ti neco se odstehovat na samotu, kde nebudes mit s trochou stesti ani elektrinu a muzes zit tak jako kdysi v tom nezkazenem svete.

hodnocení

0x

Když jsem jako mladá v 60. letech šla i s kamarádkou v mini, báby se křižovaly a naříkaly: Ten dnešní svět je zkaženej, to za nás nebylo.*modla*

A ejhle, uteklo pár /no dost/desetiletí a něco podobného říkáme i my. Prostě svět byl, je a bude. A pokaždé bude nějakej. I když mě občas něco taky štve, vím, že to nepředělám. Zkuste čurat proti větru! :-D

Víte, co zlobí mě? Že čím dál víc Čechů je totálně hloupých, někteří dokonce až pitomí při používání mateřského jazyka. Zkuste si znovu přečíst svou otázku a dáte mi za pravdu. Tolik hrubek v češtině, jazyku to Vašem mateřském - to je vážně na propadnutí! *bzum* Jaga.

vilik*
hodnocení

0x
Na rozdíl Babkazov budu za hajzla.
Vy si vlastně stěžujete na to, že nemůžete sehnat práci, kde se můžete flákat. Proto nemáte peníze.
Navíc si stěžujete na přízemní lidi ve vašem okolí, ale ono asi dost záleží, s kým se stýkáte.
Jestli se pohybujete jen v komunitě z videa, tak radím změnit partu a s původní omezit kontakt pouze přes příspěvek na cigára a rum skrze daňovou soustavu.
Na tyhle spoluobčany by totiž byla krátká i sociální pracovnice paní Zubatá z filmu Kolja.
Zlepšujte se, udělejte něco se svou gramatikou, vzdělávejte se. Něco se naučte budete mít pak lepší práci. A najděte si nějakého jiného koníčka než pogo. Změníte tím vaše myšlení a přestanete být součástí ovlivnitelného stáda.
Pak přijdou i ti lidé, včetně budoucí partnerky, které většinová společnost považuje za normální, slušné lidi, které chtějí mít ve svém okolí.
Prostě potřebujete dospět. Nejen věkem, ale i mentálně. Tak ať se daří.

Vilíku :-D *palec*Bezva. Kratší a výstižnější, než moje povídání. *hej*Jednou větou: Když budeš kamarádit se slepicemi, budeš kdákat. Když se budeš přátelit s orly, vzlétneš vysoko.

figurek*
21.06.16 09:56
hodnocení

0x
Dneění svět

danys*
hodnocení

0x

Vidím to tak, že svět okolo tebe je pro tebe špatný. Máš špatnou práci, kde musíš makat za malé peníze, osobní život nic moc, přátelé nic moc atd.

Já mám práci, kde makat moc nemusím, nadprůměrný plat (i když, mohlo by to být lepší o tom žádná), dvě auta, motorku, byt, v osobním životě mi všechno klape, spoustu dobrých a normálních kamarádů, spoustu možností atd. Mně se ten dnešní svět docela líbí ;)

Zkus s tím něco udělat a nefňukej jak nějaká slečinka! za mnou taky nikdo nepřišel a neřekl: "Tady to všechno máte pane, užívejte si!"

Danys, Vy nás chcete naštvat, že? Není ty smetánky nějak moc? To se vůbec nedivím, že na chudáka tazatele nic nezbylo! (Nic ve zlým, jen malé pošťouchnutí!)

hodnocení

0x
Lidé jsou stále stejný, mění se jen prostředí, ve kterém žijeme a když vám to tak nepřijde, tak lidstvo se má stále lépe a lépe.
To, že vy to vidíte jinak, je jen díky pohledu vašeho myšlení. Pokud se chcete mít lépe, musíte proto něco udělat. Nadávat na dobu a čekat, jestli se něco změní, vám nepomůže. Buď můžete hledat výmluvy, proč to nejde nebo způsoby, já by to šlo. Jiná cesta nevede a je jen na vás, co si zvolíte.

maara*
hodnocení

0x

Každý si stěžuje .. na vlastní lenost - a vinní z toho dobu.

Dnešní doba se dá nejlepe charakterizovat rčením "každý svého štěstí strůjcem" .. kdo dělá hov*o - tak má prostě hov*o. Kdo se umí otáčet, není líný dělat - zabezpečí sebe i svou rodinu.

Jedna teorie hovoří, že jedinej, který se nedokáže přizpůsobit, je předurčen k záhubě.

Většině lidí se vlastně nelíbí to, že si někteří jedinci nenechají sr*t na hlavu - "bohužel" dnes již je doba taková, že takový jedinci se mají lépe a ne jako dříve kdy za to byli stíháni.

Do diskuze o penězích bych se nepouštěl - o penězích to bylo vždy, kdo měl / měl .. kdo neměl / byl v krimu - dnes je na ulici.

Doba není horší, doba je lepší - jen se někteří zasekli, nechtějí nic dělat - a tak mají to co kdysi - a kolem vidí, že už je vše jinde.

Do diskuze o hudbě bych se také nepouštěl .. kdo od rodičů v mládí neslyšel "takový hrozný vřešetění, to není muzika" - nám se zdala hrozná hudba jejich generace, jim ta naše hudba ..

V mládí jsme byli stejní .. tajně jsme chlastali, kouřili, zkoušeli různé věci, vzhledem k režimu možná i horší, nelegální hudba, pití atd.. .. jen nyní, už rozumní víme, že nám to nic nedalo (ikdyž zážitky, přežívají dodnes), to nazívame hloupostí.

hodnocení

0x

Já jsem docela spokojená, na koncert se můžu podívat na youtube. Můžete také a ušetříte za lístky. Lidé ale chodí na koncerty, jinak by sem žádné skupiny a známí zpěváci ani nejezdili, kdyby o ně nebyl zájem. Nemyslím si, že koncerty byly lepší v 90. letech než nyní. Když si pustím např. koncert Madonny, je mnohem lepší z roku 2006 než z roku 1987. Je pravda, že dříve se spolu více lidé bavili. Dneska má každý v ruce telefon - v restauraci, v čekárně, v autobuse a nemá potřebu se s ostatními bavit. Dokonce na ostatní lidi nekoukají, jen do telefonu a to je vážně síla. To mi taky vadí.

doplněno 21.06.16 12:49:

Nic si nedělejte z názorů vedoucích a manažérů. Ti mají mnohonásobně vyšší plat než ti pod nimi. Copak každý může dělat manažéra nebo vedoucího? Copak každý rád buzeruje druhé? Někdo se pro tu práci narodil, jiný ne. Mně stačí rande s vedoucím nebo manažérem a jedno stačilo. I když ne všichni jsou stejní.

meryyyy
hodnocení

0x

David má pravdu a Vy kteří zastávají tento zvrácený šílený sv, ět, patříte bohužel mezi ty ovce, které popisuje David.

Nechcete si to přiznat,jen si hrajete na cool.

Doba je hnusná, zvrácená, šílená a plná hloupých bečících ovcí.

Toť vše.

uska*
meryyyy - a ty patříš do kterého stáda? To abych tě poznala.

hodnocení

0x

Jen bych dodala, že dřív peněz nebylo víc, kde jste k tomu přišel? Výdělky se zvyšují, i v těch nejhůře placených zaměstnáních, ale tam hold pomalu. Spíš by dneska každý mladý chtěl hned balík, ale tomu musí nejprve věnovat nějaké úsilí ve studiu. Pokud se sotva vyučí a ještě v neatraktivní profesi, pak musí vzít za vděk tím, co mu dají. A když píšete o časech minulých, tak můj otec si na tu dobu vydělával docela dost peněz, aby rodina měla standard, který si představoval. Jenže dělal 2 další, manuální, práce ke svému zaměstnání! A můj manžel, zástupce ředitele většího závodu, chodil v sobotu vykládat vagóny na nádraží, aby si přivydělal.

Blešíku, máte pravdu. Připomněla jste mi, jak můj muž, když studoval VŠB, chodil na vagony a fáral. Když už jsme byli rodina, aby vylepšil rozpočet, fáral na Bezruči a na Zárubku každý víkend. Nebylo mu zatěžko z obleku, s bílou košílí, převléci se do fáraček a robit. Těžce pracovat. Byl na to i pyšný, že to dovede. *hej* Dnešní doba je jiná, to je jasné. Ale příjde mi, že většina lidí se rozhlíží a sleduje, co je špatně, co by mohli zkritizovat. Tou činností jsou natolik zaujati, že se nepodívají pod své nohy a před svůj práh. Samou snahou najít "pravdu", vůbec jim nedochází, že by měli zkontrolovat sebe. *sok* Je to smutný příběh! Hlavně teda pro ně.

culdabulda1*
hodnocení

0x

david 199444

- holt nám chybí ten "komunismus" - a lepší už to nebude ! A až nastoupí islám - tak nás zase srovná "do latě" - začneme zase pěkně od středověku.

nikdo*
hodnocení

0x

Kdysi dávno, jsem četl heslo, nevím, jestli si ho pamatuji přesně: "Chceš být bohatý? Uč se od bohatých. Chceš být úspěšný? Uč se od úspěšných. Chceš být chytrý? Uč se u chytrých.

Z tvého vyprávění mám pocit, jakoby jsi to vše slyšel z médií, nebo vyčetl někde na FB. Skutečný život takový není. Je mnohem barevnější, živější, plastičtější. Lepší i horší než píšeš. Zvedni hlavu od klávesnice , vypni telefon, a vyraz ven, do přírody. Choď lesem, poslouchej ptáky, šumění stromů, potůčků, a hlavně si na cestu vypni telefon, a zapni ho teprve, až se dostaneš zpátky do civilizace. Nech myšlenky volně plynout, sem tam zkus hodit řeč s kýmkoliv se potkáš. No a až se vrátíš, tak ti možná tenhle svět nebude připadat tak beznadějnej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]