Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaše úlety

Od: any* odpovědí: 1 změna:

Zajímá mě v jakém věku jste poprvé zkusili alkohol, opít se, cigarety a tak dále? Jak to dopadlo? Můžete se podělit o zážitky!

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 22. 06. 2016 02:16:04
I když je to volná diskuze, rádci by se třeba podělili s Vámi o své zážitky ve větším počtu, kdybyste jim šla Vy sama příkladem..Napíšete nám své úlety a podělíte se s námi o své zážitky zážitky i Vy sama? Děkujeme!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak jo, ať se pobavíte! První alkohol, jablečné víno, tehdy za 8 Kč litr, jsem tajně pila se dvěma spolužáky pod schody ve sklepě činžáku, asi v e 12ti letech, bylo to děsně tajné a dospělé. Podruhé po rozloučení s 9. třídou, cestou domů se spolužáky. Pak jsem udělala, v mládí několik špatně končících zkušeností, než jsem se naučila pít, aby mi nebylo špatně. Zkrátka, poznat kdy už pít nemám. Od té doby mi po zbytek života už nikdy špatně nebylo. První zkušenost s cigaretou jsem měla v 1. třídě, kdy někdo přinesl Partyzánky za 1,30 Kč, samozřejmě tehdy bez filtru a pokoušeli jsme se je kouřit za hřbitovní zdí. Asi ne moc dobře, protože mi ani nebylo špatně. Pak dospívala dcera a já se bála, aby nezačala kouřit trávu a pak ještě nezklouzla k tvrdším drogám. Přišla jsem na to, že to občas stejně zkusila. Hlídala jsem ji jak jen jsem mohla, aby si nezničila život, zároveň jsem byla zvědavá, co na tom ti mladí mají, jak to může chutnat. Ráda bych to jen jednou zkusila, ale přeci si vlastní dceři nebudu říkat, ať mi to dá zkusit. Pak mi jednou nabízela trávu dospívající neteř z Prahy. To jsem zase nemohla, z výchovných důvodů, si to od ní vzít. Tak jsem zůstala marjánkou nepolíbená až do svých dvaašedesáti let. Přibývaly tehdy neduhy a jeden známý mi věnoval pár paliček, ať si z nich vypěstuju rostliny na masti. Když jsem uviděla paličky, vzpomněla jsem si, že se to kouří a napadlo mně, že to konečně můžu zkusit. Jenomže jsem to neznala, že se to má zamíchat do tabáku, ubalila jsem si cigaretu a rovnou manželovi za zadkem (dělal na počítačři), jsem to vykouřila. Byla jsem si jista, že to stejně nepozná, stejně jako bych to do té doby nepoznala podle vůně já. No a nic úžasného se nedělo. Tělo i nohy mi totálně ztěžkly, chtělo se mi zoufale spát a ke gauči to byla taková nepřekonatelná dálka - celé 2 metry! V hlavě pouze naprostá tupost. Nakonec jsem se, za přidržování stolku, nějak s vypětím sil, překulila na ten gauč a vyspala se z toho. Zážitek, který mi vrtal hlavou 20 let, mně absolutně sklamal. Ale směju se tomu tajně do dneška, jak jsem se samou zvědavostí, na stará kolena, pomátla na rozumu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]