Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přeladit kanály SD na HD?

Od: flodur® odpovědí: 1 změna:

Nedávno jsem koupil manželce HDVT SKYLINK READY PŘIJÍMAČ z důvodu přechodu na HD. Dnes mě požádala o přeladění Primy COOL a ZOOM s SD do HD. Poradí mi někdo jak postupovat. Původní sledované kanály jsem seřadil do oblíbených FAV. Nerad bych neuváženým způsobem seřazení FAV rozházel respektive zrušil. Je u tohoto zařízení pro přeladění jednotlivých kanálů nějaký vhodný postup a můžete jej dle vlastní zkušenosti popsat?

Díky za rady.

flodur.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

alesak*
hodnocení

0x
Nepíšete jaký přijímač, ale snad to bude shodné s naším GoSAT 7060 hdi (skylink ready je jen funkce přístroje, mimochodem skvělá, protože Skylink stále mění frekvence). Přijímač při každém zapnutí a správném nastavení (skylink update) projede frekvence a nové programy uloží do seznamu, ale né do Vašeho favoritního, který je nutný pro osobní poskládáni programů, ale do seznamu "vše". Takže HD programy již máte nainstalované, ale v seznamu "VŠE". Musíte tedy zvolit v MENU možnost"třídit kanály" kde se Vám vlevo objeví seznam všech kanálů a vpravo Váš favoritní seznam kanálů. Najedete v pravém sloupci na požadovaný HD kanál a stisknete tlačítko pro "přidat" dole píšou které to je, např zelené. A pak už jen najet doprava a požadovaný kanál přesunout na pozici, kterou chcete, tlačítko pro "přesunout" je opět popsané dole, ale to už znáte. Tak snad to pomůže a bude ten postup stejný... Pokud se HD kanál neobjevil automaticky v seznamu "vše" nemáte pravděpodobně aktivovanou funkci Skylink update a budete ji muset v menu nastavení přístroje a ladění zapnout. Obávám se ale, že to smázne Váš favoritní seznam, bohužel... Ale to poskládáni jde rychle a už to bude naposled hlavně. Pak už jen budete v budoucnu přidávat nové programy a měnit pořadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]