Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat na něco ohledně vousů. Bude mi 16let a děsně toužím po tom mít vousy. Ano vím, že bych se o to musel starat a vím taky, že mi tu teď budete psát ať je nechci, že jsou s tim zbytečně starosti a ať jsem rad že je nemám atd... Ale to mi nevadí, klidně se o to budu starat. Mám už tvrší ,,vousy" mam trochu na bradě a pod bradou, tam už mu něco malo ztvrdlo a pomaličku mi to tam houstne když jsem se začal 1x týdně hulit. Ale mým cílem je mít vousy u uší a na bradě. Tam mám zatím jen bílé jemné chloupky. Tak bych se vas chtěl zeptat kdy vidíte, že by mi mohli zesílit a zbarvit se? Vim je to geneticky, ale stačí mi to říct od oka (přibližně do kdy). Nebo nějaký rady, jestli se mam více do týdne holit, nebo nějaká výživa. Budu rad za každou radu a odpověď. Děkuji dopředu všem inteligentním komentářům.
Trpělivost přináší i vousy. Dotaz jsi napsal rozumně. Nerozumné by bylo ode mne ti psát, kdy se dočkáš. Někdo zarůstá brzo, někdo později, někdo skoro pozdě či vůbec. Záleží to na mnoha faktorech, které nepoznám. V šestnácti máš už pěkný základ, jak budeš dospívat, hormony ti vousů dopřejí zřejmě více. Někdy i hodně. . I kdyby ses holil třikrát denně, růst vousů neurychlíš. . Od oka se dá říci, že do těch dvaceti let už budeš zarůstat k tvé spokojenosti. Z dnešního pohledu. Možná, že už ti to poleze i na nervy. . Není to zase tak náročné se starat o vous, ze začátku každý trochu experimentuje s tvarem a úpravou. Zvláště u mladíků, kteří úpravu bezstarostně zanedbávají, to působí neesteticky . . Jinak je to pohodlné, jeden se nemusí každý den holit, strniště neškrábe něžnou dívčí pleť do červena či do krve, naopak jemný vous jí způsobuje většinou libé pocity. Někdy také mají kolemjdoucí informace o tebou konzumované stravě... V zimě tolik neztrácíš teplo, brada od vlhkosti mrazem ojíněná vypadá zajímavě. . Jinak výživa tomu urychlení moc nepomůže, podvýživa spíše zpomalí. Pomohlo by hormonální řešení, ale to je tak pro ženy, které se chtějí změnit vzhledem na muže. . Čas běží, vydrž. Mně těch 42 let, co nosím plnovous, uteklo velmi rychle. Klidně bych ho oželel, kdybych po oholení měl zase ty roky, ve kterých jsem si ho nechal narůst. Oholil bych si ho třeba i letlampou ...
Naprostý souhlas s Hejkalem. Já mám vousy zhruba 35 let. Na rozdíl od vlasů mi rostou vemi rychle, takže bych se musel holit 2x denně, abych k něčemu vypadal. To mě samozřejmě brzo přestalo bavit a tak jsem se rozhodl pro plnovous. Celá "údržba" spočívá v občasném (tak 14 dnů) sestřihu stříhacím strojkem a samozřejmě dostatečné hygieně. Nic náročného.
V 16 letech bych to neřešil, skutečně to chce trpělivost. Ničím to neurychlíte, ono se to srovná samo.
Jen budu Hejkalovi trochu oponovat: jinovatka na vousech možná vypadá zajímavě, ale nic moc příjemného to není.
Rendo, bacha, když začnou výrazně růst vousy, zpomaluje se tělesný růst. Brzdí se růst do výšky a začíná přibývat chlapská muskulatura,ramena, svalstvo. To je hormonální záležitost, nech to přírodě.Třeba ještě tak 5-6 let porosteš. U každého je to jinak. Někdo pak má i tak jemnější vousy, někdo hrubý hustý plnovous. Koukni na starší chlapy v rodině/ otec, děda, brácha/ , jak na tom jsou. To samé i s vlasama. Mohutně vousatí mají častěji tendenci dřív plešatět. S holením se ještě vyřádíš, neboj. Jen nechápu, proč tak spěcháš. Hodně holkám se plnovous nelíbí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.