Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co nahradit za cukr

Od: houba12345 odpovědí: 14 změna:
Hezký večer, chtěla bych nahradit cukr za něco zdravějšího :). Samozdřejmě znám např : agáve atd ale to se mi nechce kupovat, protože se mi to zdá drahé a když vidím ve zdravých video receptech kolik tam toho dávaj tak ta láhvička za 150kč vyjde snad jen na oslazení tří jídel... :/. Když si dělám např : ovesnou kaši tak tu osladím ovocem ale třeba do bábovky nevim, co jiného dát. Jinak jaký je rozdíl mezi křtinovím a kristalickím cukrem? Předem děkuji za odpověď:)...

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

isteron
18.06.16 17:27
hodnocení

0x

Sevia.

houba12345
18.06.16 17:36
hodnocení

Děkuju:)

Nikoliv "Sévia,"nýbrž "Stévie sladká."

Pěstuji ji léta.

Viz odkaz : ireceptar.cz/...

Za další...Třtinový cukr je ryze na přírodní bázi.Není chemicky zpracováván.Je vyráběn z cukrové třtiny.Bílý je z řepy.

fresh.iprima.cz/...

jabraka*

Samé nesmysly.Bílý řepný cukr je zcela čistá sacharoza,obsahuje asi 1% příměsí,organických zbytků,o jejichž užitečnosti,či škodlivosti se dá jen polemizovat.Třtinový cukr je opět jen extrakt sacharozy který je vyroben z třtiny cukrové téměř stejnou technologií.1% příměsí bude mít trochu jiné složení,ale v podstatě se o něm dá říci totéž.Melasa,která je zbytkem po extrakci řepného cukru,obsahuje nedefinovatelné složení odpadních látek,ale rozhodně bych si konzumaci odepřel.Stejně se dá hodnotit i tolik módní hnědý cukr,je to sacharoza,která není vápnem vybělená,tudíž bude mít více zbytků melasy.Ovšem pokud výrobce nepoužil bílý cukr a neobarvil ho karamelem.Je to dobrý kšeft,když cena hnědého cukru je trojnásobná.

Zdravý lidský organizmus sacharidy potřebuje.Jsou důležité pro tvorbu energie.K náhražkám se obrátíme pouze v případě onemocnění.

JABRAKA

 

ivik*
hodnocení

0x

Med, javorový sirup, stévie,umělá sladidla v krajním případě...

houba12345
18.06.16 17:36
hodnocení

Děkuju

 

hodnocení

0x
avatar diesel

Mezi křtinovím cukrem a kristalickím cukrem je jen v pravopisu!

Rozdíl mez TŘTINOVÝM a KRYSTALICKÝM cukrem není žádný i třtinový je vyráběn jako krystalový! Jiank rozdíl mezi třtinopvým a řepným cukrem je velký a jen v ceně a výmyslech prodejců a tvůrců této "pověry" protože z prodeje takového cukru mají větší výva,větší zisk!Jinak mezi nima není rozdíl!Jak píše Jabraka-*palec*

Jinak doporučím pokud nechcete cukrem a máte přčísun kvalitního medu-sladit medem!

Tak třtinový má minimálně mnohem lepší chuť, než obyč. To musí vidět i slepý. Při přechodu na třtinový to byl rozdíl minimální, ale dnes když použiju krystal, je to markantní a nechutná mi moc.
tiffany*

Libor, velký souhlas... pokud jde o chuť, je třtinový opravdu zajímavější, možná rozmanitější, není tak "prudce" sladký a jenom sladký. Teda nevím, jestli je to vidět ;), ale proti třtinovému mi bílý rafinovaný cukr dnes připadá (s prominutím) tak trochu jako jed.

jabraka*

Jistě,že třtinový má lepší chuť je vidět na první pohled.

JB

A v čem je med lepší?

jabraka*

Med na rozdíl od krystalového cukru neobsahuje složitější cukr sacharozu,ale směs jednoduchých cukrů glukozy a fruktozy.Ty jsou mnohem lépe organizmem akceptovány,není potřeba tolik fermentů pro jejich rozklad při trávení.Totéž platí i u jiných rostliných cukrů.jako je javorový nebo březový sirup.

JABRAKA

Ano, med je ještě rychlejší, než ten ošklivý rafinovaný rychlý cukr - řečený bílý jed ...

 

hodnocení

0x

Med je med je sladký,,,já používám Stévii v prášku,,,,neškodná naprostě ,je to dobré sladidlo pro diabetiky.Do sirupu se dává med,,,a je drahý sirup a nesladí se s ním,,je to pouze proti kašli...ale ne jako cukr

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]