Nejste přihlášen/a.
Nikoliv "Sévia,"nýbrž "Stévie sladká."
Pěstuji ji léta.
Viz odkaz : ireceptar.cz/...
Za další...Třtinový cukr je ryze na přírodní bázi.Není chemicky zpracováván.Je vyráběn z cukrové třtiny.Bílý je z řepy.
Samé nesmysly.Bílý řepný cukr je zcela čistá sacharoza,obsahuje asi 1% příměsí,organických zbytků,o jejichž užitečnosti,či škodlivosti se dá jen polemizovat.Třtinový cukr je opět jen extrakt sacharozy který je vyroben z třtiny cukrové téměř stejnou technologií.1% příměsí bude mít trochu jiné složení,ale v podstatě se o něm dá říci totéž.Melasa,která je zbytkem po extrakci řepného cukru,obsahuje nedefinovatelné složení odpadních látek,ale rozhodně bych si konzumaci odepřel.Stejně se dá hodnotit i tolik módní hnědý cukr,je to sacharoza,která není vápnem vybělená,tudíž bude mít více zbytků melasy.Ovšem pokud výrobce nepoužil bílý cukr a neobarvil ho karamelem.Je to dobrý kšeft,když cena hnědého cukru je trojnásobná.
Zdravý lidský organizmus sacharidy potřebuje.Jsou důležité pro tvorbu energie.K náhražkám se obrátíme pouze v případě onemocnění.
JABRAKA
Mezi křtinovím cukrem a kristalickím cukrem je jen v pravopisu!
Rozdíl mez TŘTINOVÝM a KRYSTALICKÝM cukrem není žádný i třtinový je vyráběn jako krystalový! Jiank rozdíl mezi třtinopvým a řepným cukrem je velký a jen v ceně a výmyslech prodejců a tvůrců této "pověry" protože z prodeje takového cukru mají větší výva,větší zisk!Jinak mezi nima není rozdíl!Jak píše Jabraka-
Jinak doporučím pokud nechcete cukrem a máte přčísun kvalitního medu-sladit medem!
Libor, velký souhlas... pokud jde o chuť, je třtinový opravdu zajímavější, možná rozmanitější, není tak "prudce" sladký a jenom sladký. Teda nevím, jestli je to vidět , ale proti třtinovému mi bílý rafinovaný cukr dnes připadá (s prominutím) tak trochu jako jed.
Med na rozdíl od krystalového cukru neobsahuje složitější cukr sacharozu,ale směs jednoduchých cukrů glukozy a fruktozy.Ty jsou mnohem lépe organizmem akceptovány,není potřeba tolik fermentů pro jejich rozklad při trávení.Totéž platí i u jiných rostliných cukrů.jako je javorový nebo březový sirup.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.