Nejste přihlášen/a.
V rádiu slyším, jaké hrůzy jdou po republice. Kroupy, lijáky, větrné víry. Jak je u vás? Co vás postihlo?
V Ostravě je slunečno, 26ºC, silný, horký, suchý až skoro vichr. Nefajn!
Mohu-li z jiného kontinentu-psala mi přítelkyně z Melbourne,bydlí na předměstí, v lednu - sedím v obýváku a koukám na zahradu,jaký pěkný nábytek jsme si pořídili,jak si to užíváme letošní léto v novém...Přiletělo tornado,polovina zahrady i s nábytkem byla za vteřinu pryč i s trávníkem. / To jen,že v Čechách je prostě počasí příznivější./
Už dva dny děsně funí, chvilkama leje, chvilkama sluní, kalamity a katastrofy naštěstí žádné...okres Hodonín.
Byla jsem s Dorkou za barákem na rychlý crb. Teplo, modré nebe, pofukuje, sucho. Ani rosa není. Za ty dny katastrof, v Ostravě spadlo 10 kapek. Chtělo by to pěkný zahradnický déšť. Žádné hrůzy!
Hančule, na chviličku, na zlomek vteřiny, jsem šííííleně zazáviděla.
Uvědomila jsem si, že to ani závist snad nebyla. Byla to touha, posadit se na chvíli vedle vás.
Sobota,18.6.po 8 hodině ráno,sedím na zápraží chalupy v sev.Čechách u hranic s Německem a je nááádherně!Mlžný opar nad okolními horami a kopci,slunce už začíná pálit a svítí na jezero,louky,lesy.Voní to houbami,škoda,že je nesbíráme ani nejíme.
Babkazov,není co závidět,po týdnu v Praze,kdy domů dojíždím kolem 6 hodiny,si takový víkend zasloužíme..3 dny ticha,přírody,kola.Možná,že žijete celý týden v prostředí,kde máte k přírodě blíž.
Docela hezky - Vysočina.
Vyrazila jsem ráno na kole do lesa na houby.Ujela jsem asi 8 km, píchla jsem kolo, spadl mi řetěz,málem jsem se vyválala v kaluži s nějakou močůvkou,domů jsem dojela po rávku,u domu mě málem porazili policajti a doma jsem si vyztáhla 2 klíšťata.To všechno asi pro 15 kousků hub
směr 15 km od Prahy na západ, slunečno, teplo, na dvorku +30 st.:
dnes jasno a vedro...
pro Ivik, tak jsi mne rozesmála , neb jsem zažila něco podobného, vydala jsem se nikoliv nna houby ale na šišky. mám takový jako velký kbelík na kolečkách a s tím jsem rachotila po lesní pěšině. hned na začátku se mi sklouzla noha a sjela jsem i s tím kbelíkem do potučku kde naštěstí nebyla voda pouze bláto.Vyškrábala jsem se nahoru , šišek je hodně kblík se plnil, chamtivost moje se mi nevyplatila. vlekla jsem ho do kopce aabych ho nacpala , se mi převrátil šišky do poloviny rozházené. Tak jsem je sezbírala a špinavá kráčela k chatě. mimo jiné i 4 houbičky jsem po cestě za topivem našla. jinak teplo , sluníčko a bez děeště- Liberec
Hančule, vy nejste v republice? Myslím trvale?
Hančule, děkuji a přeji příjemný pobyt. V Ostravě je sice na severním okně jen 24ºC, bez větru, ale sluníčko je takové, jak se říká "jedovaté". Bolestivě píchá, jako před bouřkou.
Babkazov - jen na týden v Drážďanech na konzultacích s něm.kolegy.Zde dnes 22.6. v 9.00hod. 18st.,vítr žádný.Zdravím
Je 15.00 hodin,32 st.,žádný vítr,nejlépe to vedro snášejí uprchlíci , ti se ani nezapotí a chodí zahalení jako na podzim,zajímavé je,že pijí jen /oproti nám/jen velmi málo a nabízenou vodu i odmítají.
Ahoj všichni...BEROUN hlásí polojasno, vítr žádný, teplota 20oC...možná má být dnes tropické vedro
Už je to 3 měsíce, co je položená otázka. Nyní bylo delší dobu bez deště a sucho. Nám dochází voda v sudech na zalívání a čekáme na děšť. Už hlásili, že od pátku večera začne pršet a bude pršet i přes víkend. U nás, teda kousek od Prahy ani kapka a zahrádka už volá o pomoc. Jak je to s deštíkem u vás?...
už prší, slabě, ale prší...
a je po dešti, ach jo...
Praha 16.9., 20:08 - zvolna se zatahuje, bezvětří, teplota 25 stupňů (zvolna klesá). Začíná být snesitelně. Odpoledne bylo cca 32 stupňů (samozřejmě ve stínu). Zatím sucho. Na žádnou živelnou pohromu to nevypadá. Vydatnější noční déšť by bodnul, dobře by se spalo.
Tak podle tajných zdrojů by přímo v Praze mělo začít pršet mezi 3:00 a 5:00 ráno. Tak uvidíme .
PRŠÍ! (I když teda zatím nic moc). Tajný zdroj se o 8 hodin seknul. Budu z toho muset vyvodit důsledky
Beroun 17.9.2016 15.30 trochu prší, ráno pořádné slejváky, zamračeno, ale hlíny na záhonech tak 3 cm mokrá,víc ne, jinak máme sudy plné vody, nevím ale na co, když je po vedrech
Z Berouna 1.10. leze sluníčko, tak snad se prodere, v deset hodina ještě trochu opar 18 stupňů
remisal moc tepla tam asi nemáte, v Liberci bydlel švagr a bylo tam dost drsno...
V Berouně dnes ráno 8 stupňů a mlha jako mlíko
V Ostravě je mokro, zamračeno, přeháňky a dusno. Těžko. Tohle počasí mi sadisticky vraždí tělo i duši. Bolí mě klouby a bolí mě i duše.
Taky si myslím, že bude ještě pěkně celý říjen a kus listopadu.
Je to k naštvání, stále jsem na chalupě, přes okno je sluníčko, venku snad teplej než v chalupě, pokud by se na noc netopilo tak zde umrznu. Sice mám ráda léto a teplo, celoročně bych brala 25C ale už se fakt těším do paneláku a pokud bude ještě dlouho slušné počasí, budu tu muset být jelikož manžel si tu kutí, opravuje staré babetty a pionýry, jezdí si po okolí a já tu mrznu. Ořechy začínají padat, zloději se nám trousí zahradou, příští týden se pálí slivovice, naštěstí jablek letos byly 3 bedýnky, řepa 1 ar je doma, letošní kuřata už se skoro naučila spát v kurníku...Já už bych mohla domůůůů.
Orlické podhůří 22°c vítr západní vlhkost 48% rosný bod 10°c polojasno modlím se aspoň za kapku déště Monstrozní nezničitelná TV ne a ne dát pokoj.
Fed, nechci umřít neinformovaná, proto se blbě zeptám. Co to "je monstrozni nezničitelná TV, která nechce dát pokoj?" Co je to, co ovlivňuje počadí, že je tak šílené sucho?
Mono, děkuji. Tlaková Výše. Že mě to hned nenapadlo!
Ostrava, vzduch jako víno, 13º, na nebi bílé, roztrhané mráčky. Rosa, bude krásný den.
monstrozní- Velmi rosáhlá TV (velká) to sucho způsobuje z velkou pravděpodobností právě ta TV nad ruskem (tuhle o tom říkal nějaký meterolog v tobogánu na ČRO dvojka že se jedná o anticyklónu která může přetrvávat bez hnutí několik měsíců a prý to stálé slunečné počasí způsobuje právě ta TV).
nezničitelná- neustále se obnovuje a prakticky je bez pohybu a ani zatím neslábne.
9°c vítr: S (dnes ráno teplota 0°c) vlhkost:63% převážně oblačno jinak u nás půda hezky zalitá a přilítávají už vrány havrani ty zatím ne.
Pozn. podle GFS modelu tlaková výše se přesune na konci příštího týdne nad skandinávii a grónsko sem půjde tlaková níže od severu až severozápadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.