Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak skládáte trička

Od: rup odpovědí: 15 změna:

Jak skládáte trička, aby nevznikaly záhyby? Když tričko vyperu a uschne, hned je žehlím. Jenže složená ve skříni vytvarují záhyby a před nošením je nutno opět tričko žehlit, jinak jsou přehyby na těle vidět. Jaké jsou vaše zkušenosti a tipy?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

nejlepší je věšet na ramínka

sebod*

většinu nežehlím. Věším na ramínka

hodnocení

0x

Taky nežehlím a věším na ramínka.

tiffany*
hodnocení

0x

Rupe, zkuste vyžehlená trička nechat nejdřív vychladnout, třeba přehozená přes postel nebo na ramínku, trochu to pomůže. Na ramínku se myslím mohou delším věšením zdeformovat. Ale pozor, třeba vyžehlená košile pro anglického lorda má správně mít na sobě znatelné sklady, takže si možná děláte vrásky zbytečně, stačí jen tričko složit pečlivě, aby sklady byly symetrické :).

hahanaj*

když je správné ramínko - trička se nedeformují a mít sklady na košili to považuji za velkou ošklivost *zed*

hodnocení

0x

Skládám takto

hodnocení

0x

Také se přikláním k ramínkům. Trička na ven věším na ramínka a ty na doma a na spaní skládám. Je dobře mít doma široká, pánká ramínka, nejlépe s oblými konci. :-D Takhle to neumím, ale je to úžasné.

doplněno 16.06.16 07:18:

Nonku, byl jste rychlejší. Než jsem to našla a nadatlovala, to byly věky. :-D

hodnocení

0x

trička, která zrovna nejčastěji nosím, dávám na ramínka a mám klid od záhybů. Některá se nemačkají, tak ta skládám,

ale převažují ta ramínka.

72mona3*
hodnocení

0x
Také věším na ramínka. Ale chystám se přečíst knihu Marie Kondo Zázračný úklid a podle ní se nerovnají věci do komínku, nýbrž vedle sebe. I trika. Takže až to zjistím... M.

vedle sebe? už vidím, jak začnu v ložnice, mám řadu přes obývák, kuchyn, chodbu, schody a ještě pokračuju na dvorku a už jsem na zahrádce...co že to je za knížku?

sebod*

maky. Nic světoborného. Je to jen a jen o tom, aby lidé nehromadily VĚCI. Aby vyházeli to, co nepotřebují.

eulalie*
hodnocení

0x

Toto doma neřeším. Když vidím, jak krásně vyžehlené tričko narve potomek potom do krosny a odjede pryč... tak to nemá cenu se s tím tričkem nějak piplat, aby nebyly vidět záhyby.

doplněno 16.06.16 16:02:

Že jo, Sebod :)

sebod*

eulalie. Přesně tak. *palec* Kdybych měla všechno žehlit, tak mi přirostou ruce k žehličce *smich*. A vnuci to vezmou na sebe a za deset minut si triko pokydají a letí do koše na vyprání ( a upřímně? někdy do koše letí až po desátém ukydnutí, protože jinak bych pračku zavařila :-D)

hodnocení

0x

Mám tolik triček, že by se mi na ramínka nevešly. Na skládání mám šablonu jako dr. Sheldon Cooper :) Záhyby neřeším, oblečené tričko se na mě stejně vyvěsí a srovná.

hodnocení

0x

Vyžehlené tričko složím postaru, dvě linie na stranách a ohnout v půli kolmo na ně. Záhyby mi nevadí, za pár minut nošení se ztratí. Je ale samozřejmě třeba je přehnout citlivě, aby vzniklad jeden čistý záhyb od ramena dolů a ne plno malého krabatění. Na ramínka moc místa nemám a bohatě stačí mi to místo vyplní mikiny, halenky a formální kalhoty. (A to jsem si myslela, že mám šatnu velkou!) Sportovní trička roluji do ruličky asi jako to dělají v Decathlonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]