Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na to jdete vy?

Od: tired odpovědí: 10 změna:

Jsem přetažená, nevyspalá, unavená. V telefonickém rozhovoru, kdy jsem si umiňovala se nerozčilovat, jsem zařvala sprosté citoslovce. Spát chodím včas, ale dlouho neusínám, v noci se budím. Chce se mi stále chodit sem a tam, nejlépe zabírá poslech country. Číst si v noci také moc nepomáhá. Jak se zklidnit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

0x

Jak zní sprosté citoslovce?

To bude nějaké slovo francouzského typu, takové to s výrazným rrrrr...

hodnocení

0x

Především to chce vynechat kávu, colu či černý čaj v odpoledních hodinách (večer už určitě ne) a popíjet čaje - meduňku, třezalku... Čaj s medem. V podvečer se začít zklidňovat, úžasná je koupel - rovněž se dají koupit aromaoleje či soli na zklidnění. Pustit si nějakou meditační hudbu. Relaxovat. Na dlouhodobý stres a problémy se spaním je výborný sport (nikoli ovšem ve večerních hodinách) - nebo stačí i procházky. Ale nejdůležitější je snažit se vyřešit problémy, které stres a nespavost způsobily. To ovšem není, bohužel, často snadné :)

hodnocení

0x

Na uklidnění a spánek se mi nyní hodně osvědčila Joga prstů...z knížky jsem si vybrala pár cviků a pomáhá to.

Na uklidnění ještě bylinné kapky Nervamin. Kupovala jsem ho v Zelené lékárně, nebo možno objerednat na internetu.. Nebo bylinné smsi Zdislava - č.1 Stres. Mají i Spánek , Únava a jiné...

Pro usínání jsem četla metodu 4,7,8. Na 4 doby nádech, na 7 zadržet dech, na 8 vydech.

s

tak ty plrsty jsem mnohokrát zkoušela, dech taky a neučinkuje

hancule*
hodnocení

0x

Řešte příčiny přetažení-nevyspání-únavy a neřešte důsledek - nekvalitní spánek,zřejmě pocity úzkosti. Z čeho jste přetažená? Z čeho tolik unavená? Potom jako důsledek nevyspalá...V jak harmonické rodině žijete? Máte dobrý partnerský vztah? Nejste na problémy v rodině sama? Vyhovuje Vám pracovní doba - nepracujete na směny? Máte dobré stravovací zvyklosti a dodržujete pitný režim?Máte chuť k jídlu? Nemáte potíže s vyprazdňováním? Nepadají Vám vlasy?Berete nějaké léky - i Vámi popisované stavy mohou být vedl.příznaky medikace některými léky.Doporučuji Vám návštěvu prakt.lékaře,který Vás pošle , na krev a moč,/.předpokládám,že např.netrpíte diabetem,chodíte pravidelně 1x ročně na kontrolu např. k očnímu lékaři,na gynekologii, apod./Tyto stavy rozhodně nepodceňujte a jak jsem psala v úvodu - řešte příčiny,ne důsledek!/

hodnocení

0x

Od té doby, co jsem měla nemocné průdušky, mám podobný problém. Už čtvrt roku se budím ve 4 - 5 hod ráno, někdy musím na toaletu a pak už neusnu, nebo až za hodinu, dvě.Myslím, že u mně to má souvislost s těmi průduškami, do té doy jsem se spaním problémy neměla. Když je člověk hodně nevyspalý, tak ztrácí nervy a je neustále unavený, to je nolrmální.Pomáhá mi čtení, nebo námaha očí na internetu. Nesmíte, při usínání na nic myslet, nebo se "rozdivočíte" a neusnete. Pomáhá čaj na uklidnění - Váni, růz. bylinné tinktury, např. Šišák. Co mně v noci ještě budí vnoučata kašlem, už jsem musela, ač nerada, vzít párkrát i půl prášku na spaní, abych si, nevyspalá, druhý den vlastní vnoučátka nepřizabila, porotože ty nervy pak na ně fakt nemám. Máte li možnost, pusťte si na Youtub video s meditací pro uklidnění, možná usnete už při ní.

dam®
hodnocení

0x

Dobrý večer, původně mě zaujalo zařvané sprosté citoslovce, no co už...U mne, když jsem přetažený, tak lavor a v něm nohy a když nedotažený, tak studené mléko nebo pivo a do půl hodiny jsem KO. Jestli budete mít chvíli - jak zní sprosté citoslovce? Prosím, moc moc.

tomis001
hodnocení

0x

Zkuste třezalkový čaj, opravdu. Taky jsem myslel, že je to jen výmysl, ale vyzkoušel jsem a zabírá. Nebo nějaké přírodní prostředky z lékárny, třeba Persen či něco na podobné bázi. Anebo si jen tak lehněte, úplně se uvolněte, zkuste si představit, jak máte tělo úplně z gumy, představujte si pak, že jste na nějakém Vašem oblíbeném místě a prožijte ten pocit. Sestře pomáhalo, když si představila, že je na naší chalupě nedaleko Pusteven v Beskydech, leží nahoře v patře v posteli, u nohou jí leží náš pes a venku prší... :) A to prožívala hodně vypjaté období. Anebo si pusťte do uší nějaké příjemné povídání a soustřeďte se na poslech. Hezký poslech je třeba něco od botanika Větvičky, je v to něco uklidňujícího, člověčího. Hlavně nepřemýšlejte nad ničím! V noci. To je každý problém větší.

tired
hodnocení

Děkuji všem. Začalo zabírat pomalé dýchání s počítáním dob a soustředěním se na nádech a výdech. Nejtěžší je udržet mysl nasměrovanou na ty nádechy a výdechy, aby neodbíhala. Jógu prstů jsem si vyhledala, pár úryvků přečetla, a myslím, že to bude také pomoc. Ještě jednou, děkuji všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]