Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostou? Rostou!

Od: babkazov® odpovědí: 24 změna:

Zakládám tuto otázku do diskuze a byla bych moc ráda, kdyby sloužila celou sezonu. Kdyby jsme se pochlubili tím, co jsme našli, případně, kde jsme to našli. A kolik toho bylo, co z toho bylo.

Já jsem našla v Ostravě, pod keřem, pod břízou tohoto hřiba - kováře. V kulajdě vypadá moc krásně.

Rostou? Rostou!

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dva kozáčci! Alespoň něco... Je tu sucho.

sebod*

babčo. My letos nosíme houby domů už od dubna. Nejdříve to byly smrže, pak májovky a už cca měsíc hřiby. Teď jsem byla v pondělí v lese pro růžovky. Brala jsem jen takové ty zavinuté, ale byly velké jako pěst. Hříbky jsem vzala jen ty, co se mi pletli pod nohy :-D V pátek jdu pro houby znovu. Takže má-li někdo zájem, klidně pošlu (Hradec Králové. Praha). Budou hříbky (smrkový, kovář) a růžoFky ;)

Neneééé, to je nějaká pohádka že jo? Velká závist *sok*

Já zrovna dnes vyškemrala od mamky malou sklínku loňských sušených.

Zájem by byl, ale jsem z ústecka.

Tak budiž vám přáno a dobrou chuť :)

fed

Děkuji:)

Ps: Jsem z východních čech a tady právě před týdnem a tento bylo pro houby dobré počasí takže asi proto to takhle vyrazilo jinak přeji vám aby jste také něco snad našla.

sebod*

fed. Tak to jsi krajan *smich*, Já tady kolem Hořic nenajdu ani prašivku, popojedu k Hradci a tam je hub plno.

sebod*

Marečková, tak do Ústí to nedokážu poslat. Škoda. Já houby rozdávám už na potkání. Fakt. Neprovokuju *stop*

Já vím, že to není provokace, taky bych se pochlubila. U nás nikdy moc nerostou.

To mi připomíná...táta jel předloni z jižních čech,byl tam na náštěvě,když se blížil k domovu volal mi,že má nějaké houby,ať

jdu před barák a vezmu si na ně něco, že se podělí, vzala jsem malou misku a ještě jsem váhala, zda není moc velká...

když otevřel kufr došlo mi, že jsem měla vzít aspoň krabici od banánů*sok*

A co klíšťata, taky u vás rostou? Já letos už dvě jen na zahradě*ee*

sebod*

klíšťat tu jsou mraky. Láduju do vnoučat vitamín B, tak zatím si nás moc nevšímají :)

ado Prahy?

za kolik, klidně mi napište vnitřní poštou

fed
hodnocení

0x

Jasně*jasne* že rostou dnes už jsem jich našel dost i můchomůrku růžovku hříbky kluzky začínají i kováři je toho těd v tom lese habaděj o výkendu jdu do lesa znovu takže snad to tam lidi nevyberou*smich*

hodnocení

0x

Našla jsem jen 5 růžovek a maličkého podhříbka. Je to už 2. marný pokus. Počasí na houby jak dělané a nic! Loni to bylo podobné, pořád psali o koších hub a tady to trvalo ještě 3 týdny, než začaly potvory růst!

dam®

Ahojky houbařská rodino, kousek za lázněma v Klimkovicích /Ostravsko/, byly nalezeny Babky, vyznívá to dvojsmyslně, ale v polívce, no vlastně už není, byly fajn. Na Morávce zatím nic moc, ale těšínsko funguje celkem spolehlivě.

hodnocení

Jééé, to je pěkné povídání! :) Včera ve zprávách, když povídali, že se 2 lidé otrávili satanem, dali záběr obrovského množství nádherných hřibů. Dech se mi zastavil. Kdo ví, odkud a ze kdy to bylo. :-D Sbírali jsme, celá rodina, babky, celá století. A teď čtu: zena.cz/...

tondac*
hodnocení

0x

Já jsem zatím našel houby :)

hodnocení

0x

Zdravím,v sobotu jsme nasbírali 2 košíky,8 praváků - byla omajda,babky,modráky. Po loňské bídě fakt radost. Sbírali jsme i ty babky,které jinak míjíme,na sušení a smaženici. JISKRA - JČ.

lidus*
hodnocení

0x

Manžel chytil zápal plic a v posteli nenajdete nic, na druhou stranu má jistotu, že ani klíště nechytí. Dnes mi dcera z trhu donesla krásnou hlívu ustřičnou, sice to hříbek není ale i tak jsme si pochutnali. Vám co můžete do lesa závidím.

tomas11*

To je mazec*sok* z takových úlovků by se u nás dala udělat slušná živnost.

sebod*

Marečková, neblázni. Ty houby svítí na dálku *smich*

hodnocení

Mají jedinou výhodu. Červi nepřežili! :-D

Já vím, ale prostě jsem si přadstavila toto v našich lesích*tanec*

Ale vážně, myslíte, že je to radiační produkce?

Byla jsem před 27 lety v CCCP a v lese to vypadalo podobně, na mou duši, oblast Vladimir.

Inu - Sovětský svaz - země neomezených možností. Aspoň tak se to kdysi říkalo, ne? ;)

Mě by zajímalo, co je to za ovoce na 11 a 12 snímku. Tvarem to připomíná maliny či ostružiny, barva je jiná, listy také a je to nízké, ne ty klasické ostružinové či malinové keře. Co to je? Jaga.

fed
hodnocení

0x

V sobotu jsem byl v lese na houbách a na každém kroku babky nebo podborováci a mnoho jiných hub kdyby nevyrušila blížící se bouřka tak jsem měl plný košík,asi se u nás udržuje hodně vlhkost.*frajer*

Přeji všem hezké léto:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]