Nejste přihlášen/a.
Pokud má takové psychosomatické problémy, tak nějaký problém mít bude - ať už s učením, nebo se spolužáky či učiteli. Možná vám nechce říct pravdu. Já osobně bych se to snažila z ní dostat - navodit atmosféru důvěry, a v klidu si s ní popovídat.
Můžou to být rovněž začátky sociální fobie. V tom případě bych doporučila návštěvu psychologa.
limoška, máte pravdu. Rodiče by si především měli uvědomit, že dnes je největším stresem šikana a z toho ještě více kyberšikana...Zamyslet se tedy, kdy, jak a kde to začalo atd. Zkrátka jí pomoci.
Mám to samé, stejné příznaky, zdravotní stav OK. Ale nechodím již do školy ale práce.V práci stres nemám, buzeraci také delší dobu (rok) nemám. Nevím. Ale zkouším to řešit tak, že si ráno přivstanu, v klidu uvařím čaj a něco malého zobnu. Zatím jakž takž, Přeji hodně štěstí dceři...
Andreo, někteří lidé jsou náchylnější k neznámým, novým věcem, protože je neznají. Jak píšete - "nevím, jak to bude probíhat" a to je znervózňuje. Jsem jedním z nich, u nových věcí si to musím omakat, zjistit, jak co funguje, co je zvykem... (Mají s tím problém i autisté, ale to už je jiná kapitola.) NICMÉNĚ školní den vůbec není nové prostředí, noví lidé, nové zkušenosti - právě naopak! Ptala bych se dcery, co přesně ji znervózňuje. Zkoušení? Testy? (=bojí se neúspěchu, má úzkosti z vlastního projevu nebo výsledků a hodnocení?) Lidé? (=sociální problém?) Učitelé? (=sociální problém, úzkost z autorit?). Dál bych zašla do školy a poptala se tam, jak se jim dcera v tomto ohledu zdá, jak funguje ve škole, jakou má pozici v kolektivu a jak se projevuje ve vyučování, zjistit, co by oni mohli vidět jako problém.
Téměř celou základní školní docházku jsem nemohla snídat, zvedal se mi žaludek...všechny vyšetření v pořádku.
Přešlo to samo, ale nyní v dospělosti muśím čelit stresu, osvedčila se mi "joga prstů"...dostala sé ke mně tato kniha
a velmi mi pomohla. Pak mám ještě dobrou zkušenost s bylinným přípravkem na uklidnění "Nervamin" - lahvička s výtqaždy bylin...kupovala jsem v ZELENÉ LÉKÁRNĚ, nebo objednat na internetu.
Mě to přešlo, jako když utne, když jsem změnila prostředí.
-tím Vám neradím, abyste něco zanedbali...držím palečky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.