Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno přeji všem,
včera jsem donesla domů pastovaný med (mimochodem neskutečná dobrota) a můj sedmiletý syn mě docela dostal svou úvahou "chudáci včeličky, musí dělat med pro nás i pro sebe a nebýt včeliček, tak tady nejsme ani my lidé, protože by nic neopylovaly a nic by nerostlo, tak bychom neměli co jíst" Jak blízko byl pravdě?
Něco na tom je, zřejmě pochytil současnou debatu na toto téma, hodně se toho napsalo a namluvilo, Poláci dokonce počítají opylovače. Inventura.
Kdyby vymřel hmyz tak člověk dlouho nepřežije ale kdyby vymřel člověk tak hmyz si toho vubec nevšimne
Obecně lze říci, že výnosnost a kvalita nejméně tří čtvrtin světového zemědělství zčásti závisí na opylovačích, sdělili vědci. Týká se to ovoce a zeleniny, olejných rostlin a některých obilovin. V některých částech světa by se tak podle IPBES mohlo zvýšit riziko podvýživy.
Úbytkem divoce žijících opylovačů je podle IPBES ohrožena především Severní Amerika a Evropa. Na starém kontinentě prudce klesá populace včel, ať už divokých či domácích. I když vědci nemají k dispozici údaje pro Latinskou Ameriku, Asii a Afriku, předpokládají, že tam bude trend podobný.
Příčinou úbytku opylovačů žijících ve volné přírodě jsou především změny ve způsobu hospodaření, znečištění, používání pesticidů nebo klimatické změny.
No asi to do budoucna také vidím na ty štětečkové opylovače
Já prostě jen tiše obdivuji tak malého kluka s takovým pohledem na věc.. Trošku mu to ale "zoptimičtěte", že se včelkám vždy nechá dost medu, aby mohly vpodhodě přežít. Jinak samozřejmě opiluje spousta hmyzu, ale i vítr, déšť..
Je na tom kus pravdy, ale ne celá. Opylujícího hmyzu je více, skuteční přeborníci jsou čmeláci, kteří mají ještě lepší paměť než včely. Navíc jsou dost rozumní, aby neprodukovali med pro něco tak zbytečného, jako je člověk.
Jenže ty (podle vás nerozumné) včely neprodukují med pro "zbytečného" člověka, ale pro své larvy a pro sebe. To jen člověk je "taková svině" že jim ho sebere.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.