Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká by byla vaše bezprostřední reakce?

Od: tomis001 odpovědí: 30 změna:

Dobrý večer, omlouvám se, že jsem si vypůjčil titulek otázky, kterou jsem našel na Odpovědích. Zdá se mi zajímavá i pro zdejší komunitu, proto ji sem kopíruju a děkuji tamnímu uživateli s nickem "dudu", který ji položil:

"Zamyslete se prosím a poté popravdě vyjádřete k situaci, kdy se veřejně na ulici vášnivě líbají dva chlapi. Zůstali byste navenek i v tzv. v duchu klidní a nebo v podvědomí sotva ustáli veřejné projevy této odchylky! Musí být jeden zrovna vyznavač islámu aby v podobné situaci jednal nepřiměřeně?
ad: lejdy.můn - tak především se domnívám, že komolení jazyků i v něčem jako adresa by nemělo být povoleno. A za další mám dojem, že můj dotaz je formulován docela jednoznačně a důvod k tvým zcestným úvahám nezadává."

Mně osobně se nejvíce líbily nebo mi přišly zajímavé tyto odpovědi:

- Byla bych úplně, ale úplně v klidu. Když jim to klape... Jedna česká modelka měla na svém Facebooku tohle: ( asi nebudu citovat úplně přesně, ale pokusím se ): "je úplně jedno, kdo koho miluje anebo s kým spí. Když se vám to líbí, natřete se klidně medem, vyválejte v peří a rozdejte si to třeba se šimpanzem. Každému, co jeho jest, když tím nikomu neubližuje a neobtěžuje okolí!" - mimochodem, tahle slečna má vztah s mužem, se kterým se kdysi rozešla právě kvůli jeho náklonnosti k mužům a pak se k sobě vrátili a letos se budou brát... a jejich vztah jim mohou heterosexuální páry fakt závidět. Možná by na líbající se muže někteří lidé reagovali neadekvátně, ale sakra, žijeme v 21. století!

- Přidal bych se! :)

- S pravdou problém nemám, to se nemusím ani zamyslet- myslíš jazyky do krku a tak? Nemusím být homofob ani Arab k tomu, abych na ně okamžitě zaútočil, ať mažou někam do soukromí, abych byl ušetřen to vidět, pánč nejsem nijak povinován tam na veřejný ulici s nimi zvracet. Normálka bych jim tu idylu po dobu, kdy jdu okolo, ukončil, na to můžouz vzít jed ..no ale kdyby to bylo před jejich klubem, tak bych samozřejmě držel zobák, aby náhodou nepískli a já nenalapal ..nedejbože by mě tam inzultovali stylem- co se do mě vejde!

A co vy? Jak byste reagovali anebo co si o tom myslíte?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Právem koho by jim tu idylku ukončil? Je to jen jejich věc. Ať si každý dělá co chce, láska se, naštěstí, nedá zakázat. Přej a bude Ti přáno.

joudic*
hodnocení

0x

je mi to uplne jedno, jen mam tendence byt velmi agresivni, kdyz si nekdo mysli, ze obtezovani na wc je v poradku... true story...

venkov4ever*
hodnocení

0x

Nejspíš bych se znechuceně zašklebil a obešel je co největším obloukem. *blee*

doplněno 15.06.16 07:23: Nicméně čestně dodávám, že být to dvě pohledné ženy, obcházel bych je hodně pomalu a zblízka. ;)

hodnocení

0x

tak já bych nejspíš odvrátila oči, protože se na to dívat nechci, ale nijak by se mě to nedotklo ani nerozčílilo - proč, je to jejich věc...

pohanka*
hodnocení

0x

Neřeším to. Zaregistrovala bych to, ale okamžitě se mi vše vykouřilo z hlavy. Nezájem, žádný vztek, lítost, pobouření.

Jejich věc, jejich život.

Pokud mě neobtěžují, nenarušují můj prostor, nepřemlouvají, nediktují, tak proč se k tomu nějak vyjadřovat.

U nás se žije dobře, jsme ateisté, nevnucujeme nikomu svůj názor, z výchovy v rodině a školy máme nenásilné standarty chování. Snad na to nedoplatíme.

Dříve lidé těžce pracovali a neměli tolik času na zážitkový, lehký život. Možná, že i přemíra antikoncepce, psychiatrických léků, které se dostávají do vody a potravin, mají velký vliv na na všechno to chování, které dřív nebylo. Chemie ničí planetu a zároveň i její obyvatele.

ria*
hodnocení

0x

Znám poměrně dost supr gayů i páry, ale když jsem otevřela dveře a v místnosti se vášnivě líbali dva kluci, musela jsem na ně chvíli zírat a uvědomovala si, že tady něco není vpořádku, stejný pocit jsem ale měla i když jsem poprvé viděla třeba liliputa, nebo člověka s ohořelou tváří na ulici. Myslím, že podruhé bych to už ale neřešila vůbec. Jako by to byl normální pár..Zajímavý je, proč je dotaz jen na líbající se muže, co kdyby to byly ženy? :)

hodnocení

0x

V téhle otázce, mám pocit, že jsou otázky dvě. Vášeň na veřejnosti a vášeň kluků. Nemyslím si, že by veřejné prostranství bylo dobrým místem k projevům vášně. Je dost místa na zeměkoulí, kde si náklonnost mohou milující se osoby projevit. Jsou nějaká společenská pravidla, slušnost a vkus, by měl být dostatečným důvodem k tomu, aby lidé vášeň projevovali v soukromí. Lásku si projevovat mohou všelijak, ale vášeň by měla být soukromou záležitostí. *hej*A dva kluci? Nechápu, proč tohle lidé tak řeší. Ani ti kluci, ani dvě ženy po nikom nic nechtějí, nic nikomu nedluží. Je to jen jejich věc. Nikomu neškodí, nikomu neubližují.

doplněno 15.06.16 08:10:

Ahááá, neodpověděla jsem přesně, jak bych reagovala. Asi stejně, jako když musím projít kolem chlapa, který močí na veřejnosti. Nevím, kam s očima, jestli se mám vrátit nebo otočit hlavu a dělat se, že nevidím. A mám zlost na něho, že mě přivedl do téhle situace a taky na sebe, protože já jsem ta, která v této chvíli nedělá nic proti slušnosti, vkusu. *zed*

coco

Babko *palec* - takhle to snad citi vetsina slusnych lidi, kteri nemaji potrebu primitivni verejne exhibice !

cechacek*
hodnocení

0x

Pokud neobcují, případně nevykřikují protistátní, neb protiimigrantská hesla, tak jsem v klidu, více mně znepokojí zlodějna, přepadání, a sem tam mord

jenda2*
hodnocení

0x

Ze strany takto líbajících je to exhibicionismus. U mladých standardních párů je to pochopitelné, dva teplouši při takové činnosti jsou hnus. Hnusí se mi to a mám na to nárok jako oni na registrovanbé manželství. Nemusí se ale celý svět dozvědět, že jsou homodějové.

hodnocení

0x

babkazov.Vaše odpověď by se měla vytesat zlatým písmem na pomník.

jofa*

Prošel kolem, usmál se, zvedl oči v sloup a pronesl Bože můj.

hancule*

Ženy obecně více tolerují homosexualitu proto,že jsou matkami a může se stát,že právě jejich potomek bude homosexuální.Muži vzhledem ke svému sex.pudu spíše vítají pohled na 2 lesby,zatímco ve většině případů ,zvedají oči v sloup, - a to je ještě vcelku jemná reakce.Jsou případy,kdy,když se v rodině objevila homosex.,muž rodinu dokonce opustil,protože se nedokázal ,smířit, s představou,že jeho syn je homosexuál.S představou dcery-lesby se muži obecně smiřují daleko lépe.Máme prostě zakořeněnou představu muže,který dobývá ženy,které rodí potomky.Homosexualita je stará jako lidstvo - Indiáni /USA/ říkali těmto mužům..,ženský muž, ale v jiných kulturách byla homos.viděna různě - od poprav po uctívání.V moderní současné společnosti je tolerována spoluobčany,ale spíše ve velkých/více anonymních / městech nežli např.na vesnici,kde si lidé ,vidí do talíře, a předsudky jsou ,živější,.Některé případy pubescentů,kteří svou orientaci skrývají,bývají i tragické,pokud nevyhledají odb.pomoc nebo se nesvěří matce a ta posléze přijme toto sdělení nebo vyhledá se synem odb.pomoc. Některé případy mohou být až tragické - sebezraňováním počínaje a sebevraždou konče.Buďme tolerantní,může se to stát i v naší rodině,v našem příbuzenském okruhu./Vždyť vadí Vám homosexuál jako úspěšný bohatý člověk?Asi méně,nežli homos.ve Vašem okolí./

hodnocení

0x

Tomis001, dal jste dost zajímavou otázku, ale odpovědi vás vůbec nezajímají? Nestojíme vám za to, abyste reagoval? *hej*

doplněno 16.06.16 15:41:

To jsem ráda, že jste se ozval ;) Děkuji.

tomis001
hodnocení

babkazov: Samozřejmě, že odpovědi mne zajímají. Také pokud si projdete mnou položené dotazy, uvidíte, že VŽDY reaguji a děkuji. Toto je ovšem dotaz jiného charakteru, nežádám o radu, ale protože se na Odpovědích setkal s úspěchem mezi samotnými uživateli, tak jsem jej dal sem s tím, aby odpověděli ti, kdo odpovědět chtějí a naopak ti, které podobná tematika a odpovědi zajímají, si mohli odpovědi přečíst - ostatně je to i v textu dotazu. Takže spíše ne kvůli sobě, ale kvůli ostatním uživatelům jsem tento dotaz sem přenesl. Rád jsem si přečetl, co si kdo myslí, nicméně reagovat na jednotlivé odpovědi asi nemohu, za první je jich celá řada a za druhé, můj vnitřní názor je můj názor a nemohu podle něj chválit ty, které se mi líbí a kritizovat ty, se kterými se rozcházím. Respektuji postoje ostatních, které k tomuto problému zaujímají. Také nepatřím mezi nevychovance a ve chvíli, kdy uvidím, že diskuze vyhasíná, poděkuji všem za to, že se vyjádřili. Ale to snad ještě je čas... :) Nemyslím, že jste myslela svou "výtku" ve zlém a věřím, že jsem Vám svůj postoj dostatečně vysvětlil. Hezký den!

lidus*
hodnocení

0x

Byla by to pro mě trapná situace, stejně jako když se po sobě plazí kluk a holka, stejně jako podnapilý pár.

robin1*
hodnocení

0x

Přidám odpověď z druhého břehu *hi*, tedy odpověď gaye.
Osobně se na veřejnosti vášnivě nelíbám, když se s partnerem loučíme, či se naopak potkáme dáme si normální pusu.

Nicméně reagoval bych úplně stejně jako by to byl heterosexuální pár, tedy nijak. Což nic nemění na tom, že vášnivé líbání považuji za poněkud intimní záležitost, která na veřejnost nepatří bez ohledu na sexuální orientaci.

V případě teplého páru, už to možná i trochu hraničí s exibicionismem typu gaypride (já osobně nemám zapotřebí si jednou za rok dokazovat něco co mně vědí všichni známí a už vůbec nechápu proč pořádat "pochod hrdosti".

A jelikož to není zdaleka první diskuze na této poradně na teplé téma, považuji za vhodné dodat, že mně valná většina zdejších uživatelů příjemně překvapuje svojí schopností tolerance.:)

hancule*

Naprosto Vám,Robine,rozumím..heteros. nepořádají žádné ,pochody hrdosti, - co se týče Prague pride - myslím,že v očich veřejnosti spíše škodí,protože předváděné karikatury spíše odrazují nebo znechucují.Nechápu,proč jsou pořádané - v prvopočátku zřejmě snaha o zviditelnění s uznáním soc.pozice, možnost registr.sňatku atd.posléze již opakování, a opakování se změnilo v podstatě v maškarní průvod.Nechápu také,proč stále trvají předsudky k otázce homosexuality - je to stejná přirozenost jako heterosexualita a tou se přece také nikdo nezaobírá...zřejmě předsudky žijí v myslích lidí i přes informovanost a osvětu./Neprospívají tomu ani komedie, se šišlajícími,nakrucujícími se namaškaráděnými herci./Bohužel.

dota*

Je to v hlavě. Vy to tam nemáte, tak s tím nemusíte bojovat. Já to tam mám a už jsem z toho boje strašně unavenej. A kdyby to bylo jen o homosexuálech. Mě dráždí mnohem víc skupin lidí. Takže budte ráda, že to tak máte, s opakem se žije velmi velmi těžce. Sám jsem si to nevybral, jsem sám sobě vězněm.

vikingii

Proc se vubec gayum rika "buzeranti"? Gay je normalni clovek, naopak buzeranti jsou treba politikove nebo mestaci ... A to normalni lidi nejsou. Gay muze byt inetektem hoooodne vysoko, buzerant nikoli.. :) Je tedy mozne nadavat gayovi tak prisernym slovem? Predstava, ze by mne nekdo rekl, ze jsem "politik" (tedy buzerant) nebo-li "spina" se mne bridi tak, ze bych prastil ... :D

joudic*

buzeranta najdes vetsinou na Gay pride, a gaye mezi normalnimi lidmi ;)

klera*
hodnocení

0x

Na vášnivě se líbající lidi na ulici nejsem zrovna zvyklá...myslela bych si, že se snaží schválně upoutat pozornost. Jinak ale, abych se přiznala, se mi ten akt dvou líbajících se kluků líbí...ne že by mě to sexuálně přitahovalo, ale něco se mi na tom prostě líbí. Kdybych si měla vybrat, jestli chci na ulici vidět vášnivě se líbající heterosexuální nebo homosexuální pár, vyberu si homosexuální. :-D

culdabulda1*
hodnocení

0x

- zajímalo by mne, jak byste chtěl reagovat?

Pokud je homosexualita zákonem povolena a společensky tolerována, je to stejné, jako když se na nepatřičném místě "ožužlávají" chlapec s dívkou. Taky to není zrovna vkusné. V obou případech nejsem naštěstí nucena se dívat - pokud ovšem nesedí ve vlaku nebo v autobuse na protějším sedadle (pak by se možná hodil ten "kalašnikov", jak říká p. Zeman).

hodnocení

0x

Tak já po tomhle světě chodím už drahnou řadu let a ještě jsem se s takovým případem nesetkala. Ještě nikdy jsem neviděla na ulici ani v noci, ani ve dne dva muže, nebo dvě ženy, že by si ležely v náručí a vášnivě se líbali. Ano, párkrát se mi stalo, že jsem viděla normální mladé milence v objetí a asi se pusinkovali, nesledovala jsem je, byli evidentně zamilovaní. Já si myslím, že tato otázka se zrodila v mozku někoho, kdo se příliš zabývá vlastními představami, protože nemá svůj vlastní sexuální život v pohodě. Nesnáším diskriminace jakéhokoliv druhu.

Docela zajímavá byla odpověď jednoho z přispěvovatelů. Kdyby to byli chlapi, tak by byl zhnusen, kdyby to byly ženy, tak by se zastavil a díval se. To vypovídá o pisateli hodně.

A to, že by někdo chtěl ukončit násilně idylku dvou neznámých lidí, do kterých mu vůbec nic není a kteří jsou někde na ulici která tomu dotyčnému nepatří a neudělá to ze strachu, aby se z nějakého klubu nevyhrnuli ostatní a on nedostal za vyučenou, tak to mi rozum nebere vůbec. Takže zbabělý idiot, který by napadl dva lidi v ústraní. Kdybych se u toho ocitla já, tak přísahám, že bych se okamžitě postavila na stranu těch dvou kluků a klidně bych je bránila, i když jsem ženská. Nesnáším křiváky kteří jednají násilnicky jenom v tom případě, kdy se necítí ohroženi. A jestli je mi z někoho na blití, tak jsou to tito lidé a ne homosexuálové.

sebod*

Suzy *hej**palec*. Taktak, pro mě, za mě ať chodí holky s holkama a kluci s klukama... To je jejich problém. Mně to nijak nevadí. Kdežto takovej heterosexuální debil, mě dokáže pořádně naštvat *cert*

martinaa*
hodnocení

0x

Líbající se hetero dvojice (ne plazící se po sobě a jazyky až v žaludku), dneska málokoho pohoršuje. Osobně, když potkám zamilovaný pár, se usmívám, protože je to hezký.

Líbající se lesbičky jsou snem mnoha mužů a probouzejí v nich erotické fantazie. Ženám zpravidla nevadí.

Ale líbající se gayové... to je prů.er, co? Na pranýř s nima, upálit! Aneb malý český pokrytecký človíček v akci. *ee*

Za svou orientaci nikdo nemůže. Mezi zvířaty je spousta homosexuality. Ale stádo dutohlávek ne a ne to pochopit.

balzerka
hodnocení

0x

Já jsem hubatá. Já bych si asi vtipnou poznámku neodpustila. A to bez ohledu na to, jestli jde o holku s klukem nebo dva kluky. Pamatuju se, jak jsme šli po mostě s přítelem srandistou. Mladík tam vášnivě "zalamoval" dívku o kamenné zábradlí, ruku pod její bundou. Nevnímali. Přítel se pozastavil a já pokračovala, abych je rychle minula . On pobaveně: Počkéj, počkéj, za chvílu ju bude svlíkat...:). Jednou totéž v tramvaji. Lidi se dívali jinam, trapas. Přistoupil jeden, možná měl trochu vypito, a spustil směrem k těm dvěma: Aáá, tady je dusno! A jedééém, do ní , to je ono! Jak ve fotbale. :) Dvojice přestala: O co Ti jde? Ty se starej,abys nespad, vole. A v tramvaji bylo hned veselo.

davidc
hodnocení

0x

Osobně by mi to bylo asi jedno, ale záleží na situaci. Sám jsem se jednou s bývalou slečnou líbal na veřejnosti a vím, že to pro lidi není "příjemné" něco takového mít poblíž, ale někdy k tomu prostě dojde, ještě když jste mladí. Nicméně to u kluk-holka považuji za přijatelnější než-li žena-žena/muž-muž. Chápu, že oni za to nemohou, jak to cítí, ale pak to vysvětlujte prckovi, který o tom nic neví a může ho to ovlivnit do budoucna. Každopádně ať si každý dělá, co chce, když to nebude porušovat svobodu toho druhého :)

hodnocení

0x

určitě bysem na ně nezírala takovým způsobem, jako bych v životě ještě nikdy neviděla člověka...

co by mi šlo hlavou, to předem nevím, nějak mi to nejde se do té situace vžít.

astik
hodnocení

0x
Ať si dělají co chtějí, ale ne na veřejnosti. Morálka začala být až přespříliš uvolněná. Vše má své meze. Nemám nic proti puse na veřejnosti, ale půlhodinové strkani si jazyka do krku patří do soukromí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]