Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neomluvené hodiny (dovolená)

Od: rena13 odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, poprosím o radu, synovi zůstalo na vysvědčemí 30 neomluvených hodin z odborného výcviku ( 5 dní ).

Jeli jsme na dovolenou dříve, syna jsem omluvila.. přesto mi to škola neuznala, mají na to vůbec právo? tedy spíš, je to kruci opravdu takový problém.. myslela jsem že je to o domluvě. Byla jsem s tím i ve škole, neprofesionálně mě * odbyli *. Teď se ukliďnuji, budou mu ty hodiny nějak vadit? je ve druháku na učňáku. Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Nelze pouze omluvit, musíte předem žádat ředitele školy a skutečně vyhovět nemusí.

joudic*
hodnocení

0x

proto je lepsi nemoc a je klid... to bude reditelska dutka nebo za tolik neomluvenych spis 2-3 z chovani atd, ja jsem do skoly nechodil vubec a na kazde pololeti dutky nebo 2-3 z chovani, casem i podminecne vylouceni atd, tak jsem zacal chodit k doktorovi s kazdou kravinou, ale znamky jsem mel ok, tak na me nemohli :-P holt spatny vyber skoly je previt a na prechod jinam to bylo uz pozde, tak jsem si to studoval po svem :) Nekteri profesori me meli radi (i reditel, ktery nas ucil pravo) a jini, byvali komousi, bytostne nenavideli, ze uz mi nemuzou napsat nejaky kvalitni kadrovy posudek :)

hodnocení

0x
Už dobrých 53 let mám na vysvědčení neospravedlněných 40 hodin z podobných důvodů.
Dodnes mi to nevadilo, nikdo mi to nevyčítal, nic to neovlivnilo. Pokud někdo vysvědčení žádá, stejně čte jen přední stranu. Je to doklad o absolvovaní vzdělání.
Syn ukončí ročník, vyučí se i bez těch pár hodin praxe. Stejně se bude muset i po vyučení i nadále učit, získávat praxi.
Nedělejte si starosti.

hodnocení

0x

To ale od školy není fajn. Nutí lidi lhát. Zbytečně! *zed*

hodnocení

0x

Syn jede v pátek s rodinou do Chorvatska. Přestože ještě neskončil školní rok, děti ve škole dostatečně včas omluvil, škola mu vyhověla a respektuje to.

Pokud jste to učinila včas /o termínu dovolené ví většinou člověk třeba několik týdnů či měsíců/ a slušnou formou, měla by Vám škola vyhovět. Jejich povinností to ale není. Pokud se dítě špatně učí, špatně chová a je prostě problémový žák, škola nemusí žádost rodičů vyslyšet. Tím zase ovšem nutí rodinu lhát. Přece rodina nenechá dítě doma. Nebo kvůli zlobivcovi nepojedou všichni nikam?

To je hloupost. Měla byste to ještě jednou probrat s třídním učitelem syny. Že jste to slušně a včas nahlásila. Nejlepší by to bylo písemnou formou, abyste měla v ruce důkaz: Žádala jsem už tehdy a tehdy na ten a ten termín. Na písemnou žádost Vám měla škola rovněž písemně odpovědět. A bylo by to bez problémů.

Dříve se dvě strany domluvily. Připadá mi, že dnes ta vzájemná komunikace mezi lidmi je čím dál obtížnější. Jaga.

trnca*

Máte naprostou pravdu v tom,že je to o komunikaci. Na mě to dělá dojem, že se rodiče jaksi neobtěžovali zajít za ředitelem školy a slušně ho požádat. Škola v takovém případě opravu ve většině případů vyhoví (kdy nevyhoví budou asi jen vyjímky - neslyšela jsem o takovém případu). Pokud se ale rodiče omezí jen na napsání omluvenky (papír, který strčí děcku do ruky a nebo zápis do omluvného listu), není nic divného na tom, že škola toto neakceptuje. Oni nežádají, ale jen dávají škole na vědomí.

Kdysi (a to nebylo uvolňování žáků vůbec běžné) jsem měla možnost vzít svého syna do Francie v září. Již před prázdninami jsem zašla do školy a poprosila pana ředitele, jestli by bylo možné synka na dva týdny uvolnit s tím, že samozřejmě bude po návratu znát vše, co se probíralo a nebude se omlouvat ze zkoušení. Nebyl žádný problém. Před pár týdny stejný problém řešila moje kolegyně. Odjížděla s dcerkou na začátku června na dva týdny. I ona byla u ředitelky školy a domluvily se na tom, že malá musí před odjezdem zvládnout všechna zkoušení a test z matematiky vypracuje ihned po návratu.

Ono je jen potřeba respektovat to, že škola má své vedení - jako podnik ve kterém pracujeme a že má právo rozhodnout o uvolnění žáka (stejně jako zaměstnavatel o naší dovolené).

iz*
hodnocení

0x

O uvolnění žáka z výuky je nutné požádat písemně ředitele školy v dostatečném předstihu. Nejde-li o problémového žáka, škola většinou vyhoví.

Dodatečná omluvenka nestačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma neomluvené hodiny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]