Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, co myslíte, vystoupí Velká Británie z Evropské unie?
A jestli ano, mělo by to pro vás nějaký dopad?
Ne
Dobrý den, těžko nyní odpovídat, když to neví zatím nikdo (ani průzkum veřejného mínění).
Dopad by to mělo značný a ne pouze jeden. Mohlo by to mít i dopad na rozpad VB, protože Skotsko chce zůstat v EU. Dopad by to mělo na EU i Evropu jako celek. Takže, změn by to přineslo celou řadu (a radost snad jen Rusku). Zdravím!
myslim si, ze ano nebo to bude tesne... a ikdyby vystoupil, stejne tak si myslim, ze se unie nepouci a bude pokracovat tvrdohlave stejne... no a tim se spusti dalsi exity vynucene lidmi tech statu, jejichz politici sami od sebe nechteji...
skoda, unie je dobry napad, ale pouze obchodne, volnou praci a schengenem, to co se z toho stalo za poslednich 5 let je fraska, kterou vedou uplni "uzitecni blbci" se sesitem plnym jeste blbsich "uzitecnych napadu"
Oni se zhlídli v USA - Spojené státy americké, chtěli něco jako Spojené státy evropské. Ti mají společný dolar, Unie usiluje o společné euro. Ale tak to nemůže fungovat. To se měli poučit z RVHP, to už věděli komunisté, že nelze mít společný rubl, když není stejná životní uroven, platy, podmínky atd. A v USA státy mají i své vlastní zákony až na federální, zkrátka zatím nikdo neřídil EU, kdo by toto řešil. Mají klapky na očích.
Migranti jdou do Evropy na pozvání bohatých států, protože třeba určitě nepůjdou pracovat do zbrojovek, až se schýlí k válce, rozmazlení němci a válka nebyla 70 let, takže boháči "zchudli" chtějí být znova v balíku, není větší byznys než válka, proto musí být válka a už jde jen o to, kdo ji rozpoutá tak, aby vina nepadla na hlavního agresora.
Lidé dělají chybu, že myslí, že se jich to netýká. Že je to všechno moc daleko...Před druhou světovou válkou byly pochody za mír, za Španělsko, dobrovolníci tam odjížděli, protože věděli, že světová válka začíná tam...ve Španělsku a že se to Evropy týká.
A historie se ráda opakuje...zatím to začíná tak, že se dodá arabské jaro, nechají se zabít vůdci, kteří si věděli rady se svými soukmenovci a ti, zblblí propagandou si neuvědomují, že to byl právě Kadaffí, kdo chtěl jejich dobro a zdvihl jim životní uroven, at byl jaký byl, tak už jen to, že chtěl pro všechny vzdělání a lékařskou péči svědčí pro něj...on hlavně nechtěl, aby mu cokoliv řešila Evropa, nebo USA, stačil si na to sám.
A tak plán na zničení Evropy válkou pokračuje...je potřeba velká síla lidí do zbrojovek, evropské matky neporodily dost lidí pro válku, tak se udělá propaganda, jak dobře se budou mít v Evropě a matka Merkel rozevře náruč v médiích, aby se dostalo ke všem, které Německo do války bude potřebovat. Nic není náhodné - nevěřte tomu, ani provokace Ruska, aby i je přinutili zbrojit, ale já nevěřím, že to bude Rusko, které by chtělo začít válku. Na rozdíl od pokořeného Německa a na rozdíl od USA za oceánem, dobře vědí co válka obnáší, stačíse podívat, jak velké ztráty SSSR utrpělo na životech i majetku, přestože ji nevyvolalo. A proto nebudou a nejsou v tomto směru agresoři.
Ted jsem se dívala ted znovu : 62 % lidí zde věří, že oni vystoupí z EU. Já říkám že ne, žev něm zůstanou, že to bylo jen o vydírání EU k povolení různých ustupků na ukor východních států a nebylo by to poprvé...
Ne
Dobrý den, opravdu si myslíte, že bývalá východní Němka (dcera faráře) považuje současné Německo za pokořené a chce válčit za pomocí arabských imigrantů? Považujete dnešní Rusko za oběť či hodného beránka, který dodržuje mezinárodní smlouvy a nekrade cizí území? Zdravím!
bmbx - vím, že jste rusofil, tak se nemůžeme shodnout. No, dle mého názoru poslední loupež ze strany Ruska bylo odcizení Krymu Ukrajině.
ben:
kdy a komu rusko ukradlo území?
ben:
rusofil - nerusofil, proto jsou proti Rusku prováděny ze strany Evropy sankce, které mají víc negativní vliv pro Evropu než pro samotné Rusko
Myslím, že nemusí být člověk rusofil, aby pochopil, že vše je trochu jinak než se "vrtí psem"
bmbx® Datum: 15.06.16 -
Máte samozřejmě pravdu. Rozhodli to obyvatelé Krymu sami o sobě, takže jim svět nemá do toho co kecat...
Krymské referendum (2014) - zdroj:
cs.wikipedia.org/...
citace:
Pro připojení k Rusku hlasovalo více než 96 % zúčastněných voličů při volební účasti 83 %.
Mno, nejsem si úplně jistá jestli to mělo větší vliv na Evropu. Rodiče byly milulý týden v Bělorusku a táta nechal v hospodě (v Minsku) dýško 10 000 rublů. Před odjezdem museli nakoupit flašky vodek, aby se rublů zbavili, protože vyměnit je tady, podle jejich slov, jaksi nejde.
pro bena
opravdu si myslíte, že bývalá východní Němka (dcera faráře) považuje současné Německo za pokořené a chce válčit za pomocí arabských imigrantů?
A kde to píšu? Že současné Německo je pokořené?
píšu
Na rozdíl od pokořeného Německa a na rozdíl od USA za oceánem, dobře vědí co válka obnáší...
píšu tedy v celém tom malém sloupečku o válce, ne o současnosti, proč to vytrháváte z kontexu? Má to pak uplně jiný význam a byla bych za idiota kdybych něco takového psala.
V historii válek a Evropy Německo pokořené bylo a to Ruskem. Prohrálo válku.Co se Vám na tom nezdá? Co na tom není pravda?
Jinak samozřejmě migranty Merkel nepožene do války, ale válka potřebuje zbraně, hodně zbraní a Německo už nebude mít pracovní levné síly z celé Evropy jako měla otroky za druhé světové války a tak musela přijít na jiný způsob a tak matka Merkel rozpřáhla náruč...co mi na tom můžete vyvrátit? Budoucnost, která brzy nastane?
Nebo vážně věříte pohádce, že Německo má málo své rasy, tedy svých lidí a budou se rozmnožovat za pomoci migrantů? Já Vás ale nepodcenuju, že byste té pohádce věřil...
Ne
Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. Víte, já se v těchto politických otázkách neshodnu s kolegou @bmbx, ale když on něco napíše, tak to docela chápu. Z Vašeho politologického výkladu historie a předpovědi budoucnosti nijak moudrý nejsem, resp. přijde mně to zmatečné. No nic. Je to Váš pohled na tento svět a očekávání války. Zdravím!
Ano to je pravda, neshodneme se a nemohu se ubránit dojmu, že to jen proto, že jeden je zmasírován současnými médii a druhý se snaží tomu nepodlehnout a vnímat co se opravdu děje. Jen proto, že vnímám Rusko jako podstatně méně roztahovačné než jeho protiklad USA jsem nazýván rusofilem. Nevím zdali čecháčkové jsou natolik poznamenáni rokem 68 že pokud někdo nevidí v Rusku nepřítele až za hrob, tak ho hned nazývají rusofilem
bene
- nic ve zlém, jistě politice rozumíte lépe, nežli já, ale nějak podezřele moc se zastáváte migrace a současné proamerické a proevropské politiky vůbec - vyrozuměla jsem, že i Vy máte děti a vnuky - to Vám vůbec nezáleží na tom, do čeho se Evropa v současné době pravděpodobně řítí?
Ať už je Rusko jakékoliv, nemyslím, že by provokace NATO na ruských hranicích vedla k něčemu dobrému. Ale na druhou stranu jinou volbu v současnosti skutečně asi nemáme, nežli držet "hubu a krok" a doufat, že je to zatím "daleko" , jak říká "dafina".
Ale, kdybych měla děti, klidná bych nebyla - kde berete tu jistotu, že se pořád nic neděje? - i když islám už ovládá polovinu Evropy? Nějak nemohu považovat zprávy z Francie, Německa, Anglie, atd... za hoaxy. V tomto ohledu zcela souhlasím s názory např. pana Ringo Čecha. To není žádnej pomatenej a nezkušenej blázen a zcela jistě do celé situace vidí více, nežli my. Zdravím.
bene
- Vás urazil (svého času) můj smajlík ?
- tak to se omlouvám - myslela jsem, že si vůči Vám mohu takový žertík dovolit, neboť do volné diskuze občas vkládáte žertovné příspěvky - domnívala jsem se tedy, že jsme tak trochu na "stejné vlně" . Ale už jsem byla za žertování sprdnuta, takže dnes už bych si to nedovolila a ještě jednou se omlouvám. Zdravím.
Ne
Dobrý den, nedělejte si o mě starost - mám své politické názory, které nejsou většinové a proto trpím posměchem oné většiny, která je nejlépe informována, umí předvídat a je odhodlaná zatočit (demokraticky=?) s každým, kdo má jiný názor. Bohužel, už jiný nebudu - nebudu rusofil, nebudu putinovec, nebudu zemanovec, nebudu konvičkovec či okamurovec, nebudu levičák, nebudu ani populista či extrémista, netrpím islamofóbií, nemám obavu z budoucnosti tohoto národa a jsem málo vyděšený a ustrašený. Přitom jsem české národnosti a tudíž čecháček, jako všichni ostatní (tedy, až na některé a ty nejchytřejší nebo národnosti jiné). Takže, pokud Vy a další zdejší kolegové máte jiné politické názory, není to můj problém a já Vám je demokraticky přeji (a ani nebudu vkládat toho výsměšného smajla). Ponechte si své názory a já si ponechám zase ty své (nemusím být přesvědčován a Vaší pravdě). Zdravím!
culdabulda1 - ne, myslel jsem to obecně. Názor by se snad vysmívat neměl (ovšem, nejsem si jistý, že to občas nedělám i já). No, svou chybu člověk tolik nevidí.
ben:
nevím, ale tvoje názory mi připadají většinové a jsi ovlivně médii
média nás krmí tím co ty tady hlásáš...
Jsem přesvědčena že ne a dopad to bude mít i tak na všechny státy co nejsou bohaté.
Důvod - ustoupí se jim a budou mít řadu vyjímek, takže bude následovat Německo a další bohaté státy - Francie atd. Původní smlouvy pak budou platit jen pro nás a nám podobným. Takže naše pozice pak bude horší než ted.
Za to, že zůstanou v EU a oni zůstanou, si vyžádají tolik ustupků až se budou bouřit ostatní státy, otázka je, jestli se to dozví jaké to byly ustupky v celém rozsahu...Jejich referendum je skrytá stávkaa vydírání.
citace : nadvláda a prachy - realita
V roce 1954 zahájila Národní osvobozenecká fronta (NOF) guerillovou Alžírskou válku o nezávislost. Po skoro deseti letech války ve městech i na venkově se jí podařilo v roce 1962 vyhnat Francouze ze země. Většina z milionu lidí evropského původu spolu s profrancouzskými muslimy během několika měsíců roku 1962 odletěla do Francie.
zdroj citace:
cs.wikipedia.org/...
Velká mnichovská trojka si patrně myslela, že východní země budou koloniemi a ono to nějak nevyšlo...
Všichni okupovali, musím dodat že i Sovětský svaz, protože tu nadvládu nemůžou nějak získat, tak dělají psí kusy...a dojdou až k válce. Válku nevyvolají rusové, mám mnohem větší strach, že ji vyvolají asiaté...Japonsko musí mít pořád pifku za srpen 1945... i když uznávám, že to bylo proto, že se japonci nechtěli vzdát, tak se na ně šlo jadernou válkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.