Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NJ vs AJ

Od: venkov4ever* odpovědí: 5 změna:

Zdravím přítomné. Je podle zkušeností poradců obtížnější (pro tuzemce) studium němčiny, nebo spíše angličtiny? Mám na mysli znalost poněkud více pokročilou, ačkoliv nemusí jít nutně o dosažení CPE či C 2. Vielen Dank für Ihre Antworten and I wish you many more successes. *slunce*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alesak*
hodnocení

0x
Ahoj... Já myslím, že je to individuální, já jsem se třeba učil 8let němčinu ve škole a nejde mi to dodnes tak suprově, jako angličtina po dvou letech učení v USA, ta mi připadá daleko lehčí na učení, ale pozor, znám lidi, kteří to mají naopak. Ale zas není jich tolik, co s tou angličtinou. Připadá mi ta angličtina jako daleko lehčí a "lenivější" jazyk...víc odpustí...

hodnocení

0x
Z mých zkušeností určitě učení angličtiny je mnohem jednodušší. Jak gramatika, tak slovní zásoba...
Ale mluvím jen za sebe, jak jsem to měl já...

hodnocení

0x

Němčina a čeština mají více společného v gramatice než čeština a angličtina. Ale do studia jazyků vstupuje tolik faktorů (věk, doba, intenzita, učitel, prostředí, typ vzdělávací instituce, osobní preference a vztahy k zahraničí...), že nelze obecně říci, který jazyk je lehčí.

Pro mě je němčina neskutečně těžká na slovíčka, slova mi připadají všechna stejná. A němčinu jsem se učila 13 let, dodnes skoro nepromluvím. S angličtinou jsem začala v 15 letech, 4 roky nato FCE, dnes CPE. Španělštinu jsem se začala učit ve 22 letech a za dva roky (pár hodin sem a tam a 3 měsíce v zahraničí) byla plynulá. To jsou ty různé faktory...:-D

coco

Pro mne je lehci na konverzaci anglictina a nemcina zase na psani. Pokud si mohu vybrat, tak koresponduji nemecky, ale mluvim radeji anglicky :)

garfieldkomiks*
hodnocení

0x

Ahoj, záleží jak na kom, ale já bych si na 100% vybrala AJ. Ale na druhou stranu ta němčina by mě motivovala si ten jazyk pořádně zapamatovat.

A ještě k tomu: AJ je celkově lehčí a domluvíš se s ní ve více zemích. To spíš záleží na vkusu, kde bys pak chtěl jazyk uplatnit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]